• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Предстоящи събития в страната на 6 декември

Предстоящи събития в страната на 6 декември

/КРОСС/ ***
София.
От 12.00 часа в сградата на Академията на МВР министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова ще открие реновирано общежитие №2. На официалната церемония ще присъства ръководството на МВР, служители и курсанти от Академията на МВР.

***
София.
От 09.00 часа в зала „Сердика" в хотел „Шератон" ще се проведе Национален дискусионен форум „Енергийната бедност в България - характеристики, проблеми, решения" и XII Национална конференция „Интелигентни градове и региони - интегрирано енергийно управление и развитие, биоенергетика, сгради с почти нулево енергийно потребление".

***
София.
В 09.00 часа в „Гранд хотел София" ще бъде открит форум „Бизнесът и образованието - инвестиция за бъдещето на София", в който ще вземе участие и председателят на парламентарната комисия по образованието и науката Милена Дамянова и кметът на София Йорданка Фандъкова.

***
София.
От 09.30 часа ще се проведе заседание на Софийската колегия на ВСС.

***
София.
От 09.30 часа в „Сентрал Парк Хотел" ще се проведе конференция за стартирането на проекта „Подкрепа за изпълнението на решенията на Европейския съд по правата на човека и на стандартите и препоръките на Европейския комитет за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото или унизително отнасяне или наказание в България (Реформа в затворите)".

***
София.
От 09.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Алексей Петров, Кирил Топалов и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група, създадена с цел изнудване и рекет.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Виктор Боцев, Емил Иванов и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в зала 12618 на Технически университет - София ще се състои официалното откриване на новооборудвана високотехнологична софтуерна лаборатория ProxiHub за нуждите на факултета, която e оборудвана в изпълнение на партньорски договор между ФФОЕ и фирма Проксиад АД. На събитието ще присъства и зам.-министърът на икономиката Любен Петров

***
София.
От 10.00 часа в Аулата на Софийски университет ще се състои първата конференция и дискусия по предприемачество на Amway, по повод публикуването на 7-ия международен доклад на Amway за предприемачеството.

***
София.
От 11.00 часа в Литературен клуб „Перото" ще се състои официална пресконференция, на която екипът на сценичния проект „На Нея с обич! Емил Димитров" ще повдигне завесите над трескавата подготовка за премиерата на музикалния спектакъл. Премиерата е на 20 декември 2016 г в Зала 1 на НДК.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на тема „Стратегически решения на проблема с недостиг на кадри в Тракия икономическа зона".

***
София.
От 11.30 часа в централата на АБВ, ръководството и Парламентарната група на партията ще дадат пресконференция.

***
София.
От 12.00 часа в залата на 5 ет. в Министерството на образованието и науката, ще бъде представен националният доклад „Природните науки и технологии в училището на ХХI век. Резултати от участието на България в Програмата за международно оценяване на учениците -PISA 2015".

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои кръгла маса на тема „Аргументи и факти против становището на Министерство на здравеопазването за „безплатно лечение" на болните от есенциална хипертония".

***
София.
От 17.00 часа в Зала 1 на Централния военен клуб ще бъде представен сборника „Държавна сигурност и РУ на ГЩ на БНА в Азия (1944-1991)" от документалната поредица „Из архивите на ДС".

***
София.
От 17.00 часа в храм „Св. София", с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софиски митрополит Неофит, ще бъде представен сборникът с великопостни проповеди „Тайната на покаянието".

***
София.
От 18.00 часа в изложбената зала на галерия „Средец" за десети път ще се състои „Поетичен Никулден 2016", посветен на поета Николай Кънчев (1936 - 2007).

***
София.
В 19.00 часа в литературен клуб „Перото" ще бъде представена книгата „На юг от разума" от автора й Изабела Шопова.

***
София.
В хотел „Хилтън" ще се проведе третото издание на Годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност на списание Business Lady.


***
Бургас.
От 9:00 часа в храм "Св. Св. Кирил и Методий" Негово Високопреосвещенство Сливенски Митрополит Йоаникий ще отслужи тържествена Света литургия в чест на Св. Николай Чудотворец и благоденствието на Бургас
***

Бургас.
От 9:30 часа в заседателна зала Културен дом на Нефтохимика ще се състои тържествено заседание на Общински съвет

***
Бургас.
От 10:30 часа на пл. "Атанас Сиреков" ще се проведе ритуал по издигане на националния, европейския и общинския флаг

***
Бургас.
От 10:30 часа в КЦ "Морско казино", зала "Ал. Г. Коджакафалията" ще бъде представена Никулденска изложба "Капитаните на Бургас"

***
Бургас.
От 10:30 до 14:30 часа в Градинката до Часовника ще бъде подредено Никулденско градче
***
Бургас.
От 10:45 часа в Градинката до Часовника, до Община Бургас, к-с "Меден Рудник" до храм "Св.Николай Чудотворец", района на Морска гара и Магазия ще бъде осветена Никулденска обредна трапеза, след което ще се раздава рибен курбан за гражданите и гостите на град Бургас
***
Бургас.
От 11:00 часа в к-с "Меден Рудник", тревна площ до СУ "Петко Росен" ще се състои празничен Никулденски концерт с участието на: Танцов състав "Младост", Фолклорна формация "Чинките", народните певци: Костадин Михайлов и Веселка Пачкалова и др.

