• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Възраждане: Брутална атака на „Америка за България” срещу проект, популяризиращ българската култура

Възраждане: Брутална атака на „Америка за България” срещу проект, популяризиращ българската култура

/КРОСС/ На 30 километра от Варна, в една от най-бедните общини в страната - Ветрино, текат последни довършителни работи по един от най-амбициозните инвестиционни проекти в страната. Става дума за грандиозния исторически парк, който се строи край село Неофит Рилски с изцяло български капитал от български инвеститори и изпълнители. Вложените само до този момент в проекта няколко десетки милиона лева, буквално съживиха местната икономика и повишиха неколкократно туристическия интерес към региона.
Истината е, че проекта няма аналог, както в България, така и в Европа. В историческия парк близо до Варна, на няколко стотин декара, ще бъде събрана цялата история на нашите земи и народ. От праисторията, през тракийските времена и римското владичество над днешните български земи, до славянските нашествия и установяването на първата българска държава. Стотици статуи, възстановки, галерии и други съоръжения, ще разказват нагледно за нашето минало. Не само на нас, а и на света. Какво по-хубаво. От години се говори, как не можем да представим пред останалия свят нашето богато и пленително минало, че не можем, както гърците да осребряваме историята си и да я превърнем от нещо, което само  ние си знаем, в актив, който да носи и висок национален доход. Сега вече, и това започна да се случва. Мениджърът на проекта Ивелин Михайлов и екипът му са на път да се превърнат в пионерите, които да положат основите на цял един нов дял от националната икономика, и то без един лев държавна инвестиция или помощ.

На целия този фон, в последните месеци ставаме свидетели на една абсолютно безпрецедентна атака срещу реализацията на тази идея, дирижирана от една конкретна чужда фондация - „Америка за България" и финансирани от нея българоезични медийни проксита. Най-активното от тях е вестник „Капитал". В няколко броя вече, тази „медия" се опитва да внушава, че в този проект има нещо нередно. Че едва ли не, има някакви злоупотреби в него, както и откровени нападки по отношение на историческата достоверност и художествена издържаност на експонатите и съоръженията. И то при положение, че до този момент в парка има над хиляда акционери и нито един от тях не се е оплакал досега от нещо нередно. Напротив, с всеки изминал ден, идеята набира все повече привърженици и инвеститори. Говорим за класически бизнес модел по западен образец.

Въпреки това, тази "медия" и кохортата стояща зад нея, която иначе е много петимна нещата тук да се случват по „западен" модел, не спира да саботира проекта и да се опитва да му създава лош имидж. Виж, ако беше някоя гръцка шивашка фабрика, експлоатираща своите български работници по 14 часа на ден на минимална заплата, без дори и нея да им дава, това издание щеше да бъде пръв сторонник на икономическата свобода и ненамеса в делата на бизнеса. Когато обаче става дума за един изцяло български проект, имащ потенциала да се превърне в едно наистина работещо и печелившо икономическо предприятие, „капиталци" стават първите му гробокопачи. Да не би причината за това да е, че начинанието, всъщност популяризира българската история и култура, която за прокопиевци и сие всъщност е онази „окова", която ни държи в блатото на „загнилия
балкански провинциализъм и национализъм" и ни пречи да се присъединим към прогресивния свят на третия пол и джендър-бендър-мулти-култи общността!? Може да не си го признават, но всъщност именно това е
причината. Което впрочем, въобще не е учудващо, имайки предвид техните спонсори и покровители. Същите, които прокарват джендър идеологията у нас, подменят историята ни и се опитват да ни отдалечат от естественият ни цивилизационен ареал. Това са фондация „Америка за България" и цялата им подчинена камарила от грантоядни медии като „Капитал", „Дневник", Медиапул, Клуб З, Терминал 3 и много други, превърнали националното предателство и антибългарската пропаганда в доходен бизнес и свое призвание.

От Възраждане за пореден път се убеждаваме, че битката с тази хидра ще е тежка, но обречена на успех, защото те могат да загубят само парите и свободата си, докато нашият залог е Родината и бъдещето на децата ни.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Да защитаваш пирамида е явен признак на малоумие дами и господа от " Възраждане ". Като дойдат изборите да не мигате пак на парцали?

12.09.2019 21:01:34

Йордан

Ако някой има излишни пари за даване дайте ми ги на мен. Аз ще ви обещая каквото искате даже и повече. Даже срещу 50000 лева за 200 акции ще ви подаря освен тях и топче тоалетна хартия.

07.09.2019 13:49:56

Йордан

Много ме кефи Ивелин! Вижте как всеки месец си прибира от инвеститорите по 150000 лева заплатка а тъпирите ходят да му работят безплатно на строежа на " Историческа пирамида". Шапка му свалям на този артист!

07.09.2019 13:44:41

Радебот

Каква атака бре? Даже на малките деца им е ясно, че това е пирамида. Във всяка друга държава тези мошеници щяха отдавна да са в затвора отдавна.

15.08.2019 15:23:19

Мартин

Поредната атака на "Америка срещу България" и техните слуги от Капитал и Дневник!

20.06.2019 18:12:30

Анонимен

Ами, тъй като и властта се облагодетелства от Америка против България, нищо чудно, че това антибългарско нпо продължава да бълва гнилочите си! Но нашата власт е всеядна и не я интересува историята, децата, бъдещето и т.н., а да се лои кат свиня по Коледа, докогато и колкото може! Ако се интересуваха наистина от България, всичките нпо-та, комитети там разни, свидетели на йехова, отдавна да са забранени и спряли съществуването си!

19.06.2019 15:13:38

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.