• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Празнични прояви и събития в страната

Празнични прояви и събития в страната

/КРОСС/ Пловдив.
От 20.30 часа на площад „Съединение" президентът Румен Радев ще участва в тържествената церемония по повод 134 г. от Съединението на България.

***
Габрово.
От 11.00 часа в Етнографския музей „Етър" председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще открие 17-то издание на Международния панаир на традиционните занаяти.

***
Пловдив.
От 20.30 часа на площад „Съединение председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще присъства на церемония по повод 134 г. от Съединението на България.

***
Смолян.
От 11.00 часа пред Паметника на плачещата майка вицепрезидентът Илияна Йотова ще присъства на тържествена церемония по повод Деня на Съединението.

***
София.
От 11.30 часа пред Мавзолея-костница на княз Александър I Батенберг на бул. „Васил Левски" ще се състои церемония по отбелязване на 134-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

***
София.
От 9.00 часа в Зала 3 на НДК премиерът Бойко Борисов ще открие 29-ия конгрес на Световната
асоциация по гръдна и сърдечносъдова хирургия. От 12:30 ч. в Зала 9 на НДК организаторите на форума ще открият и специална пресконференция за журналисти.

***
София.
От 11.30 часа военнослужещи от Националната гвардейска част ще участват в церемонията по поднасяне на венци пред Мавзолея-костница на княз Александър І Батенберг. В 12.00 ч. пред сградата на Администрацията на Президента на Република България ще се извърши тържествена смяна на почетния гвардейски караул.

***
София.
От 9.00 часа от Националния стадион „Васил Левски" започва Петото издание на щафетния маратон на България „София Екиден Маратон" в чест на националния празник - Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

***
София.
От 20.00 часа в зала „EFE", хотел „Маринела-София" - Гала вечеря и връчване на наградите „Заслужил лекар на Югоизточна Европа.

***
Асеновград.
От 11.30 часа на централния площад „Акад. Николай Хайтов" ще се състои празничен концерт по повод 134-та годишнина от Съединението на България.

***
Благоевград.
От 11.00 часа пред паметната плоча на загиналите във войните за обединение и независимост на България на пл. „Георги Измирлиев" ще се състои ритуал по полагане на венци по повод 134-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

***
Банско.
От 10.30 часа пред паметника „Банско помни героите" кметът Георги Икономов заедно с общественици и граждани ще поднесат цветя по повод 134-та годишнина от Съединението на България.

***
Бургас.
От 10.30 часа на площад „Атанас Сиреков" с ритуал по издигане на националния флаг и флаговете на Европейския съюз и Община Бургас ще започнат тържествата по отбелязване на 134-та годишнина от Съединението на България. От 11.00 часа във Военния клуб на ул. „Христо Ботев", 48 ще се извърши заупокойна молитва за загиналите в Сръбско-българската война и полагане на венци пред паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк. От 11.30 часа на площад „Атанас Сиреков" ще има празничен концерт.

***
Варна.
От 09.30 часа Представителният духов оркестър и почетен караул от Военноморските сили ще участват в ритуала по полагане на венци и цветя пред Паметната плоча на Княз Александър І Батенберг. Военнослужещи от ВМС ще се включат в шествието до „Паметника на приморци, загинали в Сръбскобългарската война 1885 г." . От 10.00 часа с военен ритуал ще отдадат почит към загиналите във войните за Съединението на България.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа пред сградата на Община Велико Търново ще се състои военен ритуал по издигането на националното знаме на Република България и празнично слово ще произнесе кметът Даниел Панов. От 10.50 часа пред Паметник „Майка България" ще се проведе военен ритуал по полагане на венци и цветя. От 11.15 часа часа в парк „Марно поле" ще бъде открит официално Паметник на ген. Сава Муткуров по повод Деня на Съединението на България, като слово ще произнесе заместник-кметът проф. Георги Камарашев. От 21.30 часа на площад „Цар Асен I" ще се проведе аудио-визуален спектакъл „Царевград Търнов - звук и светлина".

***
Велико Търново.
От 12.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Цветелина Пенкова, евродепутат от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент.

***
Враца.
От 10.00 часа пред Паметника на загиналите във войните ще започне официалното честване на 134-та годишнина от Съединението на България.

***
Горна Оряховица
От 11.00 часа военнослужещи от военно формирование 22 790 от Сухопътните войски ще поднесат венци пред „Паметния знак на загиналите във войните".

***
Добрич.
От 11.00 часа на пл. „Свобода" ще има празничен концерт на Духовия оркестър - Добрич по повод 134-та годишнина от Съединението на България. Дулово. От 10.00 часа пред паметниците на Васил Левски и на загиналите във войните от Дуловския край, с шествие и поднасяне на венци и цветя ще бъде отбелязана 134-та годишнина от Съединението на България.

