• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Българи останаха 17 часа на пътя заради развален автобус

Българи останаха 17 часа на пътя заради развален автобус

/КРОСС/ Кошмарно пътуване с автобус за българи, които се връщат на работа във Франция след празниците. Превозното средство се развалило и те останали на пътя около 17 часа. С автобуса са пътували 47 българи. От фирмата са изпратили друг автобус, който според пътници също е имал повреда.

"Тръгнахме в събота в 9:30 часа сутринта. Пристигнахме на сърбо-хърватската граница в 18:12 часа Между Сърбия и Хърватия стояхме 8 часа, в 2:20 часа минахме хърватската граница, влязохме в Хърватия и в 2:30 часа автобусът вече беше развален. Останахме насред пътя, изтеглиха ни до близка бензиностанция и там останахме в автобуса", разказа във включване на живо в БТВ „Тази сутрин” Анка Стоянова, която е сред пътниците.

"Новият автобус пристигна в 18:30 часа, тоест  на бензиностанцията престояхме 17 часа, тъй като тръгнахме в 19:30 часа, допълни тя. Вторият автобус, който ни изпратиха, също се развали, след като влязохме в Словения", подчерта Анка Стоянова. По думите й шофьорите са се справили с повредата и отново са тръгнали на път. Тя подчерта, че в новия рейс парното не работи и пътниците буквално са „опаковани”. „Всички стоими мръзнем”, каза Анка Стоянова. В момента автобусът пътува и е в Италия. По думите й половината пътници са за Лион и никой не ги е предупредил, че ще минат по друг маршрут, при който има около 1000 км допълнително. 

След получаване на информация за проблема е изпратен резервен автобус. Превозвачът е реагирал с придвижването си съобразно метеорологичната обстановка в Европа – сняг и ниски температури, и ситуацията по граничните пунктове, каза Весела Смилец – директор „Връзки с обществеността” на „Юнион Ивкони”.

Тя подчерта, че автобусите на фирмата са доста нови. Смилец няма и информация в изпратения втори автобус да няма парно. Напротив, знам, че пътуването продължава добре въпреки закъснението. Преди половин час са били по маршрут малко след Венеция, изтъкна тя.  По думите й пътниците са били настанени на топло място и на два пъти им е била раздавана храна и вода. Получавали са и своевременно информация. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.