• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Ангелкова популяризира в САЩ възможностите за инвестиции в България

Ангелкова популяризира в САЩ възможностите за инвестиции в България

/КРОСС/ Българското правителство в партньорство с частния сектор, предприема активни действия за популяризиране в САЩ на възможностите за инвестиране в България, като акцентира върху географското положение на страната и икономическите й предимства. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща във Вашингтон с Питър Дорън и Река Шемеркени, президент и вицепрезидент на американския Центъра за анализи на европейски политики (Center for European Policy Analysy - CEPA). Министърът уточни, че България има корпоративен данък от 10%, което се съчетава с квалифицирана работна ръка и ниски оперативни разходи, съобщават от туристическото ведомство. Освен това чрез специализираното ни законодателство съществуват конкретни мерки и стимули за подкрепа на инвестициите.

Относно насърчаването на вложенията в секторa Министерството на туризма разработи инвестиционна карта. Тя включва 32 проекта в цялата страна, с които целим да улесним бизнеса и да се насочат по-лесно вложителите към перспективни начинания.

Важен елемент, за да се развива добре туризма са кадрите, затова в сътрудничество с академичните среди работим по проекти за обучение за тях, коментира министър Ангелкова. Тя допълни, че именно образованието на децата е водещ приоритет на българското правителство.

Ръководителите на центъра Питър Дорън и Река Шемеркени коментираха от своя страна, че познават България като туристическа дестинация. Те посочиха още, че знаят и за рекламата, с която страната се е популяризирала в САЩ и оцениха положително инициативите ни за промотиране.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.