• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Акценти в пресата

Акценти в пресата

/КРОСС/ "Равносметката от "безплатното" саниране - по милион лева за блок". Това пише в заглавие на първата си страница вестник "Сега". Изданието отбелязва, че към 15 юли "безплатно" санираните блокове в България са всичко на всичко 515. В тях има близо 30 000 апартамента, в които живеят точно 62 252 щастливи обитатели - щастливи, защото сметките им за отопление занапред ще са с около 50% по-ниски. Това е записано в междинен отчет на ресорния министър Николай Нанков за напредъка и финансирането на Националната програма за енергийна ефективност на многогофамилни сгради, цитиран от "Сега".

"Капитал дейли" съобщава, че по програмата "Развитие на човешките ресурси" е обявен прием на проекти за безвъзмездно финансиране по процедурата "Подкрепа за предприемачество". Бюджетът е 5 млн. лв., които ще бъдат разпределени по райони. Крайният срок за кандидатстване е 2 октомври тази година.

Мярката е насочена към хора, които искат да развият собствен бизнес. Те ще получат обучение и консултантски услуги, за да разработят предприемаческите си идеи и да придобият нужните знания и умения за управление на бизнеса, припомня още "Капитал дейли".

"Армията търси спешно гвардейци", извежда в заглавие вестник "Труд". Изданието коментира - войската го закъса и за редици в Националната гвардейска част, тъй като елитното поделение е обявило конкурс за 45 вакантни места за гвардейци. Мераклиите трябва да не са по-възрастни от 28 г. и да са високи между 175 и 185 см, допълва "Труд".

Вестник "24 часа" пише: Нов удар по туризма! Немска неправителствена организация иска забрана на файтоните по морето. Природозащитната организация РЕТА настоява България да забрани впрягането на коне във файтони заради жегите. Според нея у нас конете се мъчат в името на туризма. В отворено писмо до медиите природозащитниците пишат: конете са принудени да теглят тежки файтони или да стоят часове наред под жаркото слънце. Непрекъснато се случва животни да рухват от изтощение. Това посочва Петер Хьофкен, съветник на РЕТА, цитиран от "24 часа".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.