• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Акценти в пресата

Акценти в пресата

/КРОСС/ Притокът от мигранти се е стопил с 80 на сто", информира "Сега". Бежанските лагери са полупразни, в тях има общо 1 500 души. Данните са на МВР. Оттам казват още, че миграционният натиск се запазва единствено по границата ни със Сърбия.

Хиляда български деца чакат осиновители от чужбина, според "Монитор". Децата обаче са много болни или имат тежка фамилна обремененост. От Министреството на правосъдието, където организират осиновяванията, поясняват, че чужденците осиновители предпочитат напоследък деца над 13 годишна възраст.

"България за пръв път изнесе стоки за над 25 милиарда лева за половин година", отчита, на първа страница "Капитал дейли". Това е рекорд за българския износ, прогнозата е той да се затвърди, защото, по принцип, второто полугодие е по-силно. Основната причина за този ръст са силните продажби на тръби, оръжия и стоки от мед през юни.

"24 часа" съобщава за недостиг на работници в София и Варна. Двата района привличат трудова работна ръка от останалите населени места на страната, най-често - от Северозапада. Според Агенцията по заетостта, запазва се тенденцията най-слабо развити икономически да са именно районите в Северозападна и в Североизточна България.

"Анализ на БОРКОР показва хаос в глобите, които държавата налага", пише "Труд". Санкциите в десетки наредби и закони са разписани в полза на нарушителите и на чиновници рушветчии, констатира докладът на Центъра за превенция и противодействие на корупцията, известен като БОРКОР. Освен това, има огромни разлики между минималните и максималните наказания.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обещава, в интервю за "Стандарт", че новият закон за борба с корупцията ще влезе в сила до края на годината. Той заявява: "Усещането за несправедливост в българското общество има основания.". В проектозакона на управляващото мнозинство е залегнала идеята 30 на сто от отнетото неаконно придобито имущество да отива за социални дейности.

"Телеграф" информира, с водещото си заглавие, че Кресненското дефиле е най-смъртоносният път у нас. По двама загиват там на всеки километър, според статистиката. Вестникът допълва, че днес неправителствени организации ще оповестят своите предложения за това как да се построи магистрала Струма.

Вестник "Земя" отбелязва рекордно високите добиви от пшеница тази година. "Хамбарите пълни с жито" е водещото заглавие на броя днес.

"Дума" пише, че БСП иска оставката на кметицата на Перник. Вера Церовска от ГЕРБ и нейна съпартийка, общински съветник, се замесиха в скандал с частна детска градина в общински имот, също детско заведение.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.