• 02 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Вижте какво ще се случи днес

Вижте какво ще се случи днес

/КРОСС/ София.
Президентът Росен Плевнелиев ще бъде домакин на 12-ата Среща на държавните ръководители на страните от групата „Арайолуш" в Националния исторически музей.

***
София.
От 09.00 часа вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева ще открие новата учебна година в 22 СУ „Георги С. Раковски".

***
София.
От 10.30 часа министърът на културата Вежди Рашидов ще даде старт на новата учебна година в Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография - София в двора на гимназията на ул. „Златишки проход" № 5.

***
Бургас.
От 10.30 часа министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще открие официално Европейската седмица на спорта в Бургас в Професионалната гимназия по електротехника и електроника "К.Фотинов".

***
София.
От 11.00 часа министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова ще присъства на откриването на учебната година в Специалното училище за ученици с нарушено зрение „Луи Брайл". На събитието ще присъства и зам.-министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

***
Сливен.
От 11.30 часа министърът на правосъдието Екатерина Захариева ще открие учебната година в Средното училище „Аргира Жечкова" в Сливен, в което се обучават лишените от свобода, които изтърпяват своето наказание в Затвора в град Сливен.

***
Габрово.
От 15.00 часа министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще се срещне със земеделски производители от Област Габрово в Ритуалната зала на Община Габрово. От 17.30 часа министър Танева ще посети изложение от кампанията на Министерство на земеделието и храните „ПОДКРЕПЯМЕ БЪЛГАРСКОТО", което ще се проведе на площад „Възраждане".

***
София.
От 08.00 часа изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация" Красимир Калайджиев ще представи резултатите от проверката на всички училищни автобуси и фирмите превозващи деца, преди началото на учебната година пред НУ "Ерих Кестнер".

***
София.
От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.00 часа в Големия салон на БАН ще бъдат представени условията за участие във втора тръжна процедура на ЕКА за България по Плана за европейските коопериращи държави.

***
София.
От 09.00 часа зам.-министърът на образованието и науката проф. Иван Димов ще открие новата учебна година в Софийската професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов" (ул. „Райко Алексиев" № 48).

***
София.
От 09.00 часа пред сградата на Министерството на образованието и науката представители на ВМРО ще раздават патриотични буквари по повод първия учебен ден.

***
София.
От 09.30 часа пленумът на ВСС ще проведе седмичното си заседание.

***
София.
От 09.30 часа председателят на ГС на БСП Калоян Паргов ще присъства на тържественото откриване на учебната година в 59 ОУ „Васил Левски" в кв. „Малашевци".

***
София.
От 09.30 часа 15-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Георги. С., Огнян П., Георги С. и Ивайло Т., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа омбудсманът на Република България Мая Манолова ще участва в официалната церемония по откриване на новата учебна година в 66-то СОУ „Филип Станиславов" в кв. „Овча купел", ул. „Букет" № 29.

***
София.
От 10.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на откриването на учебната година в 73 СОУ „Владислав Граматик" на ул. „Георги Измирлиев" 2 .

***
София.
От 10.00 часа заместник-министърът на културата доц. д-р Бони Петрунова ще открие новата учебна година в Националната гимназия за приложни изкуства „Св. Лука" на бул. „Сливница" № 134 в София.

***
София.
От 10.00 часа началникът на отдел „Международни дейности" в Министерството на културата Деяна Данаилова ще присъства на официалното откриване на учебната година на Национална гимназия за древни езици и култури „Константин - Кирил Философ", което ще се проведе в аулата на СУ "Св. Климент Охридски".

***
София.
От 10.00 часа директорът на Дирекция „Сценични изкуства и художествено образование" в Министерството на културата Елиянка Михайлова ще присъства на празничното откриване на новата учебна година в Националното училище за танцово изкуство /НУТИ/.

***
София.
От 10.00 часа гл. експерт в Направление „Художествено образование" в Министерство на културата Ралица Базайтова ще присъства на празничното откриване на новата учебна година в Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров".