***
Бургас.
От 11:00 часа в парк в к-с "Изгрев" ще се проведе Никулденски концерт, с организатор НЧ "Изгрев 1909" - Бургас

***
Бургас.
От 11:30 часа от храм "Св. Св. Кирил и Методий" до Моста ще премине Литийно шествие с хвърляне на венци и цветя в морето в памет на загиналите моряци и рибари

***
Бургас.
От 11:30 часа на пл. "Св.Св.Кирил и Методий" ще се състои Никулденски концерт

***
Бургас.
От 11:30 часа от пл. "Атанас Сиреков" ще тръгне пешеходен тур по Ларгото на Бургас с организатор Югоизточен съюз на екскурзоводите - Бургас

***
Бургас.
От 13:00 часа в Дружеството на художниците - Бургас в Изложбена зала, ул. "Александровска" 22, ще се състои традиционната изложба на бургаските художници, на която ще бъдат връчена наградата "Художник на годината" и ще бъде обявен "Бург на годината"

***
Бургас.
От 13:30 часа на пл. "Атанас Сиреков" ще се състои Златна снимка на именниците

***
Бургас.
От 14:00 часа ще започне конкурса за рибарски разкази

***
Бургас.
От 16:00 часа в зрителна зала на Културен дом на Нефтохимика, ще се проведе празничен Никулденски концерт с организатор "Съюз на пенсионера 2004" - Бургас

***
Бургас.
От 16:00 часа в Дома на писателя, ул. Вола 1 ще се проведат изпълнения на авторски хумористични произведения в конкурс "Големият шаран"

***
Бургас.
От 17:30 часа на пл. "Тройката" ще се състои празничен Никулденски концерт с участието на: Хор "Фортисимо" с диригент Милена Добрева, "Levon Manukyan Collegium Musicum", Група "FOUR&Friends", ПФА "Странджа", Дует "Бургас", Клуб по спортни танци "Бургас 75", Мария Цветкова, Шмилена Султанова, Людмила Михайлова, Георги Султанов, Йордан Христов и Водещи Филип Аврамов и Рафи Бохосян. - Павлина

***
Варна.
От 11.45 часа пред входа на Военноморския клуб ще се състои официална церемония по приключване на І - ви етап „Фасадна реставрация и цветово решение" на обект „Инженеринг за поетапен ремонт на сградата на Военноморски клуб - гр. Варна".

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ (ул. „Георги Бенковски" №1), общинският съветник Милена Димова ще се среща с граждани. Записвания могат да се правят на тел: 052/600 015.

***
Видин.
От 09.00 часа в храм „Св. Николай" , архиерейска света Литургия ще оглави Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан.
От 10.15 часа в храма „Св. Николай Мирликийски Чудотворец" кметът на Община Видин Огнян Ценков ще се включи в тържественото отбелязване на големия християнски празник Никулден.
От 10.50 часа ще тръгне литийно шествие от храм „Св. Николай" до централния понтон във Видин.

***
Видин.
От 17.00 часа в залата на Държавен архив Видин ще открие фотоизложба Златко Ангелов.

***
Враца.
От 12.00 часа на площад „Христо Ботев" ще се състои изложба базар на никулденски шарани. От 12.00 до 14.00 часа на площада ще бъдат раздадени над 1000 порции рибен курбан по повод Никулден.

***
Враца.
От 16.30 часа на площад „Христо Ботев" ще бъдат запалени светлините на коледната елха в града.

***
Горна Оряховица.
От 10.00 часа в Историческия музей стартира Коледната работилница, която ще продължи до 7 декември.

***
Горна Оряховица./ с. Драганово.
От 10.00 часа в центъра на населеното място ще се проведе Общоселски празник за Никулден.

***
Добрич.
В Младежки център - Добрич ще се състои коледна изложба на Ателие „Стела и Дара" с ръководители Стела Славова и Дарина Стаматова при Младежки център - Добрич.

***
Пловдив.
От 10.00 часа кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Южен" Борислав Инчев ще направят първа копка на новата сграда на детска градина „Ралица" в квартал „Коматево".

***
Пловдив.
От 11.00 часа - На паркинга на общината на пл. „Ст. Стамболов" 1 ще пристигнат първите два електромобила за нуждите на администрацията. Ключовете ще бъдат връчени на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев.

***
Пловдив.
От 16.00 до 18.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Тракия" в блок 91 общинският съветник в Общински съвет - Пловдив Иван Вичков ще приема граждани.

***
Плевен.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция, във връзка с предстоящия „Парад на модата" - Плевен 2016 - шоу - концерт - спектакъл.


***
Плевен.
От 18.00 часа в регионалния пресклуб на БТА ще се проведе тържествена церемония за връчване годишната награда за журналистика „Северно ехо".

***
Симитли.
В симитлийското село Градево ще бъде даден курбан по повод Никулден. - не е уточнен час/ събитието е съгласувано с г-н Узунов заради предаването „Симитли - минало, настояще и бъдеще".

***
Смолян.
От 17.30 часа на амфитеатър - нов център, кметът Николай Мелемов, заедно с деца от детските градини и Обединен детски комплекс ще запалят светлините на коледната елха.

***
Стара Загора.
В 17.30 часа на площада пред административната сграда на общината ще бъдат запалени светлините на коледната елха.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.