• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 3°C

Белгийски съд прецени, че България не предоставя добри условия за мигрантите

Белгийски съд прецени, че България не предоставя добри условия за мигрантите

/КРОСС/ Условията за прием на мигранти в България са незадоволителни. Това се посочва в три отделни решения на съдия от Съдебния съвет за чужденците в Белгия. Решението е цитирано от местни медии, които уточняват, че подобно становище създава прецедент в неизпълнението на политиката на Европейския съюз в областта на убежището.

Според правилата на ЕС молбите на мигрантите за предоставянето на бежански статут трябва да бъдат разглеждани от държавата, от която те са влезли в Общността. Белгийският съдебен съвет се е произнесъл по три отделни случая на непълнолетни непридружени афганистанци, влезли в ЕС от България.

Тримата мигранти са подали молби за закрила в нашата страна. Българските власти са снели пръстовите им отпечатъци, както предвиждат процедурите. Според белгийската инстанция обаче афганистанските младежи не могат да очакват, че молбите им ще бъдат разгледани справедливо у нас.

Според решението на белгийските съдебни власти, младите афганистанци "в никакъв случай" не бива да бъдат връщани в България. Отбелязва се, че България е изразила пълна готовност да ги приеме обратно. Медиите определят случая като "странен прецедент", особено защото тримата афганистанци не попадат в описанието за "уязвими", а са здрави младежи.

През 2014 г. белгийският държавен секретар по убежището и миграцията реши временно да не бъдат връщани бежанци към България заради лошите условия в приемните центрове. Решението тогава бе свързано с призива на Върховния комисариат за бежанците към ООН ЕС да не прилага към България регламент, според който бежанците да бъдат връщани в страната, от която са навлезли в Европа.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А с какво право белгийци се произнасят по този въпрос.

21.01.2017 09:51:22

Анонимен

А обективните евробюрократи дават ли сравнение с положението на българските пенсионери, или ги интересуват само нелегалните.

18.01.2017 12:56:29

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.