• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Вигенин пред ИТАР-ТАСС: Ще направим всичко възможно за реализирането на "Южен поток"

Вигенин пред ИТАР-ТАСС: Ще направим всичко възможно за реализирането на "Южен поток"

/КРОСС/ "България ще направи всичко възможно да се реализира "Южен поток". Това заяви в ексклузивно интервю за ИТАР-ТАСС, българският министър на външните работи Кристиан Вигенин.

"По този въпрос в България единодушие преобладава не само между органите на властта, но също така и между опозицията и управляващата партия. За нас Южен поток е важен проект," каза Вигенин.

"Независимо от нашето желание да помогнем да Украйна да се стабилизирира, виждаме, че ситуацията там в достатъчно дългосрочна перспектива едва ли ще бъде спокойна", каза още той и допълни:

"България и цяла редица други държави членки на ЕС не бива да бъдат заложници на тази нестабилност - политическа, икономическа, финансова. Затова ние на първо място поставяме интересите на европейските граждани, в това число и българските, и ще направим всичко, което зависи от нас, "Южен поток" да бъде реализиран. Вярно е, че голям проблем за България и някои други страни членки на ЕС се явява фактът, че почти 100 процента от газа, който използваме, идва от Русия, затова за нас е важно да осигурим и други източници на доставка на газ. "Южен поток" обаче има друго предимство - той не сменя източника на доставката, но осигурява алтернативно трасе".

"Така че, ако говорим за енергийна сигурност, за нас е важно, че руски газ ще постъпва за България извън зависимостта от транзитни страни. От тази гледна точка ценността на проекта за България е много голяма и затова ще направим всичко възможно проектът да се реализира", казал още министърът.

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ЕС има належаща нужда всеки ден някой да му набива канчето, по примера на Волен Сидеров. Само така има надежда да се оправи.

23.04.2014 10:55:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.