• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Европейската комисия приветства положителната оценка за това как управлява бюджета на ЕС

Европейската комисия приветства положителната оценка за това как управлява бюджета на ЕС

/КРОСС/ В последния си доклад относно управлението на бюджета на ЕС Европейската сметна палата - независимият одитор на разходите на ЕС - потвърди, че Комисията „Юнкер" значително е подобрила начина, по който управлява бюджета на ЕС.
За 12-а поредна година одиторите дадоха положително становище за годишните отчети на ЕС, а за трета поредна година - становище с резерви за плащанията, извършени през 2018 г. Това е висока оценка за целенасочените усилия на Комисията „Юнкер" да гарантира, че всяко евро от бюджета на ЕС се изразходва в съответствие с правилата и създава добавена стойност за нашите граждани.
Гюнтер Х. Йотингер, европейският комисар, отговарящ за бюджета и човешките ресурси, заяви: Европейската комисия работи усилено, за да гарантира, че всяко евро от бюджета на ЕС се изразходва в полза на нашите граждани и създава добавена стойност от ЕС. Ние гарантираме, че правилата се спазват изцяло и че грешките са сведени до минимум. Радваме се, че усилията ни дават резултат, и нашите независими одитори отново потвърдиха, че сме свършили добра работа.
Комисията отговаря за изпълнението на бюджета на ЕС заедно с различни партньори - тя управлява около 75 % от разходите на ЕС съвместно с държавите - членки на ЕС. Те играят ключова роля в области като сближаването и селското стопанство, в които по-голямата част от бюджета се разпределя чрез националните и регионалните органи за управление. Комисията има строги правила по отношение на доброто и ефективно управление на средствата. Работим съвместно с държавите членки, за да гарантираме, че бюджетът се изразходва в съответствие с тези правила и че всяко евро от бюджета на ЕС отива там, където е най-необходимо.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Въх, ти да видиш там при ЦК на ЕК нарушения НЕ може да има както никога нямаше нарушения при ЦК на БКП все същото и ЦК-тата мдааа няма и да намерят нарушения .Нищо че тия харчат парите на европейците по света за щяло и нещяло !

09.10.2019 06:11:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.