• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Патриотите призовават за трети "Дунав мост"

Патриотите призовават за трети "Дунав мост"

/КРОСС/ "Логиката сочи, че трябва да има такова съоръжение. Необходимо е време, защото решението е политическо. Това съоръжение може да работи сега и да носи сериозни доходи на двете страни". Това заяви пред БНТ Искрен Веселинов, депутат от Обединените патриоти, зам.-председател на ВМРО и народен представител от Русе относно възможността за изграждане на трети мост над река Дунав между България и Румъния.

"На трафика трябва да се гледа като на вид бизнес. От него страната ни може да печели и то не само такси, а икономическо развитие, по-сериозна стратегическа позиция. Трябва да правим инфраструктура, която следва транспортни потоци. В момента най-развит е коридор номер 9, който обаче търпи своеобразна корекция. Говорим не само за трафик към Турция, почти наравно той се движи към Свиленград и Югозапада", коментира Веселинов.

По думите му последният ремонт на този път е през 1999 година, а той е един то най-натоварените, особено за тежкотоварни автомобили.

"Всеки ден има ПТП-та. Това е един опасен път, но и път, който има нужда от развитие, защото създава възможности".

Искрен Веселинов заяви още, че се обсъжда идеята за магистрала между Русе и Търново като в момента проектът е на етап обсъждане на ОВОЗ.

"България трябва да си създава пътища, за да въздейства на европейските политики", каза още депутатът от Русе.

„Изграждането е абсолютно наложително дали с национални, или европейски средства. Не напразно министърът говори за ТОЛ- системата, която може да създаде този финансов ресурс, който да даде рязък тласък в развитието на инфраструктурата на България, тъй като ще се генерират пари в пъти повече от 700 млн. лв. - до 1 млрд годишно допълнително. Това ще даде възможност за развитие на инфраструктурата".
Зам.-председателят на ВМРО заяви, че разликите между Севера и Юга са ужасни, че едва 16% от чуждите инвестиции са привлечени в Северна България, а Силистра има 900 пъти по-малко инвестиции от София. Според него няма адекватна държавна политика, която да привлича и създава аргументи за привличане на инвестиции в тези райони.

Според Искрен Веселинов българската държава не изпълнявайки задълженията си към Дунав не осигурява необходимите средства за поддържане на плавателния път и така няколко месеца корабоплаването е рисково. Отменят се курсове поради невъзможност да преминат кораби. Радващото според него е, че в началото на това направление се заявяват ясни намерения за преодоляването на тези проблеми.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.