• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Брюксел не е разгледал проекта за тунел под Шипка

Брюксел не е разгледал проекта за тунел под Шипка

/КРОСС/ Предстои размразяване на втория етап от Обходния път на Габрово, който бе спрян с акт 10 през декември миналата година. Това заяви изпълнителният директор на Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) Стефан Чайков. Все още има отчуждителни процедури за земи около село Поповци. Според Чайков вторият етап ще бъде завършен.
Трасето на следващите два етапа - трети и четвърти ще зависи от решението на съда, тъй като еколозите обжалват целия проект. Тунелът под Шипка е предвиден за следващ програмен период. В момента тече срок за обжалване на процедурата за избор на фирма за изготвяне на разширен идеен проект.
По думите на Чайков този разширен идеен проект не е крачка назад. Технически проект на тунел под Шипка няма. Има апликационна форма, подадена в ЕК, но дори технически проект за Обхода на Габрово е разработен на по-късен етап.
"Ние пестим време, докато чакаме ВАС да се произнесе", каза Чайков и допълни, че апликационната форма за проекта не е връщана от ЕК. В Брюксел не са гледали проектното предложение на България за тунела под Шипка, заради обжалването в съда, уточни шефът на пътната агенция.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Запознат

Като знам какви смешници обжалват проекта направо ми става жал за сегашните ни политици. В инициативния комитет има цифром и словом ТРИМА габровци на по 60-70 години и едно НПО, които негодуват, че пътят им минавал в близост до къщите (вилите), които посещават веднъж в годината. Що се касае до НПО-то, то те използват този проект за хранилка, симулирайки еко дейност, защитавайки формални изисквания. Последният пример е проект за нов план за 10 годишно управление на парк "Българка" за над 700 хил. лв. (през буферната зона на парка минава обходният път на Габрово и единият вход на тунела). Делото на 5-членият състав на ВАС е насрочено за утре (10.04.). Да видим какво ще решат и измислят. Надявам се този път да са призовали всички, защото на 13.03. го отложиха заради недовно призоваване на един от ищците.

09.04.2014 10:31:13

Габровец

Ще гледаме тунела през крив макарон.Идват избори и всеки обещава и лъже

08.04.2014 21:55:47

Анонимен

Брюксел твърде много иска да разглежда проектите, които са важни за България. Не е ли време да им кажем СТИГА ?

08.04.2014 21:17:21

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.