• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Миков: От транзитираща страна България се превръща в скромен потребител на синьо гориво

Миков: От транзитираща страна България се превръща в скромен потребител на синьо гориво

София /КРОСС/ Българинът живее в крайно несправедливо общество, а днешното управление не позволява да се случва социалнaта държава. Перспективите пред България се затварят в последните няколко месеца, откакто сме с това управление". Това заяви пред Дарик радио председателят на БСП Михаил Миков. Той даде пример с решението на Русия да не продължава договора с Украйна за транзит на природен газ след 2019 година. Според Миков би трябвало в България веднага да започне много оживена дискусия и правителството да е готово да даде важните отговори на индустрията и гражданите какво се случва с България, когато тя от една транзитираща страна се превръща в един доста скромен потребител на синьо гориво.
„Как се осигурява българската индустрия, какво се случва с газопреносната система на България, изграждана по съвсем друга философия - така, че страната ни да доставя газ и на съседните страни, в какви срокове ще бъдат изградени прословутите интерконекторни връзки. Знаете, че с Румъния вече 3-4 години не могат да се уцелят тръбите под Дунав от двете страни - така го правят", допълни той.
Друга тема, според лидера на левицата, е тази за инфраструктурните трасета, извън тези за енергоносителите. Те също има риск да заобиколят България, а коридор 10 да изпревари коридор 4.
„Човек ще го види, ако пътува между Видин и София - прекрасният Дунав мост, който скоро ще направи над 1 млн. преминали автомобили, за което сигурно ще има ПР-ска акция, а в същото време е хубаво да се види по какъв път се движат тези автомобили между Видин и Монтана най-вече. Това унищожава предимствата на България като инфраструктурен център на Балканите", коментира председателят на левицата.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Вярно е

19.04.2015 09:20:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.