• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Бизнесът подкрепя актуализацията на бюджета

Бизнесът подкрепя актуализацията на бюджета

/КРОСС/ Работодателските организации застанаха зад актуализация на бюджета, която ще подкрепи финансовата система.

Добре е да бъдем застраховани от всякакви рискове, заяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев в Министерския съвет, съобщава Investor.bg.

Според Велев актуализацията на държавния бюджет в рамките на определени допустими лимити би дала сигурност на страната по време на управлението на служебния кабинет, когато парламентът няма да работи.

„Не става дума за изливане и харчене на пари, а за създаване на възможност, ако се наложи, държавата с цялата си мощ да застане и да подкрепи финансовата система", коментира той.

Политическият дебат да не бъде част от темата за финансовата стабилност, призова зам.-председателят на Българската стопанска камара Димитър Бранков.

Финансовата стабилност е въпрос, с който политическите сили не трябва да спекулират, подчерта той.

Вчера, след консултациите при президента, стана ясно, че управляващите и парламентарните партии, без „Атака", която не изпрати свой представител, са постигнали съгласие за увеличаване на бюджетния дефицит до 3%. Ще се обсъжда и нарастване на тавана на държавния дълг в разумни граници. В близките дни се очаква и законодателна инициатива от кабинета за актуализация на бюджета на НЗОК.

По отношение на ситуацията с КТБ, Велев заяви, че бизнесът знае по-малко, отколкото е критичният минимум, за да направи адекватен анализ на случващото се.

„Това, което знаем всички, е, че за определени кредити няма достатъчно информация, което все още не значи, че те са лоши, съдейки по това, че са били обслужвани до последния момент - и като главници, и като лихви", посочи той.

Решения трябва да се вземат преди всичко на база на възможностите, които дава сегашното законодателство и на база на детайлни одитни доклади, които очевидно все още не са направени, посочи Димитър Бранков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.