• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Допълнителните строителни дейности за нов корпус на УНСС трябва да са за сметка на вуза

 Допълнителните строителни дейности за нов корпус на УНСС трябва да са за сметка на вуза

/КРОСС/ Допълнителните строителни дейности по проекта на Университета за национално и световно стопанство за нов корпус, извън предвидените по договора с Оперативна програма „Региони в растеж“ и от държавния бюджет, трябва да са изцяло за сметка на висшето учебно заведение.

Проектът на обща стойност 11,7 млн. лв. е съфинансиран от държавния бюджет със 7,5 млн. лв., а предоставеният от ОПРР ресурс е в размер на 4,5 млн. лв. До момента сградата е изпълнена на етап акт 14. Това обясни пред медии министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова след среща в УНСС на премиера Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов и ръководството на университета, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

10% или около 450 хил. лв. е наложената от Управляващия орган на ОПРР финансова корекция по договора за изграждане на нов корпус заради нарушения в процедура по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнител. Управляващият орган върши компетентно работата си, следи стриктно инвестиционния процес и налага корекции при установени нарушения, добави министър Аврамова.

Договорът с изпълнителя е сключен на инженеринг съгласно условията на Закона за обществените поръчки. Възложителят е трябвало да направи своите разчети така, че да бъдат изпълнени всички дейности в рамките на разполагаемия бюджет по проекта от 11,7 млн. лв. Ако той е сключвал други анекси или изпълнява други дейности, те са изцяло негово решение и трябва да бъдат финансирани чрез негов собствен принос, информира регионалният министър.

Управляващият орган може да възстанови средства до размера на предоставената безвъзмездна финансова помощ, като е необходимо процесите по строителство и възстановяване на разходи да вървят паралелно. За да може проектът да бъде приключен и отчетен като успешен и постигащ целите си, е необходимо да бъде ангажиран и националният бюджет (7,5 млн. лв.), каза заместник-министърът и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова.

Тя обясни, че за допълнителния собствен принос по сключения към договора с изпълнителя анекс бенефициентът трябва да намери необходимия ресурс от собствените си приходи или други финансови източници.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Доста политици станаха професори в този университет! Властта няма така да го изостави!

26.04.2019 20:24:01

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.