• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Кораби от ЧФ с ракети „Калибър“ на постоянно дежурство в Средиземно море

Кораби от ЧФ с ракети „Калибър“ на постоянно дежурство в Средиземно море

/КРОСС/ Най-новите малки ракетни кораби (МРК) „Буян-М“ от Черноморския флот (ЧФ) на Русия, въоръжени с ракетен комплекс „Калибър“ ще носят постоянно дежурство в състава на Средиземноморската групировка на ВМФ на РФ, задействана в операцията в Сирия, съобщи пред РИА Новости в петък командващият ЧФ адмирал Александър Витко.

По-рано той заяви, че МРК „Зельоний дол“ е пристигнал в сирийското пристанище Тартус, където след изпълняване на поставените задачи ще смени аналогичния кораб „Серпухов“.

„Да, използването им ще бъде циклично. Всички нови кораби, включително и от проекта „Буян-М“ ще преминат там бойна служба“, каза Витко.

Той добави, че пред корабите от този проект са поставени множество задачи, които те са способни да изпълнят благодарение на широкия спектър от оръжия.

МРК от проект 21631 „Буян-М“ са многоцелеви кораби от клас „река-море“. Водоизместимостта на „Буян-М“ е 949 тона, дължината е 74 м., а ширината – 11 м. Корабите от този проект са способни да развиват скорост до 25 възела и да извършват автономно плаване до 2500 морски мили. На въоръжение на МРК „Буян-М“ са артилерийската установка А-190 с калибър 100 мм, ракетният комплекс „Калибър“, както и зенитният комплекс „Гибка“.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

до анонимен долу

голям шаран си ти! По всички разчети до 2050 г Русия ще бъде център на цивилизацията, а европа ще се управлява от мусулманите. Сибир никога не е била китайска територия, а монголо-татарска - ех, тази неграмотност на промитите мозъци .... И не преди 100 години, а преди над 500 години ! Да не споменавам Аляска !!!!

22.02.2016 14:06:50

Анонимен

Путин няма шанс, освен ако не подпали нова световна война. И той упорито се стреми към това. Ако не успее - по всички разчети до 2020 ще имаме разпад на Русия. От само себе си. Най-голям интерес от това има Китай. Само до преди сто и няколко години Сибир, Сахалин и други руски територии са били Китайски. А единствената държава, която може да защити Русия от Китай е САЩ.

21.02.2016 18:54:05

Анонимен

Не му се ядосвай на тъпунгерския соросоид. Той природно е лишен от елементарна самостоятелна мисловна дейност и приказва това, което му спуснат господарите му от англосаксонско-еврейската свинска измет, населяваща Империята на вси злини на този свят, терорист № 1 в света - САЩ.

21.02.2016 10:13:23

Анонимен

Милитаристи?! А твоите приятели хАмериканците в колко морета са, бе шаран!!

20.02.2016 22:55:35

Анонимен

милитаристи кога ще се върнете обратно ! Където стъпите трева не никне и носите само глад, мизерия и нищета .КОЙТО СЕ СЪМНЯВА ДА ПРОЧЕТЕ МНОГО ВНИМАТЕЛНО БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ ,без розови болшевишки очила .ПРИЯТНО ЧЕТЕНЕ !

20.02.2016 22:24:31

Анонимен

милитаристи кога ще се върнете обратно ! Където стъпите трева не никне и носите само глад, мизерия и нищета .КОЙТО СЕ СЪМНЯВА ДА ПРОЧЕТЕ МНОГО ВНИМАТЕЛНО БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ ,без розови болшевишки очила .ПРИЯТНО ЧЕТЕНЕ !

20.02.2016 22:24:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.