• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ София
В Гербовата зала на „Дондуков" 2 президентът Росен Плевнелиев ще награди носителите на отличията „Джон Атанасов", присъждани от държавния глава за постижения в областта на информационните и комуникационните технологии. Наградата „Джон Атанасов" за 2014 г. ще бъде връчена на обещаващ български учен за дванадесета поредна година. Държавният глава ще връчи и почетни грамоти в две категории - „за прилагане на научни постижения в практиката и за проекти с висока обществена значимост" и „за ученици и техните преподаватели". По време на церемонията президентът ще награди и победителката от конкурса за избор на лого на отличията „Джон Атанасов" - Мария Цветкова. Участниците в надпреварата, заели второ и трето място, ще получат грамоти от държавния глава.

София
От 17.00 часа министър-председателят проф. Георги Близнашки ще откриe изложбата „Цар Самуил, българската държавност и историческа памет" в в „Галерия на открито" пред Народния театър „Иван Вазов".Изложбата, организирана от Фондация Българска Памет, е част от събитията за отбелязването на 1000 години от смъртта на цар Самуил. Автор на текстовете на изложбата е проф. Пламен Павлов, преподавател по средновековна история във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий".

Ловеч
Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков
ще се срещне с областните управители на Ловеч и Велико Търново и директорите на териториалните поделения на НОИ, АСП, АЗ и ИА „ГИТ" в тези градове.

к.к. Златни пясъци
От 18.30 часа в зала А на на хотел „Астера" министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков ще вземе участие в церемонията по откриването на XIV Национален кардиологичен конгрес. Конгресът е организиран от Дружеството на кардиолозите в България и ще се проведе от 2 до 5 октомври. На церемонията ще присъстват още доц. Иво Петров, председател на Дружество на кардиолозите в България и проф. д-р Красимир Иванов, дмн, ректор на МУ - Варна.

София
От 13.30 часа в зала „Триадица" на Гранд Хотел София Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова ще открие информационен ден за популяризиране на възможностите за финансиране на телекомуникационни проекти по Механизма за свързване на Европа. По време на събитието представители на Европейската комисия и Световната банка ще представят започналата тази година съвместна инициатива „Свързани общности".

София
От 09.30 часа Висшият съдебен съвет ще проведе редовното си заседание.

София
От 09.30 часа 30 състав на Софийски градски съд ще разглежда делото срещу Цветан Цветанов, Цветан Иванов, Камен Костов, Сергей Кацаров.

София
От 09.30 часа 21 състав на Софийски градски съд ще разглежда делото срещу Мирчо Петков, обвинен в престъпление по служба с цел облага.

София
От 11.00 часа в зала „София" на БЧК на бул. „Джеймс Баучер" No76 с юбилейно тържество ще бъде отбелязани 50 години от създаването на Водноспасителната служба при Българския Червен кръст.

София
От 11.00 часа в зала 701 в Агенция „Пътна инфраструктура" ще бъдат отворени ценовите предложения за разработване на методика за оценка на проектите, финансирани по ОП „Транспорт" 2007-2013 г., след приключване на строителните дейности по проекта и изготвяне на оценка за обектите, които следва да завършат през този програмен период.

София
От 10.30 часа в "Медия център БНР" - бул. "Драган Цанков" № 4 Асоциация на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО), управителите на големите български радио-вериги и БНР ще представят общоиндустриален проект за изследване на радиоаудиторията в България. В основата на инициативата е стремежът на индустрията да предоставя единни и надеждни данни за радиоаудиторията.

София
От 11.00 часа МБАЛ за женско здраве „Надежда" в ж-к Красна поляна ще бъде представено най-новото технологично попълнение - ембриоскоп, на ембриологичната лаборатория на болницата.

София
От 14.00 часа ще се проведе редовен брифинг на Централната избирателна комисия (ЦИК), на който ще бъде направена демонстрация на машинното гласуване, съобщиха от пресцентъра на ЦИК. Брифингът ще се състои в зала „Света София" на пл. „Княз Александър І" №1, вход откъм Ларгото.

Смолян
От 10.00 часа в зала 247 на общинската сграда ще започне пресконференция по повод стартирането на театрален фестивал „Забранено за възрастни". Третото издание на Международния театрален фестивал „Забранено за възрастни" ще се проведе от 6 до 10 октомври в Смолян.

Казанлък
В 11.00 часа ще бъде открита напълно обновената сграда на на казанлъшката общинска болница - МБАЛ „Д-р Христо Стамболски".

Благоевград
От 12.30 часа в двора на 8 СОУ „Арсений Костенцев" в кв. „Еленово" ще започне официалната церемония за началото на строително-монтажните дейности на новия басейн с олимпийски размери, част бъдещия спортен комплекс в града. Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов ще направи първа копка на спортното съоръжение.

Варна
От 14.00 часа в Стара Загора, хотел Мериан Палас, бул. Руски 8, над бензиностанция ОМВ, ще се проведе кръгла маса за пътна безопасност.

ПРЕДСРОЧНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2014

София
От 09.00 часа до 11.00 часа кандидатът за народен представител от коалиция „БСП лява България" Боян Балев ще отговаря на въпросите на гражданите в открита приемна до Сити център София.

София
От 10.00 часа до 12.00 часа водачът на листата на коалиция „БСП лява България за 23 МИР София Жельо Бойчев и кандидатът за народен представител Стоян Мирчев ще се срещнат с граждани в открита приемна на пл. Радой Ралин, спирка Плиска.

Пловдив
От 10.30 и от 17.00 часа кандидатите за народни представители от листата на коалиция „БСП лява България" ще се срещнат с избиратели във фронт офиса на коалицията на Главната улица в града. Там, до деня на изборите, ще е и документалната изложба „НРБ - социализъм в действие".

Бургас
От 11.00 ч. коалиция „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" ще закрие предизборната си кампания в Бургас. Представители на коалицията ще поставят край на кампанията си като дадат едно ново начало на български православен храм. Църквата „Св. Георги Победоносец" в кв. „Победа". Заслугата за нейното построяване е дело на съпредседателя на НФСБ и собственик на ТВ СКАТ Валери Симеонов, който спонсорира градежа от самото начало. Със средства помагат също общинските съветници от НФСБ и много местни фирми.

Ямбол
От 11.00 часа в МОЛ Ямбол, 5 етаж водачът на листата на Коалиция АБВ в 31 МИР-Ямбол генерал Михо Михов ще даде заключителна пресконференция.

Велико Търново
От 11.30 ч. в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на коалиция "Десните".

Бургас
От 12.00 часа, в Капитанска зала на хотел България в Бургас, ще се състои пресконференция с участието на водача на листата на Коалиция „БСП лява България" за 2- ри МИР - Бургас Петър Кънев.

София
От 14.00 до 19.00 часа Градският съвет на БСП-София организира безплатни кардиологични прегледи в медицински център „Сейнт Тома" в Красно село. От 16.30 до 19.00 часа са организирани безплатни оконлогични прегледи за рак на кожата.

Варна
От 15.00 часа на входа на Морската градина коалиция „БСП лява България" ще проведе флашмоб ХОРО 22.

Пловдив
В 15.00 часа кандидатът за депутат Атанаска Тенева от листата на коалиция „БСП лява България" ще се срещне със сдружение „Мара Тотева" в зала „Берьозка".

София
От 15.00 до 19.00 часа кандидатът за народен представител от коалиция БСП лява България Невелина Стойнева ще се срещне с граждани в открита приемна на пл. Радой Ралин, спирка Плиска.

София
От 16.00 часа до 20.00 часа" младежкото обединение на коалиция „БСП лява България" в район „Надежда заедно с кандидатите за народни представители Зефир Николов и Петър Витанов ще бъдат на ул. „Христо Силянов".

София
От 16.00 часа до 20.00 часа представители младежкото обединение на коалиция „БСП лява България" в район „Връбница", ще бъдат на метро станция „Обеля".

София
От 16.30 часа цялата листа на БСП лява България, ще бъде заедно с младежкото обединение на бул. „Витоша" и ще раздават агитационни материали и ще се срещат с граждани.

Пловдив
От 17.00 часа Коалиция АБВ ще закрие официално предизборната си кампания в „Концертна зала" на Държавната опера в Пловдив на адрес, площад „Централeн" N1. На събитието ще присъстват лидерът на АБВ Георги Първанов, заместник-председателите на партията Румен Петков и Ивайло Калфин. Водачи и участници в листите на Коалиция АБВ, коалиционни партньори, членове и симпатизанти. Събитието ще завърши с концерт на Тони Димитрова.

Велико Търново
От 17.00 часа на площада пред паметника на Асеневци коалиция „БСП лява България" ще закрие своята национална предизборна кампания с митинг.Слова пред събралите се ще произнесат председателят на НС на БСП Михаил Миков, водачът на листата на коалиция „БСП лява България" за област Велико Търново Мариана Бояджиева, водачът на листата на коалицията за област Пазарджик и зам.-председател на НС на БСП Янаки Стоилов, председателят на МО на БСП Вероника Делибалтова. По време на събитието ще продължи инициативата на МО на БСП „Пътуващо 22", хепанинг в движение.

София
От 17.30 часа в район „Искър" „БСП лява България" ще проведе предизборна среща-концерт на открито. Ще присъства водача на 24 МИР Стефан Данаилов и кандидати от листата.

Пловдив
От 18.00 часа пред сградата на община Пловдив ще проведе митинг в подкрепа на „БСП лява България". Избирателите ще се срещнат с всички кандидат-депутати от пловдивската листа на „БСП лява България". Водачът на пловдивска листа на коалицията Георги Търновалийски продължава срещите си с пловдивчани - очи в очи в район „Централен".

София
От 18.30 часа в зала 11 на НДК ще се състои официалното закриване на кампанията на "Република БГ". На събитието ще говорят лидерът на партията Георги Василев и водачите за София и София-област.

Варна
От 18.30 часа на в Двореца на културата и спорта ще се състои закриване на предизборната кампания на коалиция „БСП лява България" във Варна.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.