• 11 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8184
  •  GBP / BGN 2.3128
  •  CHF / BGN 2.0295
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Ив. Московски: Гръцките фермери вече изтеглят тракторите

Ив. Московски: Гръцките фермери вече изтеглят тракторите

/КРОСС/ Към настоящия момент граничните пунктове с Гърция са отворени, няма опашки и от двете страни. Към вчерашна дата е започнало частично изтегляне на селскостопанските машини от гръцка страна. Най-вероятно това нещо ще приключи до няколко дни, каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски в интервю за предаването Дарик радио. 

Ако не бъде намерено устойчиво решение на кризата, българските превозвачи възнамеряват да организират спирането и връщането на селскостопанските продукти от Гърция, които минават транзит през България и влизат за български пазар. „Предполагам, че в понеделник ще имаме още една среща на база ситуацията към деня. Тогава ще потвърдят дали ще реализират тези свои намерения, или не", заяви министър Московски.
Той е категоричен, че продължава да подкрепя контраблокадите на българските превозвачи. На въпрос дали подкрепя намеренията на българските шофьори да блокират границите по Великден и от 15 юни до 15 юли, за да не могат българите да ходят на почивка в Гърция, той посочи, че подкрепя всички техни мерки.
„Става въпрос за това, че най-вероятно ще излязат щетите за българските транспортни компании като стойност може би на десетки милиони. Трябва да се намери отговор на въпроса за обезщетенията от тази криза. Контрамерките на българските превозвачи изискват устойчиво и гарантирано решение на този вид проблеми. Каква гаранция имаме, че догодина януари гръцките фермери няма да затворят границата", попита министърът.
Той съобщи, че в петък е провел разговори с представители на ЕК. „Те много внимателно изслушаха аргументите ни. В някои отношения предложенията им бяха по-крайни от нашите", посочи министърът.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.