• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

KIA произведе 1-милионния cee’d

KIA произведе 1-милионния cee’d

/КРОСС/Вчера, 26 май, в Европа се „роди" KIA cee'd №1 000 000, първият модел на марката, конструиран и произведен в Европа. Специално разработен за потребителите на Стария континент, сийд изигра съществена роля в устойчивото развитие на бранда през последните 9 години.

Едномилионният модел е сee'd GT с 5 врати в цвят „Бяла перла". Автомобилът и неговият 1.6-литров T-GDI (турбо бензинов двигател с директно впръскване) с мощност от 204 к.с. са произведени в Словакия за клиент на марката в Холандия.
Ексклузивно произведен за европейските потребители в супер модерния завод на марката в Жилина, Словакия, cee'd заема 21% от общите продажби на КIA в Европа. Над 75 960 броя от модела са реализирани през 2014 г., което подрежда cee'd на второ място в класацията на най-търсените КIA модели, след бестселъра - компактния SUV Sportage.
По-късно тази година КIA ще осъществи премиерата на моделната линия GT, която комбинира стила и спортното излъчване на cee'd GT и pro_cee'd GT с функционалността и практичността на 5-вратата версия. Линията GT ще се предлага за трите представителя на семейство сийд.
В допълнение, новата GT линия ще демонстрира изцяло нов 1.0-литров T-GDI (турбо бензинов двигател с директно впръскване) и нова 7-степенна трансмисия с двоен съединител. Двигателят и трансмисията са проектирани с цел подобряване консумацията на гориво и минимизиране нивото на вредните емисии, едновременно предоставяйки спортно управление и динамична смяна на предавките.
От първото поколение на модела са реализирани 646 305 автомобила между 2006 г. - 2012 г. Втора генерация КIA cee'd зарадва своите 353 695 собственика в Европа с високо качество, стилен интериор, модерен екстериорен дизайн и разнообразие от икономични двигатели. Както всеки автомобил КИА произведен в Европа, сийд се предлага с безпрецедентна 7 г. гаранция или 150 000 км.
През изминалата година КИА произведе над 323 000 автомобила и 493 000 двигателя в Словакия, с което компанията регистрира рекорд за период от 12 месеца.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.