• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

458 хиляди недействителни бюлетини на местните избори

458 хиляди недействителни бюлетини на местните избори

/КРОСС/ Недействителните бюлетини на местните избори са 458 хиляди, каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в отчет на резултатите на ГЕРБ от местните избори.

„Проблемът, който се получи на тези избори и засегна всички политически партии, беше преференцията. Имаме 458 хиляди недействителни бюлетини. Това са 17% от избирателите, гласът на които не е бил отчетен, а те са направили усилие и са се възползвали от конституционното си право да гласуват", каза Цветан Цветанов. По думите му, това е резултат от вътрешните проблеми във всяка една листа.

„Представяте ли си този голям процент на гласоподаватели, които не са отчетени, да беше отчетен? Загубата от недействителните бюлетини естествено е най-голяма за най-голямата партия, което означава, че ГЕРБ действително се е лишил от възможността поне за една сериозна бройка общински съветници", заяви Цветанов.

„В Благоевград и в София-област преференцията доведе до някакво състезание на вътрешно ниво. Забравихме, че трябва да водим състезанието с нашите политически опоненти", посочи Цветанов и призова кметовете, избрани от листата на партията, да анализират добре тези детайли, „защото трябва да изчистваме този проблем".

„Имаше общини, където нямаше преференция и резултатът им е изключително добър. За кметовете недействителните бюлетини са били 6 процента. Има общини, където резултатите са смразяващи и една трета от гласовете не са отчетени. Във Вълчи дол са 38 процента, в Исперих - 32, във Ветово - 33, в Две могили - 31 процента. Това са сериозни показатели, върху които трябва да помислим, и когато анализираме резултатите от изборите, да анализираме и процента недействителни бюлетини", заяви още Цветанов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Резил!

01.12.2015 18:32:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.