• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Лазаров: Предприети са мерки за недопускане на второ Сарафово

Лазаров: Предприети са мерки за недопускане на второ Сарафово

/КРОСС/ "Реакциите след случая в Сарафово бяха тест за взаимодействие между българските институции и чуждестранните ни партньори", заяви заместник-министърът на вътрешните работи в оставка Пламен Ангелов на възпоменателна церемония по повод втората годишнина от терористичния акт на летището в Сарафово.

"Извършени са задълбочени анализи, направени са изводи и са предприети всички мерки за недопускане на подобен терористичен акт, но рискът от тероризъм винаги остава", каза от своя страна главният секретар на МВР Светлозар Лазаров минути преди възпоменателна церемония по повод втората годишнина от терористичния акт на летището в Сарафово, на която присъстваха посланикът на Държавата Израел Н.Пр.Шаул Камиса Рас, заместник-министърът на вътрешните работи в оставка Пламен Ангелов, почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов, заместник-кметът на Бургас, директорът на ОДМВР-Бургас, началникът на ГКПП Аерогара Бургас, представители на БЧК, МБАЛ Бургас, равини от България и Израел.

"Учение за повишаване на отбранителния капацитет и оперативно-бойната подготовка е планирано да се проведе през месец септември в София в партньорство със службите от НАТО и ЕС", съобщи Лазаров.

"Целта е повишаване на уменията за управление на рискове и заплахи от терористични действия. Подобно учение е проведено и през миналата година с участието на служители на министерствата на вътрешните работи и на отбраната, в сътрудничество с американските партньори", поясни той.

В ГД "Криминална полиция" е създаден нов отдел, който ще работи по рискове и заплахи в сферата на транспортните връзки.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.