• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

Турция видя подкрепа на българската държава за протестите по границата

Турция видя подкрепа на българската държава за протестите по границата

/КРОСС/ Турските власти се възмутиха от блокадите по българската граница, които граждани организират срещу т. нар. изборен туризъм. Вицепремиерът Нуман Куртулмуш дори намекна, че държавата негласно подкрепяла демонстрациите.

Както е известно в дните преди изборите текат протести покрай граничните пунктове край Капитан Андреево, Малко Търново и Лесово, като демонстрантите броят автобусите, които влизат от южната ни съседка. Те дори се бяха заканили, че ще организират и блокади на пътя, както стана и във вторник, ако видят увеличен брой на автобусите, което обаче към момента трудно може да стане поради засиленото присъствие на полиция и жандармерия.

„Очевидно тази блокада няма официален характер. Това е проява на цивилни граждани, но може би с подкрепата на българската държава, която опитва да предотврати хора от Турция да отидат да гласуват там. Това не е приемливо, това е против демокрацията и в разрез в добрите отношения между двете страни", обяви Куртулмуш по време на предизборна проява в Газиантеп, цитиран от „Си Ен Ен Тюрк".

Той уточнил, че турският външен министър Мевлют Чавушоглу е разговарял с българския си колега Ради Найденов по повод проблемите на границата и е поискал заедно да работят за засилване на двустранните отношения.

Чавушоглу е поискал от България да не се допуска повторение на събитията от вчера, като за това държавата да мобилизира всичките си властови структури.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Резака да си гледа анадола!

25.03.2017 13:36:43

Анонимен

Пич така е нека си оправят тяхната държва и да няма кръв и арести тогава да ни дават разум. А разум е хубаво нещо ако можеш да дадеш и да е градивно.

25.03.2017 13:27:00

Анонимен

Е тези турци какво искат да не се възмущаваме когато ни се месят в вътрешните работи. Искат да съдят нашите граничари просто това е провокация това се знае но и ни е това правим. Нека обмислят нещата и да разберат ,че трябва да се държат цивилизовано а не да заплащват нащите граждани да каквото им доиде на ум и наи вече да гласуват за дост.Незвисимо дали са турци или помаци.Те могат да мислят и знает как да гласуват да е мирно и спокойно в България.

25.03.2017 13:24:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.