***
София.
От 10.00 часа НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов" ще посрещне своите 180 първокурсници и ще открие новата учебна 2016/2017 година с тържествена церемония.

***
София.
От 10.00 часа зам.-председателят на Столичния общински съвет Милка Христова ще присъства на тържественото откриване на учебната година в 128 СОУ „Алберт Айнщайн" в ж.к. Младост - 2.

***
София.
От 10.00 часа общинският съветник от „БСП лява България" Борис Цветков ще присъства на тържественото откриване на учебната година в 133 СОУ „А.С.Пушкин" на ул. „Цар Шишман".

***
София.
От 10.00 часа общинският съветник от „БСП лява България" Николай Николов ще присъства на тържественото откриване на учебната година в 76 ОУ „Уилям Сароян" на ул. „Братя Миладинови".

***
София.
От 10.00 часа общинският съветник от „БСП лява България" Марин Стоянов ще присъства на тържественото откриване на учебната година в 101 СОУ „Бачо Киро" в ж.к Надежда - 1.

***
София.
От 10.00 часа общинският съветник от „БСП лява България" Ирена Анастасова, директор на 125 СОУ „Боян Пенев" в Младост - 1, ще открие учебната година.

***
София.
От 10.30 часа 7-ми състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Бойко Б., Емил Б., Емил Д., Йоана В., Явор К. и Даниела Н., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа заместник-министърът на културата Боил Банов ще открие новата учебна година в Националния учебен комплекс по култура с лицей за изучаване на италиански език и култура в Горна баня.

***
София.
От 11.00 часа държавниет експерт в Направление „Художествено образование" в Министерство на културата Румен Джуров ще присъства на празничното откриване на новата учебна година в Националното музикално училище „Любомир Пипков".

***
София.
От 11.00 часа в зала „Изток" на Народното събрание медийните регулатори от България и Македония ще бъдат приети от Парламентарната комисия по културата и медиите. По време на срещата депутатите от 43-то Народно събрание ще бъдат запознати с актуални въпроси на медийната среда в двете държави.

***
София.
От 11.00 часа в Борисовата градина в столицата, пред бюст-паметника на Николай Хайтов, народни представители от ПГ на Патриотичен фронт, членове и симпатизанти на ПП НФСБ ще отбележат 97-мата годишнина от рождението на писателя и родолюбец академик Николай Хайтов.
***
София.
От 13.00 часа в зала 7 на НДК ръководството на ПП АБВ ще даде пресконференция във връзка с решенията на Националния съвет на партията и коалиционните ѝ партньори за участие в президентските избори.

***
София.
От 14.00 часа заместник-министър Любен Петров ще участва в церемонията за Първа копка на производственото предприятие „Мултивак България Продакшън" ЕООД в Индустриална зона Божурище.

***
София.
От 14.30 часа в зала „Рила на хотел „Балкан" Медийната програма Югоизточна Европа на фондация „Конрад Аденауер" заедно с работната група по чл. 10 от ЕКПЧ (Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи) от Европейския университет Виадрина, Франкфурт (Одер), Германия организират дискусия на тема „Независимите медийни инициативи в Югоизточна Европа - Алтернативи на старите структури в медийния сектор".

***
София.
От 14.30 часа 1-ви състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Красимир Д., за определяне на общо наказание.

***
София.
От 18.00 часа в Софийски арсенал - музей за съвременно изкуство ще бъде открита изложбата „European Cuteness Art Kindchenschema - Pseudoego - Community Narcissism".

***
София.
От 18.30 часа в Националния дворец на културата в София ще бъде открита изложбата "Бузлуджа - паметта на времето".

***
София.
От 18.30 часа Френско-българската търговска и индустриална камара организира Есенен коктейл в Резиденцията на посолството на Република Франция.

***
София.
От 19.00 часа в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски" ще се проведе дискусия на тема „Какъв е пътят към устойчивите резултати?".