***
Дупница.
От 11.00 часа пред паметната плоча на Опълченците ще бъдат поднесени венци и цветя от представители на Общината и граждани по повод 134-та годишнина от Съединението на България.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа пред паметника „Булаир" започват тържествата по повод 134-та годишнина от
Съединението на България.

***
Монтана.
От 10.30 часа на откритата естрада на пл. „Жеравица" ще започне празничен концерт по повод 134-та годишнина от Съединението на България.

***
Неделино.
От 11.00 часа военнослужещи от Националната гвардейска част ще участват в тържествена церемония по полагане на венци пред паметника „Света Неделя".

***
Пазарджик.
От 21.00 часа на сцената срещу Техникума ще се проведе празничен концерт по повод 134-та годишнина от Съединението на България.

***
Поморие.
От 10.00 часа с ритуал по издигане на националния флаг пред паметните плочи на участниците в Освободителната война ще започнат тържествените чествания по повод 134 годишнина от Съединението на България. От 20.00 часа на пл. „Св.Св. Кирил и Методий" ще се проведе концерт на Държавната опера - Бургас.

***
Плевен.
От 11.00 часа военнослужещи от Сухопътните войски ще отдадат военни почести пред паметника на загиналите от 4-и пехотен Плевенски полк в Сръбско-българската война.

***
Пловдив.
В 9.30 часа ще се даде старт на 44-тия Международен мемориален маратон „Съединение" от площада на град Съединение с финал на площад „Съединение" - Пловдив. Награждаването на победителите ще бъде в 12.00 часа.

***
Пловдив.
В 10.00 часа в Катедрален храм „Света Богородица"Негово Високопреосвещенство Пловдивския Митрополит Николай ще отслужи тържествен молебен.

***
Пловдив.
В 11.00 часа при паметника на Захари Стоянов в Дондуковата градина ще бъдат положени венци и цветя. В 11.30 часа ще бъдат положени венци и цветя пред паметната плоча на майор Райчо Николов.

***
Пловдив.
В 18.30 часа на площад „Централен" пред Военния клуб ще се състои възстановка на събитията от 6 септември 1885 година от комитет „Родолюбие"

***
Пловдив.
От 20.30 часа на площад „Съединение" началникът на отбраната ген. Андрей Боцев ще участва на тържествената заря-проверка по повод 134 г. от Съединението на България.

***
Разград.
От 11.00 часа на пл. „Възраждане" ще се състои ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод Деня на Съединението.

***
Русе.
От 11.00 часа. военнослужещи от военно формирование 32 420 на Сухопътните войски ще поднесат венци пред паметника на загиналите български воини в Сръбско-българската война.

***
Септември.
От 10.35 часа от гара Септември тръгва празничния атракционен влак за Велинград по повод 6
септември - Деня на съединението.

***
Сливен.
От 20.00 часа военнослужещи от Центъра за подготовка на специалисти ще отдадат воински почести и ще поднесат цветя пред паметника на Хаджи Димитър в града.

***
Стара Загора.
От 10.30 часа на площада пред Общината ще започнат тържествата по повод 134-та годишнина от Съединението на България с празничен концерт на фолклорен ансамбъл „Загоре".

***
Стара Загора.
От 10.30 часа военнослужещи от 2-ра механизирана бригада ще поднесат венци и цветя пред паметника на „Защитниците на Стара Загора".

***
Търговище.
От 20.00 часа до Войнишкия паметник на бул. „Цар Освободител" ще започне тържествена заря-проверка по повод 134-та годишнина от Съединението на България.

***
Хасково.
От 09.00 часа започват тържествата по повод Деня на Хасково и 134-та годишнина от Съединението на България.

***
Шумен.
От 10.00 часа пред Паметника на загиналите във войните шуменци на пл. „Кристал" ще бъдат положени венци по повод 134-та годишнина от Съединението на България. От 11.00 часа пред паметната плоча в местността Марашка Кория в с. Мараш кметът Любомир Христов и представители на общинската администрация, общински съветници, политически, просветни,
обществени организации и граждани ще поднесат цветя.

***
Шумен/с. Мараш.
В 11.00 часа пред паметната плоча в местността „Марашка кория" в село Мараш също ще бъдат
поднесени венци и цветя.

***
Ямбол.
От 10.15 часа на площада пред Община Ямбол с изпълнение на Ямболския духов оркестър ще започнат тържествата по повод 134-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. От 10.30 часа кметът Георги Славов ще произнесе слово и ще бъде отслужен благодарствен молебен. От 11.00 часа на Паметника на загиналите в националното ни освобождение ще бъдат поднесени цветя.

***
Ямбол.
От 10.30 часа представителни подразделения от Сухопътните войски и Военновъздушните сили ще участват в ритуала по издигането на националното знаме и в шествието до Паметника на загиналите за национално освобождение, където военнослужещите ще поднесат венци и цветя.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.