• 13 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8168
  •  GBP / BGN 2.3183
  •  CHF / BGN 2.0287
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Цонев: В Реформаторския блок преференцията е вендета

Цонев: В Реформаторския блок преференцията е вендета

/КРОСС/ „Нито една партия не може да реши най-големия проблем в България, но може да го постави и да потърси средства. Най-големите ни проблеми са безработицата и това, че сме на опашката на Европа." Така в студиото на „Панорама" по БНТ Валери Жаблянов от БСП отговори на въпрос кой е най-големият проблем, който бъдещето правителство трябва да реши.

„България трябва да възстанови европейските фондове и да привлича нови инвестиции", каза от своя страна Делян Добрев от ГЕРБ.

„Проблеми има страшно много, но базисният проблем, който трябва да решим е да осигурим политическа стабилност и надпартиен консенсус за икономическия растеж, доходите и реформите в страната", коментира Йордан Цонев от ДПС.

„Ниските доходи и ниската цена на труда е най-големият проблем на България. Ние сме в колониален статут и затова се намираме в такова състояние. Пенсиите са ужасяващо ниски. Заплащането у нас е средно 9 пъти по-ниско от това в Европа. Това не е нормално", категоричен бе лидерът на Атака Волен Сидеров.

„Война и битка в БСП няма. Преференциите създадоха условия на конкуренция и в определени рамки това е полезно, а българите получават възможност за своя собствена преценка. БСП има подчертана демократичност и съм убеден, че повечето колеги, със своите индивидуални кампании, ще допринесат за крайния резултат за БСП на тези избори. В една фиксирана листа мотивацията на подредените в нея участници варира. Разчита се челото на листата да тегли останалите, докато сега всеки от участниците получава възможност да се разгърне. Добре е обаче вътрешната конкуренция да не надхвърля външната", коментира Жаблянов въпросът за преференциите.

„В Реформаторския блок преференцията е вендета", вмъкна от своя страна Йордан Цонев.

„Социална политика през цената на тока не може да се прави. Сметката е 900 милиона дефицит само за една година. Намираме се в тежка ситуация. Ние заложихме 300 милиона лева годишно, които да подпомагат по-бедните домакинства в България, които имат нужда. Трябва да бъдат подкрепени енергийнобедните, но чрез държавата", коментира Делян Добрев.

Волен Сидеров обаче не се съгласи с твърдението, че социална политика не може да се прави чрез цената на тока.

„Освен тежкото състояние на НЕК, несъразмерно е висок и секторът за зелена енергия. Над 800 милиона лева плащаме на зелена енергия годишно. Трябва механизми, които да направят така, че не хората да плащат за това", коментира от своя страна Цонев.

„Срещата между Ердоган и Местан беше поискана отдавна. Още през зимата поискахме такава среща, а тя сама по себе си е пример за партийна дипломация. В Турция има много български граждани, те гласуват за ДПС и ние сме длъжни да чуем техните виждания. Турция е икономическа сила, с адски много инвестиции по цял свят и ние трябва да търсим инвестиции от нашата съседка. България си вдига акциите с такива партийни дипломации. Тези срещи са в полза на България", отговори Цонев на въпрос относно срещата между лидера на ДПС и президентът на Турция по време на предизборната компания у нас.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.