***
Благоевград.
От 09.00 часа кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов ще открие учебната година в XI ОУ "Христо Ботев".
***
Благоевград.
От 09.30 часа кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов ще открие учебната година в IV ОУ "Димчо Дебелянов".
***
Благоевград.
От 13.00 часа в приемната на евродепутата Ангел Джамбазки на бул. „Св. Св. Кирил и Методий" народният представител от ВМРО Атанас Стоянов ще раздава патриотични буквари по повод първия учебен ден.

***
Брезник.
От 14.00 часа пред кафе „Кръглата" младежите от ПП ГЕРБ в Брезник ще продават ръчно изработени от тях самите картички, като със събраните средства ще бъдат закупени учебни приспособления за деца от социално слаби семейства.

***
Бургас.
От 08.00 часа в ОУ „Княз Борис I" заместник-областните управители Севдалина Турманова и Владимир Крумов ще присъстват на откриването на Кампанията по пътна безопасност.

***
Бургас.
От 09.00 часа кметът Димитър Николов и зам.-кметът Йорданка Ананиева ще открият учебната година в СОУ "Св. св. Кирил и Методий".

***
Бургас.
От 09.00 часа зам.-кмет Чанка Коралска ще открие учебната година в ОУ "Васил Априлов".

***
Бургас.
От 09.00 часа зам.-кмет д-р Лорис Мануелян ще открие учебната година в ОУ "П.Р. Славейков".

***
Бургас.
От 09.00 часа зам.-кмет Руска Бояджиева ще открие учебната година в ОУ "Братя Миладинови".

***
Бургас.
От 09.00 часа директорът на дирекция „Образование" към Община Бургас Веселина Таралова ще открие учебната година в ОУ „Антон Страшимиров".

***
Бургас.
От 09.00 часа директорът на дирекция „Бюджет и финанси" към Община Бургас Златина Караиванова ще открие учебната година в Търговската гимназия.

***
Бургас.
От 09.00 часа в ОУ „Братя Миладинови" областният управител Вълчо Чолаков ще присъства на откриването на учебната година.

***
Бургас.
В 15.00 часа в зала "Никола Станчев" в к-с "Меден рудник" министърът на младежта и спорта Красен Кралев официално ще открие националните спортни състезания "Воля за спорт".

***
Бургас.
От 16.30 часа в централата на партия ГЕРБ общинският съветник от ГЕРБ Антон Берданков организира приемен ден.

***
Бургас.
От 17.00 часа ще се проведе награждаване и официално закриване на кампанията "Воля за спорт".

***
Варна/СОК „Камчия".
От 10.00 часа ще бъде открита учебната година в ЧСУ „Юрий Гагарин" в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия".

***
Велико Търново.
От 08.30 часа ще бъде открита новата учебна година в училищата в Община Велико Търново. - Надя

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Лапидариум на Археологически музей ще се проведе открита среща с финландската поетеса Хели Лаксонен.

***
Видин.
От 10.00 часа кметът Огнян Ценков ще бъде гост на тържественото откриване на новата учебна година в ППМГ "Екзарх Антим I".

***
Видин.
От 11.00 часа кметът Огнян Ценков ще бъде гост на тържественото откриване на новата учебна година в СУ "Св.Св. Кирил и Методий".

***
Враца.
От 09.00 часа кметът на Община Враца Калин Каменов ще открие новата учебна година в СУ „Васил Кънчов".

***
Враца.
От 09.00 часа зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева ще присъства на откриването на учебната година в НУ „Иван Вазов".

***
Враца.
От 10.00 часа кметът на Община Враца Калин Каменов ще открие новата учебна година в ППМГ „Акад. Иван Ценов".

***
Враца.
От 10.00 часа зам.-кметът на Община Враца Мария Попова ще присъства на откриването на учебната година в НУ „Иванчо Младенов".

***
Враца.
От 10.30 часа кметът на Община Враца Калин Каменов ще открие новата учебна година в ПТГ „Никола Йонков Вапцаров".

***
Враца.
От 10.30 часа зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева ще присъства на откриването на учебната година в ПЕГ „Йоан Екзарх".

***
Враца.
От 12.00 часа пред Сувенирната палата Областният комитет на ВМРО Враца ще раздаде патриотични буквари на деца, учители и родители по повод първия учебен ден.

