• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Орешарски няма да оттегли актуализацията на бюджета

Орешарски няма да оттегли актуализацията на бюджета

/КРОСС/ "Правителството няма да оттегли предложението си за актуализация на бюджета на здравата каса и на държавния бюджет." Това стана ясно от думите на премиера в оставка Пламен Орешарски по време на среща с граждански организации.

Премиерът посочи, че внесеният вариант на актуализация е бил добре обмислен и целта му е да не се създава напрежение в работата на служебното правителство.

Изненадващо днес в парламента по предложение на ДПС и с подкрепата на ГЕРБ беше насрочено извънредно заседание на Народното събрание за вторник - 29 юли, за обсъждане и гласуване на внесения от правителството проект за промени в бюджета.

Такава актуализация в момента не се налага, в мотивите самото правителство признава, че бюджетът може да се изпълни и със заложените в момента параметри, напомни Нинова, която по-рано днес на брифинг в парламента обяви, че БСП ще поискат кабинетът да оттегли внесеното в НС предложение за актуализация на бюджета.

Мотивират се с презапасяване, което не би трябвало да се прави, защото ще влоши финансовото състояние на държавата, смята Нинова.

Припомняме, във вторник народните представители ще имат извънредно заседание и се очаква тогава да стане ясно ще има ли актуализация и ще засегне ли централния бюджет или само този на НЗОК.

БСП остават твърдо зад именно това искане - актуализация само на парите за Касата. Не знаехме за тези параметри, научихме ги в последния момент, 15 минути преди заседание на комисията и не ги приемаме, отсече Нинова по отношение размерите на актуализацията.

Според нея намесата в централния бюджет е финансово необоснована, същото нещо обявил и финансовият министър Петър Чобанов.

Предложената от правителството ревизия на бюджета предвижда увеличение на дефицита до 2,7 процента и ръст на държавния дълг до 3,4 милиарда лева.

От получените средства 225 милиона лева ще бъдат насочени към бюджета на НЗОК, а 2,7 милиарда ще бъдат отделени за буфер за финансовата стабилност заради случващото се с КТБ. Отделно е предвидена и държавна гаранция от 2 милиарда лева във Фонда за гарантиране на влоговете.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Стан

Абсолютно ненужно е да се актуализира! Това е прищявка на ГЕРБ, които насилствено карат президента да натиска за актуализация. Нинова е много права.

25.07.2014 17:30:01

Мая

Много голяма грешка е това! Мутрите от ГЕРБ го обиждаха, особено Бойко, през целия мандат....а той сега им прави услуга.

25.07.2014 17:29:51

Винету

Винету пак милиарди заеми иска да вземем, пък после да му мисли народът. Боцко, дай да вземем едни 50-100 милиарда, да ги издухате половината, другата да я оставите за внуците и да си спокоен, а?

25.07.2014 17:29:42

орех

Орешарски трябваше да докаже, че няма да наведе глава пред желанията на мутрите на Боко! Защо ни е да взимаме още милиарди заеми, кой ще ги връща после? Народът!

25.07.2014 17:29:31

пълна лудница

Народът страда от „Синдром на повредения ум“! И никога няма да проумее, че по-голямо зло от допускането на пожарникаря, генерала, доктор, елитен футболист, каратист, комунист до власт е гибелно за малкия бизнес и въобще за България.

25.07.2014 16:57:54

СБОГОМ ГЕРБЕРУГИ

Българи, опомнете се! Борисов и ДПС заедно ВЕЧЕ ОФИЦИАЛНО е окончателно затриване на държавата.

25.07.2014 16:49:55

червена баба

Цонев, представи пред Господ „СПИСЪКА”! Оня „Списък”, дето почваше с Янко Станев, Иван Портних, Пламен Стилиянов и всички „мазачи на филии” от ГЕРБ! Удряй чело о земи, Цонев, и моли Господ да даде прошка на ЛЪЖЦИТЕ!

25.07.2014 16:36:48

червена баба

Цонев, бързо, надупен и на колене – в Църквата пред Господ! Изповядай мръсния грях да се прегръщаш с „мутрата” Борисов, който те съди, заради думата „мутра”! Удряй чело, Цонев, в земята и обясни на Господ защо мълчиш като очи на Дева Мария пред ОЧЕВАДНОТО СЪГЛАШАТЕЛСТВО НА ДПС И ГЕРБ!

25.07.2014 16:29:15

Анонимен

Орешарски не е внасял искане за актуализация на бюджета, преди оставката в 18ч без 1 минута и същата е вече гласувана още в първа точка на дневния ред на парламента на следващия ден. Всичко различно от това плаче за прокурор.

25.07.2014 16:05:26

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.