• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

БСП към Митов: Каква ще е реакцията на държавата ни за поругаването на паметника на връх Каймак-Чалан ?

БСП към Митов:  Каква ще е реакцията на държавата ни за поругаването на паметника на връх Каймак-Чалан ?

/КРОСС/ БСП внася питане в НС към министър Даниел Митов, за това каква ще е реакцията на българската държавата, по повод поругаването на паметника на връх Каймакчалан. „Г-н Министър, каква ще бъде реакцията на българската държава на този позорящ националното ни достойнство акт и ще бъде ли наложена забрана на лицето, поругало паметника, да посещава България?", е въпросът, който народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Зафиров ще внесе в Народното събрание.

Народният представител посочва, че демонстративно се поругават символи и паметници, свързани с българската история и национално достойнство. „Съгласно информация от снимки, достъпни в интернет пространството, както и от множество публикации в различни медии, на националния празник на Република България - 22 септември 2016 г., гражданин, представящ се в социалните мрежи като Миленко Неделковски - журналист от Р. Македония, си е позволил по груб и недостоен начин да оскърби паметта на хиляди български войници, загинали в боевете на връх Каймак-Чалан през Първата световна война. Видно от качените снимки и публикувания коментар, лицето руши паметна плоча, и обижда по недопустим начин нейните автори и адресати", се уточнява в питането към министъра.

Зафиров обяснява също, че след лавината от възмутени коментари в социалната мрежа, същият обявява и своеобразен „търг" за инструмента, с който е извършил своето срамно деяние! „Всичко това се случва на същото място, където само преди няколко дни, официална делегация от български народни представители, служители на МО, офицери и генерали от българската и гръцката армии, в присъствието на гвардейска рота, почетоха паметта на геройски загиналите войници, а с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и с разрешение на Негово Високопреосвещенство Флоринския митрополит Теоклит, в чийто диоцез се намира върха, Негово Високопреподобие архимандрит Атанасий, предстоятел на българския храм „Св. Иван Рилски" в Атина, отслужи заупокойна молитва", посочва също Атанас Зафиров.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Реакцията ще е една - никаква! Виж, ако бяха поругали еврогейското знаме, ястребчето Митуф пръв щеше да заеква и слюноотделя!

23.09.2016 15:50:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.