***
Добрич.
От 09.30 часа кметът Йордан Йорданов ще открие новата учебна година в ОУ „Хан Аспарух.

***
Добрич.
От 10.30 часа кметът Йордан Йорданов ще открие новата учебна година в СУ „Св. Климент Охридски".

***
Добрич.
От 15.00 часа в Художествената галерия ще се проведе детска Работилничка за въображение.

***
Добрич.
От 17.30 часа кметът на Добрич Йордан Йорданов ще открие реновирана площадка за деца и спорт в квартал „Балик".

***
Дупница.
От 09.30 часа в Основно училище „Евлоги Георгиев" кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев ще бъде гост на откриването на учебната година.

***
Карлово.
От 18.00 часа на площад „20-ти юли" ще се състои концерт на военния духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада, под диригентството на лейтенант Йордан Илиев по повод навършването на 110 години от създаването на военен духов оркестър към състава на 28-ми пехотен Стремски полк.

***
Карнобат.
От 09.30 часа зам.-министърът на образованието и науката Диян Стаматов ще присъства на официалното откриване на новата учебна година в ремонтираното след пожара Основно училище „Христо Смирненски" в Карнобат.

***
Кърджали.
От 18.30 часа в Дома на културата в Кърджали по случай най-големия мюсюлмански празник Курбан Байрам читалище „Юмер Лютфи 1993" ще изнесе грандиозен концерт.

***
Кюстендил
От 10.00 часа кметът на Община Кюстендил Петър Паунов ще присъства на откриването на учебната година в Първо основно училище „Св.св. Кирил и Методий".

***
Кюстендил.
От 18.00 часа в Художествена галерия ,,Владимир Димитров - Майстора" ще бъде открита изложба на скулптора Стоимен Марков, носител на Наградата за скулптура от Зонална изложба „Струма" 2015 г.

***
Ловеч.
От 11.00 часа зам.- министърът на правосъдието Красимира Филипова ще открие учебната година в Средното училище „Димитър Митев", в което се обучават лишените от свобода, които изтърпяват своето наказание в Затвора в град Ловеч.

***
Монтана.
От 12.30 часа Негово Светейшество Патриарх Неофит ще бъде посрещнат в Монтана, където ще възглави честванията за 200- годишнината от рождението на Екзарх Антим Първи.

***
Перник.
Зам.-министърът на образованието и науката Красимир Киряков ще присъства на откриването на учебната година в 5. СУ „Петко Рачов Славейков" в Перник.

***
Плевен.
От 16.00 часа Жени ГЕРБ - Плевен и Предприемачи ГЕРБ - Плевен организират детски празник в лятната градина на кафе „Теодорос" в жк. „Сторгозия" по повод Първия учебен ден.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в 1 зала състав на Пловдивския районен съд ще заседава по делото срещу подсъдимия Кирил Р., на когото е повдигнато обвинение за грубо нарушаване на обществения ред.

***
Пловдив.
От 10.00 часа българският представител в Детската Евровизия 2016 Лидия Ганева ще открие новата учебна година своето ОУ "Виктория и Крикор Тютюнджян".

Пловдив.
От 10.30 часа областния управител Здравко Димитров ще открие учебната година в СУ „Св. св. Кирил и Методий".

***
Пловдив.
В Културен дом "Борис Христов" ще бъде открито седемнадесетото издание на фестивала на Българска асоциация на комуникационните агенции - ФАРА.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в 1 зала състав на Пловдивския апелативен съд ще заседава по делото, образувано по жалба на Деян И. срещу наложената присъда от 4 години лишаване от свобода заради кражба.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в 1 зала състав на Пловдивския апелативен съд ще заседава по делото, образувано по жалба на Делчо Д. срещу наложената му от Старозагорския окръжен съд присъда от 6 години лишаване от свобода заради данъчна измама.

***
Пловдив.
От 14.30 часа в 1 зала състав на Пловдивския апелативен съд ще заседава по делото, образувано по жалба на Георги Р. срещу наложената му от Пловдивския окръжен съд присъда от 18 години лишаване от свобода заради умишлено убийство.

