• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Синдикатите на пристанище „Бургас” скочиха срещу новия шеф

Синдикатите на пристанище „Бургас” скочиха срещу новия шеф

Бургас /КРОСС/ Членовете на „Подкрепа" и Синдикатите на пристанищните работници, както и служителите на порта, които не членуват в тях, заявяват категоричната си подкрепа към досегашния изпълнителен директор Николай Тишев. Те изпращат декларация до министъра на транспорта Николина Ангелкова, в която изказват несъгласието си със смяната на шефа на пристанището.
Работниците декларират, че в продължение на повече от година под ръководството на Николай Тишев дружеството развива нормално търговската си дейност, обработва товари на клиентите си, плаща задълженията си както към държавата, така и към клиентите си. Товарооборотът на дружеството, работните заплати и социалните придобивки на служителите са увеличени.
Синдикатите припомнят, че на 22 юли тази година на заседание на Общинския съвет в града Тишев и всички работещи в пристанището са успели да отвоюват правото си на труд и да запазят държавната собственост на част от дружеството, за която кметът Димитър Николов беше внесъл докладна за преобразуването й в общинска и превръщането й в зона за широк достъп, която щеше да доведе до съкращения на работници.
В документа пишат, че с назначаването на Диян Димов, който е общински съветник от ГЕРБ и защитник на идеята за преотстъпване на зоната от 1-во до 4-то корабно място на Община Бургас, се засилват опасенията на колектива за провеждането на политика за поетапно закриване на „Пристанище Бургас" ЕАД.
Синдикатите настояват да бъде спазено решението на Общинския съвет от 22 юли за запазване на експлоатационната дейност на Пристанище Бургас. Те заявяват, че при най-малкия опит това да бъда направено си запазват правото да престъпят към предупредителни и ефективни стачни действия.
Те са свикали среща с Диян Димов, която най-вероятно ще се състои утре. Междувременно стана ясно, че вчера Димов не е донесъл заповед от Министерството на транспорта за неговото назначение като директор на пристанището, а само като член на борда на директорите. По този начин към момента Николай Тишев продължава да бъде директор на Пристанище Бургас. Очаква се на съвет на борда на директорите да бъде гласувано назначението на Димов, съобщи topnovini.bg.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.