• 12 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Парламентът актуализира държавния бюджет за 2014 година на първо четене

Парламентът актуализира държавния бюджет за 2014 година на първо четене

/КРОСС/ На първо четене депутатите приеха на първо четене законопроектът за актуализиране на държавния бюджет за 2014 година.

„За" гласуваха 117 народни представители, „против" - 61. Въздържали се нямаше.

"Мотивът за актуализация на бюджета е засилване на фискалните буфери на разположение на правителството с оглед гарантиране финансовата стабилност на страната, да оставим възможност да има буфери в ситуация, в която общественото доверие в институциите е сериозно разклатено." Това каза министърът на финансите в оставка Петър Чобанов по време на дебатите.

"Днес дебатът е безпрецедентен, защото три комисии са гласували против актуализацията на бюджета. Това не е проект на правителството Орешарски, това е бюджет на президента Плевнелиев. Как иначе да си обясним желанието да подпишем празен чек на несъществуващо правителство?", заяви от своя страна председателят на ПГ на Коалиция за България Атанас Мерджанов.

"Парите от актуализацията на бюджета няма да бъдат използвани за друга цел, освен за осигуряване на финансовата стабилност в случай на нужда. При президента взехме политическо решение за актуализация на бюджета. Говорим за политическо решение там. Тази актуализация е много точна", заяви заместник-председателят на ПГ на ДПС и председател на Комисията по бюджет и финанси Йордан Цонев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

цаца

Пази боже да ни управлява коалиция ГЕРБ-ДПС! Е тогава вече няма да има спасение за държавата, който и да дойде след тях.

29.07.2014 21:18:36

Мая

Чобанов се изложи много, а ДСП и ГЕРБ си вкараха автогол с тези си действия. Показаха на цяла България, че не разбират от финанси, а и не искат да разбират. За тях е важно да източват държавата и да я ограбват заедно!

29.07.2014 21:18:26

Тиква

С все сила се връщаме към мутренските времена. Тиквата си следва престъпната схема, а индивиди без морал, каквито са депесарите, му помагат с всички сили. Заедно ще крадат, помнете го!

29.07.2014 21:18:16

мутра

С интерес чакам да видя дали Тиквата ще си удържи на думата и ще откаже да прави коалиции, ако ГЕРБ няма мнозинство. Но като нищо ще се моли на деформатори, депесари...

29.07.2014 21:18:03

орех

Е, направиха сефтето пред хората най-после. Въпросът е кои мутри са пасивните в двойката - герберските или турските?

29.07.2014 21:17:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.