***
Пловдив.
Общинските съветници от ПП ГЕРБ в Пловдив ще проведат приемни с гражданите. От 16.00 часа Петър Попов - в офиса на ПП ГЕРБ в район „Западен" на ул. "Царевец" № 9; от 16.30 часа Ясен Михайлов - в офиса на ПП ГЕРБ в район „Западен" на ул. "Царевец" № 9; от 16.00 часа Веселин Маневски - в офиса на ПП ГЕРБ в район „Южен" на ул. "Академик Петър Динеков" № 1А; от 16.00 часа Гошо Къчков - , от 16 до 18:00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Северен" на бул."Марица" №91; от 16.00 часа Пенчо Малинов - в офиса на ПП ГЕРБ в район „Източен" на ул."Коста Паница" №5.

***
Правец.
От 10.30 часа главният секретар на МОН Красимир Вълчев ще участва в откриването на учебната година в Професионална гимназия по компютърни технологии и системи в Правец.

***
Русе.
От 11.00 часа в Регионален исторически музей - Русе ще бъдат представени изпълнените дейности до момента по проект „Дигитализация на визуални документи", подкрепен от Фондация „Русе - град на свободния дух" и ВН - социален проект на Еконт, в рамките на конкурс „Знание и растеж".

***
Разград/ с. Раковски.
От 09.00 часа кметът на Община Разград д-р Валентин Василев ще открие учебната година в ОУ "Г.С.Раковски" в с. Раковски

***
Разград.
От 09.00 часа председателят на ОбС Надежда Радославова ще открие учебната година в ПГССХВТ „Ангел Кънчев".

***
Разград.
От 09.00 часа кметът зам.-кметът на Община Разград Ердинч Хасанов ще открие учебната година в СУ „Хр. Ботев".

***
Разград.
От 09.00 часа секретаря на Община Разград Нели Добрева ще открие учебната година в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф".

***
Разград.
От 10.00 часа кметът зам.-кметът на Община Разград Галина Георгиева ще открие учебната година в ОУ „Н. Икономов".

***
Сливен.
От 13.00 часа в зала „Сирак Скитник" ще се състои пресконференция относно голямата пътуваща изложба „Духът на аварела", част от Международното Триенале на акварела - Варна 2016 г. От 17.30 часа отново в зала „Сирак Скитник" ще се състои официалното откриване на изложбата.

***
Сливен.
От 17.00 часа кметът на община Сливен Стефан Радев ще открие новоизградена площадка за стрийт фитнес на бул. „П. Хитов" непосредствено след Дома за стари хора.

***
Смолен/ с. Смилян.
От 10.00 часа кметът Николай Мелемов ще участва в откриването на новата учебна година в ОУ "Св.св.Кирил и Методий" в село Смилян.

***
Смолян.
От 18.00 часа в зала „Петър Стайков" на КДК ще бъде представена изложба живопис на галерия „Никол" и Николай Ангелов.

***
Хасково.
От 09.00 часа кметът на Община Хасково Добри Беливанов ще открие учебната година в ПГМЕТ. От 10.00 часа в същия двор ще присъства на тържеството за първия учебен ден на децата от ОУ" Иван Рилски", които тази година ще учат в градата на гимназията заради ремонт в тяхната сграда

***
Хасково.
От 09.00 часа зам.-кметът на Община Хасково Евгени Консулов ще присъства на тържеството на НУ" Г.С.Раковски".

***
Хасково.
От 09.00 часа зам.- кметът на Община Хасково Милена Трендафилова ще открие учебната година в ОУ " Шандор Петьофи".

***
Хасково.
От 09.00 часа зам.- кметът Велин Балкански ще бъде гост на тържеството на ОУ" Климент Охридски".

***
Хасково.
От 09.00 часа секретарят на Община Хасково ще открие учебната година в СУ "П.Хилендарски".

***
Хасково.
От 10.00 часа председателят на Общински съвет Хасково Таня Захариева ще присъства на откриването на учебната година в ГПЧЕ" Проф.д-р Асен Златаров".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.