• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Зимата забавила изграждането на оградата по границата

Зимата забавила изграждането на оградата по границата

/КРОСС/ Лошото време значително е забавило строежа на оградата по границата, информира бившият министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Съоръжението трябваше да е готово до края на 2016 г., но това не се осъществи. Според областните управители строежите ще бъдат подновени веднага щом времето позволи.

Трасето по сухоземната граница в област Бургас е с дължина 126,50 км (67 + 59,5). По данни на областната администрация в Бургас към 1 декември миналата година са изградени 67 км, в процес на изграждане са 59,5 км.

Изграждането стартира през септември 2015 г., очаква се в началото на 2017 г. то да приключи. БГНЕС изпрати допълнително въпроси колко от съоръжението е построена до края на миналата година и дали срокът ще бъде спазен и кога.

От областната управа обясниха, че срокът за изпълнение е в календарни дни. „Същият е свързан с метеорологичните условия, позволяващ извършването им на терен (по трасето). При невъзможност за работа, срокът за приключване на обекта се удължава. Към момента изпълнението на дейностите е спряно, поради невъзможност за работа при наличната метеорологична прогноза", обясняват от администрацията на областния управител към средата на януари.

Така през 2016 г. е било изградено и актувано съоръжение с дължина 67 км. в участъка от Малко Търново до границата с област Ямбол. „В процес на изграждане са 59.5 км от трасето на възпрепятстващо съоръжение по сухоземната граница в област Бургас, в участъка от Малко Търново до бента на река Резовска, непосредствено преди устието на реката. От тях до момента са изградени около 25 км. (ограда и път). От останалите около 34,5 км, които ще бъдат изградени в цялост в началото на 2017 г. са монтирани около 18,5 км. пана от оградата, с което ефектът на възпрепятстващото съоръжение е постигнат общо на около 43,5 км от трасето в процеса на изграждане", посочват в отговорите си от Бургас с дата 17 януари.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Вярно ли е, че прякорът на Валери Симеонов бил "винкела"?

02.02.2017 09:40:58

Анонимен

По делата им ще ги познаете .....съградено от герб ООД и партньори.

02.02.2017 08:59:50

Анонимен

Доколкото си спомням лошото време започна на 5 януари, бе недоразумение такова!...

02.02.2017 08:46:26

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.