• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Стойнев: Нашата първа грижа е развитието на България

Стойнев: Нашата първа грижа е развитието на България

/КРОСС/ Европейското председателство като фактор за развитието на България очерта като основен приоритет за БСП в новото Народно събрание заместник-председателят на парламентарната група на социалистите Драгомир Стойнев.

Той даде интервю пред БНР, като категорично посочи, че за партията са важни и социалните и икономическите въпроси:

„Този път БСП получи огромна подкрепа от българските граждани, ние имаме 80 народни представители и в случая ставаме като една доста сериозна опозиция на едно правителство, което все още не е формирано и което все още само на хартия има конкретни приоритети, но желанието ни е да видими и в конкретни законопроекти осъществяването на тези приоритети.

Нашата първа грижа е развитието на България, в днешната ситуация това важи, разбира се, най-вече за председателството на ЕС, което ще очертае бъдещето на България в Европа и най-важното - сигурността на България. За нас провеждането на успешното председателството трябва да бъде общ приоритет на всички политически сили в 44-тото НС. Председателството е тема, около която може би всички политически сили трябва да се обединим. Нашата позиция е, че ние искаме Европа да бъде обединена, силна, солидарна, нашата отговорност ще бъде да преведем ЕС като председателство през трудностите, които предстоят и това, разбора се, изисква да се намери допирна точка между националните и общоевропейските интереси.
Считам че от само себе си идва всеки един народен представител да има тази приоритети, ключовите, важните, които са за България, зад които трябва всички ние да застанем,така че следващата година да покажем, че можем да мислим и без да се разделяме, в името на България. Разбира се, това не означава, че ние нямаме нашите приоритети относно икономическо-социалното развитие на страната, в образованието , в демографията.

Ние имаме вече и готовност за конкретни законопроекти в сферата на икономиката, това, което обещахме на тези избиратели, които гласуваха за БСП. А именно Закон за държавните и общински предприятия, който да прекрати политическите назначения в ключови предприятия и тяхното източване, държавата да покаже,че може да бъде добър стопанин, печеливш собственик и ефективен регулатор. В сферата на производството - Законът за храните, който да насърчи и осигури пазар на българските земеделски производители, в сферата на образованието - Законът за училищното и предучилищното образование, с който ще целим да внесем ред в този хаос в най-важния сектор и да го пригодим към пазара на труда. В демографията, с оглед на тази катастрофа, която имаме в момента, сме готови със законопроект за семейните помощи за деца, с конкретни предложения как да помогнем на учениците във втори, трети, четвърти клас, а не само за бедните деца в първи клас", коментира Стойнев.

Той очаква подкрепа по тези законопроекти и от коалицията ГЕРБ - Обединени патриоти:

„Силно се надавам, защото това, което касае производството, образованието , демографията, считам, че това са национални каузи и се надявам управляващото мнозинство и тази бъдеща коалиция, която ще бъде създадена, да подкрепи тези закони, защото в крайна сметка всички български граждани, всички предприемчиви български хора", допълни социалистът.

Стойнев говори и за идеята пари за пенсии да се намерят през неправомерно отпуснатите средства за хората с увреждания:

„Наистина е доста голям е процентът на инвалидните пенсии и може би трябва да бъде направена ревизия, но в подобен декларативен характер, че едва ли не от там ще се вземат пари, това вече започва да прилича на противопоставяне между определени слоеве на нашето общество, че едва ли не всички хора с увреждания са някакви престъпници, които са нарушили закона".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.