• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Предстоящи събития

Предстоящи събития

/КРОСС/ ***
София.
От 11.30 часа в Гербовата зала на „Дондуков" 2 президентът Росен Плевнелиев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката, културата и изкуството.

***
София.
От 09.00 часа вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева ще се включи в Националната седмица на четенето, организирана от МОН, като ще чете пред ученици от трети клас в 105 СУ „Атанас Далчев" на ул. „Пимен Зографски" №7, кв. „Дианабад".
***
София.
От 10.00 часа с поднасяне на венци и цветя пред Паметника на летеца на пл. „Народно събрание" ще бъде отбелязан Празникът на авиацията и на Военновъздушните сили. В ритуала ще участват министърът на отбраната Николай Ненчев, началникът на отбраната генерал Константин Попов, командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков, военнослужещи и цивилни служители от състава на военната ни авиация, ветерани.
***
София.
От 10.00 часа в зала „Мусала" на хотел „Хилтън" министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще участва в международен форум, на който ще бъде представено изпълнението на проекти по програми BG02 и BG03 на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Форумът е под наслов „Слушаме природата, даваме решения". Във форума ще участва и вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев.

***
София.
От 12.30 часа министърът на културата Вежди Рашидов ще посети Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" в София и ще проведе среща с доц. д-р Красимира Александрова, директор на НБ "Св. Св. Кирил и Методий".

***
Сапарева баня.
От 12.30 часа пред амфитеатър „Гейзера" министърът на туризма Николина Ангелкова ще даде брифинг, след срещата си с туристическия бранш.

***
Стара Загора.
От 16.20 часа вицепремиерът Меглена Кунева ще даде пресконференция в Регионалния пресклуб на БТА.

***
София.
От 09.00 часа в зала „Средец" на „София Хотел Балкан", Огнян Златев, ръководител на Представителството на ЕК в България ще открие 12-а Национална конференция по е-образование.

***
София.
От 09.30 часа Пленумът към Висшият съдебен съвет ще проведе седмичното си заседание.

***
София.
От 09.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Алексей Петров, Кирил Топалов, Янко Попов и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група, създадена с цел изнудване и рекет.

***
София.
От 10.00 до 18.00 часа в Интерпред - СТЦ София ще се проведе кариерният форум „Дни на кариерата" в секторите IT, Телекомуникации и ВРО.

***
София.
От 10.00 часа в СГС, 1 състав ще гледа делото срещу съдия Люба Петрова от Районен съд-Раднево и др. (Гл.VIII. Престъпления против дейността на държавни органи и обществени организации).

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Максим Доспатлиев, Исмаил Гегов и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Симеон Танев, Добрин Добрев и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на Българската академия (БАН) на науките по актуални въпроси на здравеопазването в България.

***
София.
От 11.30 часа в галерия „Ето", бул. „Христо Ботев" 95, Столичната организация на БЧК и МОТО ПФОЕ ще закрият благотворителната кампания #steniskanabala 2016.

***
София.
От 12.00 часа в София Тех парк, зала „Джон Атанасов" ще се състои заключителната конференция на Българо-швейцарската програма за научни изследвания. На форума ще се докладват резултатите от изпълнението на програмата, както и ще се отчете приносът на научните изследвания за развитието на обществото и икономиката.

***
София.
От 14.00 часа ЦИК ще проведе редовен брифинг в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър І" № 1.

***
София.
От 14.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Иван Славков, Янко Колев и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 18.00 часа в галерия „Евдокия Арт Глас" ще бъде открита изложбата „Стъкло".

***
София.
От 18.30 часа в „Квадрат 500" ще бъде открита специална експозиция за хора с нарушено зрение, наречена „Докосни галерията".

***
София.
От 18.30 часа в Софийска градска художествена галерия ще бъде представена книга със спомени за легендарния женски хор „Христина Морфова" при Народно Читалище „Д-р Петър Берон - 1926 г."
***
София.
От 18.30 часа в клуба на Столична библиотека ще се проведе инициативата „Чадър от думи срещу голямата гъба" - четене на поети от Българския П.Е.Н.-център.

***
София.
От 19.00 часа в Литературен клуб „Перото" Мартин Колев ще представи своята книга „Микро".

***
Бургас.
От 10.00 часа в Голямата зала на Общината ще се състои работна среща на тема: "Ролята и включването на всяка една от страните при откриване на случай на туберкулоза сред деца на улицата, подрастващи млади хора в риск и лица от уязвими групи - бежанци, имигранти и др.

***
Бургас.
От 16.00 часа в Дома на писателя, ще бъде представена "Приказка за принцеса НЕЛИ " с автор Стана Апостолова.

***
Бургас.
От 18.00 часа започва учебната година в Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров".

***
Бургас.
От 18.00 часа в Дома на писателя ще бъде представена книгата„Пентименто"- поетичен дебют на автора Диляна Тинева.

