• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Dell представи новия HPC PowerEdge C4130

Dell представи новия HPC PowerEdge C4130

/КРОСС/ Dell продължава да разширява границите на високопроизводителните изчислителни системи (HPC) с представянето на новия PowerEdge C4130 - следващото попълнение в Dell PowerEdge Server портфолиото, лидер в GPU/ графичен ускорител, способен да ускори дори най-големите работни натоварвания. Новото решение е в отговор на обещанието на Dell да стимулира откриването и иновациите чрез сътрудничество, както и да предостави на пазара нови решения, които да помогнат за разрешаването на истинските HPC предизвикателства, стоящи пред клиентите.
Бързият, постоянен и сигурен достъп до информация е едно от най-силните предимства, която една компания може да има пред своите конкуренти. Като лидер в HPC, Dell има ангажимента да предостави силни, скалируеми и отговарящи на нуждите решения, които да са иновативни и да ускоряват времето, необходимо за даден процес. Заедно с HPC решенията и сървърите на Dell, разпространени в целия свят, готовото за бъдещето ново HPC решение има значим принос към редица революционни открития, направени от най-добрите изследователски организации, както и IT, компютърни, индустриални и финансови компании.
Dell PowerEdge C4130, ускорен и оптимизиран сървър
Като изключително плътен GPU и гъвкав HPC фокусиран сървър, специално създаден за ускоряване на най-сложните изчислителни натоварвания, Dell PowerEdge C4130 е единственият Intel® Xeon® E5-2600v3 1U сървър с опцията да предложи до четири графични процесора/ускорителя. Той има до 33% по-добра GPU / графичен ускорител от най-близките си конкуренти и 400% повече PCIe GPU / ускорителя на процесор rack U от сравнимата система HP. PowerEdge C4130 може да постигне над 7.2 терафлопа на един 1U сървър и има съотношение на производителността до 4.17 гигафлопа на ват. Това позволява на клиентите по-нататъчно оптимизиране на работата на приложенията и производителността, като същевременно ги освобождава от ограниченията на традиционните центрове за данни и на използването на енергия.
Обединяващ иновативната технология на NVIDIA и Intel, PowerEdge C4130 се предлага в пет уникално проектирани конфигурации, насочени към необходимата гъвкавост за различните HPC характеристики на работното натоварване. Тази супер пъргавина дава възможност на научни и медицински изследователски лаборатории, финансови компании, промишлени предприятия и организации с аналитични или нужди от големи изчислителни обеми да доставят по-бързи резултати и по-бързо да се адаптират към променящите се нужди на бизнеса.
The PowerEdge C4130 добавя до два процесора Intel® Xeon® E5-2600v3, 16 DIMM модули на DDR4 памет и до два 1.8-инчови SATA SSD дискове за зареждане точно на 1U багажно пространство. С до четири 300W Intel® Xeon Phi копроцесора TM, или NVIDIA Tesla GPU ускорители, включително новият NVIDIA® Tesla® K80 двоен GPU ускорител, PowerEdge C4130 позволява безпроблемен анализ и обработване на данни дори на най-сложните и интензивни изчислителни натоварвания.
„Компанията Dell се е посветила на подобряването на всички аспекти на високата изчислителна производителност и удовлетворяването на нуждите на нашите клиенти чрез най-добри технологии, услуги, експертни съвети и сътрудничество", каза Джими Пайк, вицепрезидент, старши научен сътрудник и главен архитект на Dell. „Напредъкът и иновациите в новото HPC решение ще помогнат както за мощността на революционните открития, направени от най-добрите изследователски организации, така и за ускоряване на развитието на продуктите и услугите на водещите IT компании."
„Организации от цял свят в академичните среди и в индустрията използват HPC, за да разширят своите граници на самопознание, иновации и продуктово развитие, каза Чарлз Уизхард, вицепрезидент на Data Centre Group и генерален мениджър Workstations and High Performance Computing в Intel. „За да се конкурира по-добре в световен мащаб на пазара, компаниите се нуждаят от все по-голяма производителност и скалируемост за решаване на днешните, все по-сложни предизвикателства. Новият PowerEdge C4130, използващ Intel® Xeon® процесори и Xeon Phi копроцесори, е в изпълнение на ангажимента да помагаме на клиентите си да се справят с предизвикателства от всякакъв мащаб".
„По-голямата част от HPC потребителите преминават към по-висок клас GPU конфигурации за по-висока плътност, за да достигат до нови и нови открития и иновации в области като обработката на сеизмични данни, сигнализацията и обработката на изображения, компютърната химия и машинното изучаване ", каза Сумит Гупта, генерален мениджър на Tesla Accelerated Computing в NVIDIA.
PowerEdge C4130 е уникална платформа, която свързва четири Tesla K40 или новите Tesla K80 GPU ускорители в компактен 1U форм-фактор с много гъвката архитектура, която увеличава максимално производителността на приложенията с NVIDIA GPUDirect.
PowerEdge C4130 ще бъде наличен в световен мащаб от 2 декември 2014 година.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.