• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Над 3500 жалби са подадени за измами с бързи кредити

Над 3500 жалби са подадени за измами с бързи кредити

/КРОСС/ Омбудсманът Мая Манолова предлага мерки срещу злоупотребите на фирми за бързи кредити. До момента тя е получила над 3500 жалби на граждани срещу фирми за бързи заеми.

Одобрения за кредити без оглед на това дали получателите им могат да ги изплащат, начисляване на неустойки за неосигурен поръчител след отпускане на заема, включване на допълнителни услуги в кредита, които го оскъпяват, договори с празни полета и без погасителен план. Това са част от нередностите при отпускането на бързи кредити, които спомена Мая Манолова по време на форума по темата, организиран от нея: "Не сме срещу съществуването на фирми за бързи кредити. Това обаче, което трябва да се случи, е наистина да бъдат накарани да спазват правилата"

В общите условия на всички фирми за бързи кредити, които е проверила Комисията за защита на потребителите, има неравноправни клаузи, призна председателят ѝ Димитър Маргаритов: "След като тези дружества приведат в съответствие с нашите препоръки своите общи условия, потребителите получават пак общите условия с неравноправните клаузи".

Разширяване на правомощията на Комисията и надзорен орган за фирмите за бързи кредити извън БНБ. Това са част от предложенията за решаване на проблемите в сектора, които се чуха по време на дискусията, организирана от Манолова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Манолова вместо да се захване със сериозните играчи ток, вода, парно, си търси как да изкара бързи точки. Ами имотната мафия, кое му струва 200 хиляди на апартамента в София??? С какви пари се купува това?

11.06.2019 07:08:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.