• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Българските "жълти жилетки" заградиха площад "Люксембург" в Брюксел

 Българските "жълти жилетки" заградиха площад "Люксембург" в Брюксел

/КРОСС/ Започна безпрецедентният протест на българските "жълти жилетки" в Брюксел. С развети български знамена те заявяват своето негодувание против пакета "Макрон" на площад "Люксембург". Това е първият български международен протест срещу пакета "Мобилност" или така наречен "Макрон".От бранша искат предложените промени, засягащи командировките на шофьорите, връщането до страната на всеки четири седмици и нощните им почивки, да не бъдат приети, защото според тях това ще доведе до масови фалити на български превозвачи. Поради тази причина българите облякоха жълти жилетки, по подобие на французите, за да заявят категорично, че не са съгласни с мерките, които искат да им наложат.

9 български тира и 1 литовски блокират площада в белгийската столица.

"Поискахме разрешение за 150 камиона, но ни отказаха", обясни Георги Петърнейчев, председател на Асоциацията на международните превозвачи.Транспортната комисия в Европарламента днес заседава и трябва да вземе окончателно решение дали да наложи рестрикциите. "Има вероятност българските шофьори да могат да избират къде да почиват, а не да се връщат непременно в България на всяка 4-та седмица", коментира Йордан Арабаджиев, директор на Съюза на международните превозвачи.
Евродепутатът Ангел Джамбазки, преди да се качи на трибуната заяви, че червената линия е премината, тъй като безумно е изискването шофьорите да се връщат на всеки четири седмици на домашния адрес.

Освен това, когато шофьорът изостави камиона си и отиде на 30-40 километра да спи няма да важи застраховката на товара.
Освен това нашенските превозвачи твърдят, че заплащането в транспортният бизнес е почти изравнено.

Днес в транспортната комисия на Европарламента отново ще бъде разгледан пакета "Макрон", очаква се резултат около обяд. На предишни две заседания 1/3 от депутатите отхвърлиха предложението. Българските институции се обединиха в защита на превозвачите. Превозвачите ни се надяват, че ще бъдат чути и на успех.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.