• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Бившият шеф на пернишката полиция бил освободен след доноси

Бившият шеф на пернишката полиция бил освободен след доноси

/KROSS/ Полицейски шеф демонстративно изхвърли всичките си ордени и отличия пред централата на МВР. Защо доскорошният директор на областната дирекция в Перник - Валентин Бучински говори за политически реваншизъм в министерството и как беше освободен, докато е в болница, информира Нова телевизия.

Валентин Бучински е директор на полицията в Перник от 2015 г. До тази седмица. Разказва пред екипа ни, че половин месец след назначаването на служебното правителство разбрал, че се готви отстраняването му. На 15 февруари при него отиват двама от съветниците на служебния министър на вътрешните работи. Казват му, че срещу него има множество сигнали и те са длъжни да извършат проверка.

„Предлагали са на колеги да пишат срещу мене. Колегите, които ми го докладваха това нещо, заявиха, че са отказали да пишат такива неща", разказва Валентин Бучински.

Служебният министър Пламен Узунов издава заповед за отстраняване от длъжност на старши комисар Валентин Бучински. Със същата заповед срещу него започва разследване. Заради сигнали от служители. Един от тях - от деловодителка, която се оплакала от грубо отношение от страна на отстранения директор.

Три дни след издаването на заповедта за уволнението на Бучински, трима служители на МВР му я връчват. В болницата, където той постъпил след нервен срив.

Поискан е коментар по казуса от служебния министър Пламен Узунов. Отказа интервю. От пресцентъра на МВР изпратили кратък отговор, в който се казва, че по случая е образувано дисциплинарно производство. И че всеки един коментар би могъл да повлияе на обективното водене на разследването.

„Не желая и никога повече няма да се върна в МВР. Това бяха моите награди за моят професионализъм. Министерството не желае в него да служат хора, които са професионалисти. Важно е да имаме политически назначения. Само те се ценят на днешно време. Обиден и омерзен съм", казва старши комисар Валентин Бучински, вече от дома си.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.