***
Велинград.
От 11.45 часа в залата на Гранд хотел „Велинград" кандидатите за президент и вицепрезидент, издигнати от Инициативен комитет и подкрепени от БСП, ген. Румен Радев и Илияна Йотова ще се срещнат с представители на туристическия бранш.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Художествена галерия „Борис Денев" ще се състои вечер на дарителството.

***
Видин.
От 18.00 часа частица от свещената дреха на св. Петка-Параскева Търновска ще бъде поднесена в старинния храм „Св. Петка".

***
Враца.
От 17.30 часа кандидатът на коалиция "КАЛФИН - ПРЕЗИДЕНТ" за вицепрезидент проф. Любомир Халачев и лидерът на ПП АБВ и президент на България (2002-2012) ще срещнат жителите на града в сградата на Историческия музей.
***
Габрово.
От 18.00 часа ПП ГЕРБ ще проведе основното си предизборно мероприятие в град Габрово. На площад „Възраждане", при лошо време в зала „Възраждане" на площад „Възраждане" председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов ще представи пред гражданите на Габрово кандидатите на ГЕРБ за президент и вицепрезидент на Република България Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев. На събитието ще присъстват кметът на Габрово Таня Христова, Добромир Проданов - народен представител и общински ръководител на ГЕРБ в Габрово, общински съветници, членове и симпатизанти на ГЕРБ.

***
Горна Оряховица.
От 18.30 часа в НЧ „Напредък-1869" Драматичен театър „Сава Огнянов" - Русе ще бъде представена постановката „Валят пари" по Себастиен Тиери.

***
Добрич.
09.30 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще се играе куклен спектакъл „Дъщерята на магьосника".

***
Добрич.
От 10.00 часа при Кръст-паметник на загиналите в Добричката епопея ще се състои тържествено поклонение на представителна група от град Оряхово с участието на Младежки духов оркестър и Театрално студио при ЦПЛР - ОДК „Людмила Живкова"- Оряхово.

***
Дряново.
От 15.40 часа кандидатът на ГЕРБ за президент на Република България Цецка Цачева, кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще се срещнат с граждани в Дряново. Цачева, Манушев, Цветанов и кметът на община Дряново Мирослав Семов ще пристигнат пред офиса на ГЕРБ в Дряново /ул. „Ген. Ф.Радецки"1/ и ще се разходят по пешеходната улица на града до предизборна шатра на ГЕРБ, разположена на ул. „Стефан Стамболов"43 - срещу Пощата.

***
Дупница.
От 15.00 часа в ресторанта на хотел „Рилена" кандидат-президентът Ивайло Калфин ще се срещне с жители на Дупница.

***
Казанлък
От 18.00 часа в залата на Информационния център на ул. „ Искра" 4 - ще се състои премиерата на спектакъла на Театър „ Любмир Кабакчиев" - „ Кръгът".

***
Ловеч.
От 19.00 часа ПП ГЕРБ ще проведе основното си предизборно мероприятие в град Ловеч. На площад „Екзарх Йосиф 1", при лошо време - кино „Космос", дом „Преслав," председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов ще представи пред гражданите на Ловеч кандидатите на ГЕРБ за президент и вицепрезидент на Република България Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев. На събитието ще присъстват кметът на Ловеч Корнелия Маринова, народни представители, членове и симпатизанти на ГЕРБ.

***
Мелник.
Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим ще направи освещаване на напълно възстановения храм „Св. Петка Българска". Начало на богослужението - 07.00 часа, начало на св. Литургия - 09.30 часа.

***
Монтана/с.Медковец.
От 17.00 часа свещената дреха на св. Петка-Параскева Търновска ще бъде изложена в храм „Св. Параскева", с. Медковец. Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп ще отслужи тържествена Вечерня с петохлебие.

***
Пазарджик.
От 11.00 до 15.30 часа Административен съд - Пазарджик организира „Ден на отворените врати".

***
Пазарджик.
От 13.15 часа кандидатите за президент и вицепрезидент, издигнати от Инициативен комитет и подкрепени от БСП, ген. Румен Радев и Илияна Йотова ще се срещнат с Инициативения комитет в тяхна подкрепа в конферентна зала на Гранд хотел „Хебър".
***
Пазарджик.
От 18.30 часа кандидатите за президент и вицепрезидент, издигнати от Инициативен комитет и подкрепени от БСП, ген. Румен Радев и Илияна Йотова ще вземат участие в среща-концерт с жители на област Пазарджик на площад „Константин Величков" - Тортата. При лошо време мероприятието ще се проведе в Младежкия дом в града.

