• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Първият български супер автомобил е с мощност 450 конски сили и цена 150 000 лева

Първият български супер автомобил е с мощност 450 конски сили и цена 150 000 лева

/КРОСС/Автомобилният състезател Росен Даскалов от Русе е създател на първият български супер автомобил, съобщи агенция Speed-press. Колата беше представена вчера на летище "Лесново".

Автомобилът е кръстен Sin (от англ. грях), като името идва от песента на групата "Пет шоп бойс" - It's a sin. Колата е с дизайн и части, изработени в България, а сглобяването се извършва във Великобритания, където легализирането на подобен тип автомобили е по-бързо и лесно.

Sin има тръбно шаси, а каросерията е от карбонови и композитни материали. Благодарение на тези решения, теглото на колата е 1150 кг.

Моторът е на "Шевролет" LS3, като от своите 6.2 литра генерира 450 к.с. и 430 Нм максимален въртящ момент. Скоростната кутия е механична с шест предавки. Като опция се предлага и секвенционална кутия. Sin се ускорява до 100 км/ч е 3,5 сек, а максималната скорост е около 300 км/ч.

Автомобилът има сериен и състезателен вариант, като базовият модел е с цена 60 000 британски паунда (почти 150 000 лева). Плановете на Даскалов са да прави по 10 коли месечно, но по колата все още се работи.

Състезателната кола има хомологация за GT4 класа и използва осемцилиндров, седемлитров мотор също от "Шевролет", като вощността е 610 к.с., а максималният въртящ момент 550 Нм.

От следващата година в европейския шампионат на SRO GT4 ще се пусне български отбор със Sin. Все още пилотският състав не е ясен, но вероятно част от тях ще са българи. Отборът ще разчита и на български механици.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.