• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Вестниците пишат...

Вестниците пишат...

София /КРОСС/ Водещи заглавия в българската преса:

Темата на "Телеграф" е предупреждението: "Майстори оставят къщи в руини", вземат по 2 бона и духват, лъжат, че не са довършили ремонта, защото ги е блъснала кола. След като измамниците вземат парите, уж за материали, и свършат 10-15 процента от ремонта по дома, изчезват безследно, пише вестникът, като разказва за няколко случая на измамени хора.

"Труд" съобщава, че управляващите са бламирали министъра на здравеопазването, като са отхвърлили негови идеи за промени. "Спряха обединението и сливането на лечебни заведения, няма да има приватизация и комплексни грижи", така болниците ще лекуват на части, пише вестникът.

"Частните училища отказват да намалят таксите, въпреки държавната субсидия", това е заглавието на първа страница на "24 часа". Депутат припомня, че те бяха обещали да ги намалят, ако законът осигури държавна субсидия.

По повод приетия закон за образованието, вестник "Дума" излиза с водещо заглавие : "Няма да има задължителен турски език в училище". Децата има право, а не задължение да изучават майчин език, пояснява изданието.

"Българският енергиен холдинг търси заем от 650 милиона евро, за да плати на американските тецове" - заглавие е водещо за вестник "Сега". НЕК полага големи усилия, за да покрива задълженията си навреме. Министърът на енергетиката Теменужка Петкова е пояснила, че първо трябва да се осигури кредитът, а после - да се пуснат облигации.

Въпреки пролетната прогноза на премиера Борисов, че е възможна актуализация на бюджета при изпълнение на приходите в бюджета, вчера стана ясно, че актуализация няма да има, пише вестник "Сега". Министърът на финансите Горанов заяви това в парламента, като се мотивира с опасенията, че са възможни непредвидени разходи по европейски проекти.

"Съдия иска прошка от Камата", пише "Стандарт" на първа страница. Френският футболен съдия Жоел Киню признал, след 21 години, че е ощетил България с дузпа срещу Италия в САЩ, на Световното първенство.

"150 лева по-малко за паркинг на втора кола", според промени в наредба на столичната община, пише "Монитор". Живеещите в централната част на София, дори и като наематели, ще получават годишна винетка за платен престой.

В интервю за "24 часа", министърът на културата Вежди Рашидов подчертава, че бюджетът на българската култура би бил реален, когато стигне един процент от Брутния вътрешен продукт. Няма да има промени в бюджета на ведомството му за 2016-та в сравнение с тази година, става ясно от интервюто.

"Седем града вече имат редовни фермерски пазари", информира "Труд", като цитира главния координатор на мрежата "Хранкооп" - Ралица Касимова. Пазарите са все по-популярни, на тях производители продават биопродукцията си без посредник.

В интервю за "Монитор", експертът по водите, инженер Аврам Радев, заявява: "Около 10 милиарда лева са нужни за смяна на тръбите в България." Според него, водата, която пием, е мръсна и не се пречиства.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.