***
Пещера.
От 09.45 часа кандидатите за президент и вицепрезидент, издигнати от Инициативен комитет и подкрепени от БСП, ген. Румен Радев и Илияна Йотова ще посетят гр. Пещера.
***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 2 състав на Пловдивският апелативен съд ще ще разгледа и жалбите на Георги Б. и Ивона Б. срещу определението на Пловдивския окръжен съд, с което им е взета мярка за неотклонение „задържане под стража". Георги Б. и Ивона Б. са обвинени в лихварство и данъчни измами.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в щаба на 68-ма бригада „Специални сили" ще се състои пресконференция във връзка с празника на военния парашутист - 18 октомври.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 2 състав на Пловдивският апелативен съд ще разгледа жалбата на обвиняемия Васил Т. срещу определението на Пловдивския окръжен съд, с което му е взета мярка за неотклонение „задържане под стража", заради обвинение за опит за умишлено убийство.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в район „Северен" ще се състои официалното откриване на 5 новоизградени детски къта за игра в двора на ДГ „Космонавт" ( ул. „Гонда вода" № 1).

***
Пловдив.
От 13.30 часа в 10 зала на Пловдивският районен съд ще се гледа делото срещу Красимир Н., обвинен за имотна вреда е в размер на 60 000 лв.

***
Пловдив.
Общинските съветници от ПП ГЕРБ - Пловдив ще проведат приемни с гражданите: Петър Попов, от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Западен" на ул. Царевец" № 9; Ясен Михайлов, от 16.30 до 18.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Западен" на ул. „Царевец" № 9; Веселин Маневски, от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Южен" на ул. „Академик Петър Динеков" № 1А; Гошо Къчков, от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Северен" на бул. „Марица" №91; Пенчо Малинов, от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Източен" на ул. „Коста Паница" №5.

***
Пловдив.
От 18.00 часа в Музея на Съединението - Регионален исторически музей - Пловдив, ще бъде представена книгата „Реквием за неудачници" от Милчо Караиванов, издание на НБ „Иван Вазов" - Пловдив .

***
Разград.
От 17.00 часа пред Общинския културен център ще се състои концерт под наслов „Европа на младите хора". Ще бъдат наградени победителите както от волейболния турнир, така и от и турнира по шахмат.

***
Сапарева баня.
От 13.00 часа в залата на читалището кандидат-президентът Ивайло Калфин ще проведе среща-разговор с жители на общината.

***
Самоков.
От 12.00 часа в хотел „Арена" кандидатът за държавен глава на коалиция "КАЛФИН - ПРЕЗИДЕНТ" Ивайло Калфин ще се срещне с жителите на Самоков.

***
Севлиево.
От 14.30 часа кандидатът на ГЕРБ за президент на Република България Цецка Цачева, кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще разговарят с жители на Севлиево при предизборната шатра на ГЕРБ на площад „Свобода". Те ще се разходят по пешеходната улица „Христо Спиридонов" до пазара. С тях ще бъде кметът на Севлиево и общински ръководител на ГЕРБ д-р Иван Иванов.

***
Септември.
От 14.20 часа в кафе-сладкарница „Загоре кандидатите за президент и вицепрезидент, издигнати от Инициативен комитет и подкрепени от БСП, ген. Румен Радев и Илияна Йотова ще се срещнат с партийния актив, представители на гражданско сдружение „Загорово", членове на Инициативния комитет, членове на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

***
Смолян.
От 16.00 часа в киносалона на Планетариум - Смолян ще бъде открита научната конференция „Човекът и Вселената", посветена на 30-годишнината на СУБ-Смолян.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в зала 203 на Община Стара Загора, ще бъдат връчени официално наградите на Мария Жекова и Неправителствената организация „Свят без граници", които бяха удостоени с Годишните награди на НСОРБ.

***
Стара Загора.
От 13.30 часа в залата на четвъртия етаж в Регионална библиотека „Захарий Княжески" ще се проведе кръгла маса с международно участие „Монументалното изкуство от периода на комунизма. Дебати и премълчавания".

***
Стара Загора.
От 19.30 часа в Куклен театър ще се състои премиера на спектакъла „Животът е сън".
***
Троян.
От 11.00 часа кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов ще разговарят с жители на Тетевен в заседателната зала на Община Тетевен. На разговорите ще присъства Мадлена Бояджиева - кмет на община Тетевен.

***
Троян.
От 13.00 часа кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов ще се срещнат с граждани на Троян в залата на ресторант „България", на пл. „Възраждане". На срещата ще присъства Иван Миховски - народен представител от ГЕРБ в Троян.

***
Трявна.
От 16.35 часа кандидатът на ГЕРБ за президент на Република България Цецка Цачева, кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще разговарят с жители на Трявна при предизборната шатра на ГЕРБ на ул. „Петко Рачев Славейков" в централната градска част. Те ще се разходят по старинната улица на Трявна с търговски обекти, ателиета и работилници. С тях ще бъде кметът на община Трявна Дончо Захариев и Мария Пенева - зам.-кмет и общински ръководител на ГЕРБ в Трявна.

***
Хасково.
От 15.00 часа представители на ОП " Младежки център" ще поставят къщичка за книги в парк "Градската градина".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.