• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Предстоящи събития в страната за 5 ноември

Предстоящи събития в страната за 5 ноември

/КРОСС/ София.

От 09.00 часа в Дома на Европа ще се проведе 16-ото издание на форума „Европейски ден на предприемача“, организиран от Научноизследователския център на Софийски университет „Св.Климент Охридски“. Темата на тазгодишното издание е „Младежкото предприемачество – практики и перспективи“. 

***
София.
От 09.30 часа 13-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Бисер П. и Николай С., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Ралица Л., Росен Ч. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 15-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Христон М., Филип Ч. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Лазгин Х., Ивайло Д. и Али Х., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа 16-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Светозар П., Антон Д. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в зала „София“ в гранд-хотел „София“ ще бъде представен Алтернативният бюджет за 2019 г. на БСП. 

***
София.
От 11.00 часа 9-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Атанас П., Веселин М. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Алипи А. и Пламенка А., на които са повдигнати обвинения за изнудване.

***
София.
От 12.00 часа в Клуб 1 (бившата зала 42, вход срещу „Пилоните”) ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени акцентите от програмата на Киномания 2018.

***
София.
От 13.00 часа 30 състав на Софийския градски съд ще заседава по делото срещу бившия депутат Илия Илиев и Иван Тодоров, на които са повдигнати обвинения за купуване на гласове.

***
София.
От 13.30 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Валентин П., Ивайло П. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 14-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Филип К., на когото са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в сградата на Централно управление на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) – София ще се проведе брифинг на Агенцията по повод епизоотичната обстановка в страната по отношение на заболяването Инфлуенца по птиците.

***
София.
От 14.00 часа 16-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по молба за изменение на мярка за неотклонение на Манчо К.

***
София.
От 16.00 часа пред сградата на Митница Аерогара София екипът на Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани ще изпрати два ястребови орела за Испания. Птиците са спасени от митнически инспектори при опит за трафика им през ГКПП Ферибот Видин през 2010 г.

***
София.
От 16.30 часа в Центъра за книгата на Нов български университет ще бъде връчена Наградата за хуманитаристика „Богдан Богданов“ 2018.

***
София.
От 18.00 часа в Централното фоайе в Ректората на Софийския университет ще бъде открита фотографската изложба „Антарктида – поглед от другата страна”. Изложбата се организира от Българския антарктически институт и Националния център за полярни изследвания. Автор на снимките е Мирослав Цветанов, участник в 25-ата и 26-ата Българска антарктическа експедиция. 

***
София.
От 18.00 часа в Галерия „Академия“ ще бъдат представени нови постъпления в музейната сбирка на Националната художествена академия от колекция „Живопис“.

***
София.
От 18.00 часа в София Картинг Ринг (София Ринг Мол) ще бъде открито 11-ото издание на на кампанията на „Каменица” АД за безопасност на движението „Алкохолът е лош шофьор”. Мотото на кампанията е „Не обръщай волана в колело на късмета”.

***
София.
От 19.00 часа в Switch bar, под Моста на влюбените, ще бъде открита изложбата „Бъди вдъхновението“. Изложбата, което ще бъде поставена на Моста на влюбените до 16 ноември, включва 30 пана с фотографии на любители фотографи от фотоконкурса „Бъди Вдъхновението“ на тема „Защо си заслужава да живеем в България?“.

***
София.
От 19.00 часа в Центъра за култура и дебат „Червената къща“ ще се проведе лекция ще изнесе американския репортер Ед Кемик на тема „Вътрешен поглед върху американските медии“.

***
Бургас.
От 14.00 часа в залата на ОДМВР – Бургас (ул. „Христо Ботев“ № 46) ще се проведе брифинг с участието на началника на „Охранителна полиция и КАТ“ при ОДМВР – Бургас – комисар Неделчо Рачев за популяризиране на трите етапа на стартиралата акция „Зима“.

***
Бургас.
От 17.00 часа в сградата на Областна администрация Бургас ще бъде открита изложбата „Буквите говорят“, посветена на Деня на българските будители - 1 ноември. Изложбата представя млади автори от България, творящи в сферата на шрифта, типографията и калиграфията.

***
Варна.
От 10.00 до 12.00 часа в клуба на ПП ГЕРБ на ул. „Г. Бенковски” №1 народният представител от ПП ГЕРБ – Варна Нели Петрова ще има приемен ден за граждани.

***
Варна.
От 11.00 часа народният представител от ПГ „БСП за България“ Александър Паунов ще се срещне с граждани в централата на БСП на ул. „Македония” 33. От 13.30 часа ще започне приемната на проф. Анелия Клисарова.

***
Добрич.
В Младежки център – Добрич ще се проведе втори етап на Инициативата „Напиши песен за Коледа“.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа ще се състоят демонстрации на специализираното тактическо звено за бързи действия на стадион „Осогово” в Кюстендил.

***
Пловдив.
В 09.15 часа в зала 2 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Румен Р. и Рангел Р., обвинени в опит за убийство на повече от едно лице. 

***
Пловдив.
В 09.30 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, образувано по жалба на подсъдимия Т.Н. срещу присъда на Окръжен съд – Пловдив. Той е обвинен, че при управление на товарен автомобил по непредпазливост е причинил смъртта на 87-годишен мъж.

***
Пловдив.
В 11.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, образувано по жалба на бившия кмет на Хасково Г. И. срещу присъда на Хасковския окръжен съд, с която е осъден на 2 години условно и глоба от 3 000 лева, както и лишаване от право да заема държавна или обществена длъжност за срок от 3 години.

***
Пловдив.
В 13.00 часа в зала 2 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Ивелин А., обвинен в убийство, извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост. 

***
Пловдив.
От 17.30 часа в СКЛАД (ул. Екзарх Йосиф № 16, етаж 3) в Тютюневия град ще бъде открита изложбата „По пътя“. Тя е резултат от изследователски и творчески търсения на екип от Катедра „Етнология“ на Философско-историческия факултет (ФИФ) на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и представя наследството на каракачаните, което реално и метафорично е вплетено в идеята за пътя и пътуването.

***
Русе.
От 09.00 часа ще бъде отктит Десетият фестивал на хора с увреждания „Светът е за всички – 2018 г.”, съфинансиран от Община Русе. От 10.00 часа в Канев център на Русенския университет ще бъде открита изложба-базар на изделия, произведени от потребители на социални услуги. От 10.30 часа ще бъде открит концертът за деца със специални потребности. 

***
Стара Загора.
От 12.30 часа в зала „ П.Р. Славейков” на Община Стара Загора ще се състои тържественото представяне и обявяване избора на първия Млад омбудсман на МЛАДА ЗАГОРА.

***
Стара Загора.
От 18.30 часа в зала „П. Р. Славейков“ на Община Стара Загора организаторите на безплатно обучение по информатика за ученици ще дадат подробности за групите и графика, по който ще се извършва обучението. 4-те модула на иновативното обучение ще запознаят старозагорските ученици от 5-и до 12-и клас с основите на програмирането, роботиката, виртуалната реалност, както и стъпките на успешния стартъп. 

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала № 2 на Областната администрация Шумен ще се проведе извънредното заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „ВиК-Шумен“. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.