• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

М. Кунева пред ВВС: България подкрепя споразумението с Турция за спиране на потока от мигранти към ЕС

М. Кунева пред ВВС: България подкрепя споразумението с Турция за спиране на потока от мигранти към ЕС

/КРОСС/ В интервю за ВВС вицепремиерът Меглена Кунева обяви, че България подкрепя споразумението с Турция за спиране на потока от мигранти към Европейския съюз. Тя посочи, че страната ни е съгласна с квотната система на разпределение на мигрантите, създадена от ЕК.

За съжаление квотната система не работи много добре. Въпрос на желанието на бежанците е, а не зависи от нашите намерения. България се придържа към обещанията си, но как да накараме хора, които искат да отидат в Швеция и Германия, как да ги принудим да дойдат в България. В страната се говори език, който не е широко разпространен, както немския или английския, което е първата трудност, с която трябва да се справят мигрантите. Също така в икономическо отношение страни като Германия и Швеция са много по-добре развити и бежанците се надяват, че там ще имат много по-добър живот, каза Кунева. 

На въпрос за оградата, която страната ни изгражда по турската граница, Меглена Кунева отговори:

Става дума за легалните и нелегалните мигранти. На фона на всички тези терористични заплахи, не ме разбирайте погрешно - не казвам, че мигрантите са терористи или нещо, което се приближава до този термин. Но трябва да бъдем бдителни, защото заедно с хората, които търсят безопасно убежище, могат да дойдат и тези, които искат да направят нещо лошо.

Меглена Кунева обясни също, че България издига оградата по границата с Турция, защото не може да си позволи да разположи в района толкова много жива сила.

Тя отговори и на въпрос за ускоряването на преговорите за членството на Турция в Европейския съюз, като подчерта, че Анкара е приятел на България:

На първо място, когато се говори за ускоряване на преговорите - отварянето и затварянето на глави означава, че трябва да бъдат изпълнени задълженията и също така да се придържат към политическите критерии. На второ място либеразилирането на визите - мисля, че това е стъпка в правилната посока. Това много ще помогне на турското общество и в същото време ще направи Европа по-чувствителна към нуждите на Турция.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

STEFAN D-R D TCHOLAKOV-SVERIGE

Angela Merkel's Snake Dance - http://www.cross.bg/bulgariya-tyrtziya-kyneva-1500972.html… - https://www.youtube.com/watch?v=O0YODG0NsSE - KOPI STEFAN D-R D Stefan TcholakovSVERIGE

09.03.2016 15:29:09

Анонимен

То споразумение няма още, обаче тя подкрепя...

09.03.2016 15:01:32

Анонимен

Господжата ще подкрепи всичко ,дори и това дето неможе да се крепи ,стига това нещо да е изречено от един или друг евро и не само идиот .Нашата мома се шляеше ,пардон подвизаваше по белгииско с партизанското име мадам YES , та в тази връзка хич и се неучудваме на гУсжата .

09.03.2016 14:04:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.