• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Дружества на Ковачки опровергаха данните за плащанията на НЕК

Дружества на Ковачки опровергаха данните за плащанията на НЕК

/КРОСС/ Две топлофикации и един ТЕЦ, свързани с бизнесмена Христо Ковачки, възразиха срещу оповестените преди ден данни за дълговете им държавните енергийни компании в системата на БЕХ.

След изнесената информация по медиите днес, във връзка с плащанията на Националната електрическа компания към производителите на електроенергия в България, бих искал да ви уведомя, че подадените цифри не отразяват реалната финансова ситуация в сектора, пише в съобщение до медиите изпълнителният директор на "Топлофикация Перник" Кремен Георгиев. Той посочва, че задълженията на НЕК към дружеството са 12.4 млн. лв. към края на юли, а не посоченото в справката на Министерството на икономиката и енергетиката, която беше публикувана късно снощи на сайта му.

Според Георгиев половината от сумата е дължима за минали периоди и в нея не са включени лихвите. Това изкривява и данните за процентното съотношение на извършените плащания наполовина. Директорът съобщава и че заради тези дългове на НЕК топлофикацията е изпаднала в невъзможност да се разплаща с мините, доставящи й въглища и с останалите си контрагенти и затова се е наложила да наложи запор на сметките на държавното дружество.

От "Топлофикация Плевен" обясняват, че плащани от тях суми към "Булгаргаз" не достигат до НЕК и към края на юли вземанията от НЕК надхвърлят задълженията на "Топлофикация-Плевен" към "Булгаргаз" с 1 010 000 лева и при нормално разплащане задължения на "Топлофикация-Плевен" към "Булгаргаз" няма да има.

От ТЕЦ "Бобов дол" посочват, че от два месеца не работят с НЕК след като са били извадени от регулирания пазар и работят вече на свободния. Досега обаче държавната компания не се била издължила на теца за предишни периоди, пише "Дневник".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.