• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

McLaren обвини Red Bull в използване на кодирани съобщения

McLaren обвини Red Bull в използване на кодирани съобщения

/КРОСС/ Ръководството на McLaren обвини екипа на Red Bull в използване на забранени кодирани съобщения, помогнали за третото място на Даниел Рикардо в Гран при на Сингапур.

Международната автомобилна федерация въведе забрана инженерите да предават определена информация и конкретни команди на пилотите, които са пряко свързани с представянето им на пистата.

„Избягването на бордюрите при излизане от завоя може да помогне на проблема с болида" - с тази инструкцията към своя пилот Red Bull са нарушили правилата, смята състезателният директор на McLaren Ерик Булие.

„За мен това беше кодирано съобщение. Разследването на случая зависи от ФИА. Това беше странна реплика. Всичко щеше да е наред, ако я използваха веднъж, но те го направиха два или три пъти", заяви Булие.

Изпълнителният директор на Red Bull Кристиан Хорнер настоя, че въпросното съобщение е било консултирано със състезателния директор на ФИА Чарли Уайтинг.

„Обяснихме му, че Даниел има проблем с издръжливостта. Поради това съобщихме на своя пилот да внимава с бордюрите, защото предизвикват проблеми с батериите, Това бе разумното действие. Болидите са безумно сложни и постоянно се случва нещо. Тук говорим за намирането на баланса спрямо новите забрани", обясни Хорнер.

Самият Булие коментира, че работата на питуола не се е променила особено, независимо от ограниченията: „Сега сме по-заети да слушаме останалите, за да не постъпят като Red Bull с Рикардо, при това два пъти".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.