• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Предстоящи събития на 16 май

Предстоящи събития на 16 май

/КРОСС/София.
От 9.00 часа ще започне заседанието на Народното събрание.

***
София.
От 9.00 часа в Министерски съвет зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанковще проведе среща с премиера Бойко Борисов за въвеждането на тол системата.

***
София.
От 14.00 часа президентът Румен Радев ще приеме на „Дондуков"2 председателя на Върховния административенсъд Георги Чолаков. Разговорът е част от поредица срещи, които държавният глава инициира във връзка с критериите за избор и правомощията на следващия главен прокурор.

***
София.
Oт 17.00 чaса в зала 1 на Централния военен клуб ще се състои на тържественото отбелязване на 20-годишнината от създаването на Европейския институт. Събитието ще бъде открито от министър-председателя Бойко Борисов, ръководителя на Представителството на ЕК в България Огнян Златев и основателите на Европейския институт Николай Младенов и г-н Станислав Даскалов.

***
София.
От 14.00 часа в зала „Пресцентър" на Министерството на регионалното развитие и благоустройство министър Петя Аврамова и министърът за европейска интеграция на Република Сърбия Ядранка Йоксимович ще връчат договори, сключени по Втората покана за подаване на проектни предложения по Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg - ИПП България - Сърбия 2014-2020 г.

***
София.
От 9.00 часа в ИНТЕРПРЕД-СТЦ София ще се проведе форумът Business & Finance 4.0, организиран от сп. Enterprise и MoitePari.bg.

***
София.
От 10.00 ч. в сградата на НАГ главният архитект на Столична община арх. Здравко Здравков ще представи своя отчет за управление на системата и процеса на градско планиране и развитие по повод 3 години от встъпването му в длъжност.

***
София.
От 10.00 часа улицата пред родния дом на визионера и филантроп Дими Паница ще бъде именувана на негово име. Улицата е разположена между площад „Народно събрание" и бул. „Васил Левски", успоредна на бул. „Цар Освободител". На именуването ще присъства кметът на София Йорданка Фандъкова.

***
Благоевград.
От 19.00 часа пред сградата на общината ще се проведе протест срещу Националната стратегия за детето.

***
Варна.
От 10.30 до 16.00 часа в града ще се проведат редица събития по повод празника на Светлината. Дирекция ОМД на община Варна и НАОП "Николай Коперник", съвместно с учители и ученици от III ПМГ "Акад. Методий Попов",СУ "Любен Каравелов", СУ "Климент Охридски", IV ЕГ "Фредерик Жолио-Кюри" и ДГ№5 "Слънчо" се включват в световната инициатива с организиране на "Празник на светлината".

***
Видин.
От 11.00 часа кметът Огнян Ценков ще направи инспекция на извършения ремонт на улици и междублокови пространства. Обиколката ще започне от ул. "Владикина", пресечката с ул. "Г.С.Раковски", пред Центъра за настаняване от семеен тип "Зора".

***
Поморие.
От 11.00 часа ще се проведе Патронен празник на СУ „Иван Вазов" с откриване на бюст паметник на патрона на училището Иван Вазов.

***
Пловдив.
От 9.00 часа ще се проведе заседание на Общинския съвет.

***
Разград.
От 10.30 часа в зала 712 в Областна администрация ще заседава Областният съвет за интеграция на хората с увреждания.

***
Стара Загора.
От 14.00 часа в зала „Фоайе" на общината ще се проведе пресконференция за проект „Бъдеще без агресия".

***
Шумен.
От 14.00 часа в Трето студио на Радио Шумен, медията и проф. Соня Тончева - директор на шуменския Филиал на варненския Медицински университет, организират обучение по първа долекарска помощ за журналисти.

ЕВРОПЕЙСКИ ИЗБОРИ 2019:
***
София.
От 10.30 до 12.00 часа в Дома на Европа ще се проведе дискусия на тема „Водещите кандидати в Европейските избори 2019: сблъсък на идеи за бъдещето на Европа".

***
София.
В 11.00 часа в залата на 11 ет. ръководството на КНСБ ще проведе среща с кандидатите за евродепутати от БСП. Разговорът е част от срещите на синдиката с основните партии, които са издигнали кандидати за европейските избори в края на май.

***
София.
От 14.00 часа ще се проведе редовен брифинг на ЦИК. Съвместно с представители на „Сиела норма" АД ще бъдат демонстрирани машинните за гласуване за предстоящите избори за членове на Европейския парламент.

***
София./с. Горна Василица.
В 16.15 часа в кметството на селото кандидатът за евродепутат от БСП Деница Златева ще се срещне с жители.

***
София./с. Костенец.
В 17.30 часа кандидатът за евродепутат от БСП Деница Златева ще се срещне с жители на читалището.

***
Батак.
В 19.30 часа на централния площад кандидатът за евродепутат Иво Христов ще присъства на тържественото отбелязване на 143-тата годишнина от Априлската епопея.

***
Белица.
В 18.00 часа кандидатът за евродепутат от БСП Крум Дончев ще почете загиналите в антифашистката съпротива в местността Равен.

***
Божурище.
От 11.15 часа кандидатът за евродепутат от ГЕРБ и СДС Андрей Ковачев ще открие новоизградения център за рехбилитация на бул. Европа, блок „Албена".

***
Благоевград.
В 14:00 часа кандидатът за евродепутат от БСП Крум Дончев ще се срещне с хора в центъра на града. В 15.00 часа в Народно читалище „Благоевград" той ще се срещне с обществеността.

***
Велинград.
В 17.00 часа кандидатът за евродепутат от БСП Иво Христов ще проведе среща с граждани в Художествената галерия.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Ева Майдел и председателят на Предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов ще се срещнат с работниците от великотърновското предприятие „Петров Текстил" ООД, намиращо се в индустриалната зона на града.

***
Велико Търново.
От 11.30 часа кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Ева Майдел и председателят на Предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов ще се срещнат с представители на фирма „Мегапорт".

***
Дупница.
В 18.00 часа кандидатът за евродепутат от БСП Цветелина Пенкова ще проведе среща с обществеността.

***
Перник.
От 17.30 часа в ОК „Дворец на културата" ГЕРБ-Перник ще представи листата си с кандидати за членове на Европейския парламент.

***
Рудозем.
За 12.00 часа кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Марин Захариев ще се срещне с жители на общината на централния площад.

***
Костенец.
В 18.45 часа на градския стадион „Бенковски" кандидатът за евродепутат Деница Златева ще се срещне с футболния отбор.

***
Костинброд.
От 13.00 часа кандидатът за евродепутат от ГЕРБ и СДС Андрей Ковачев ще се срещне с ръководството и персонала на завод за производство на салфетки и тоалетна хартия на ул. Ломско шосе №1.

***
Кюстендил./с. Трекляно.
В 14.30 часа в заседателната зала кандидатът за евродепутат от БСП Цветелина Пенкова ще се срещне с жители.

***
Ловеч./с. Бежаново
В 10.00 часа в читалище „Учител 1921" кандидатите за евродепутати от БСП Румен Гечев и Емил Георгиев ще се срещнат с жители.

***
Ловеч./с. Ъглен.
В 11.30 часа кандидатите за евродепутати от БСП Румен Гечев и Емил Георгиев ще проведат среща в Клуба на пенсионера.

***
Ловеч./с. Ъглен.
В 12.30 часа кандидатите за евродепутати от БСП Румен Гечев и Емил Георгиев ще се срещнат с жители в Клуба на пенсионера.

***
Ловеч./с. Ъглен.
В 14.00 часа кандидатите за евродепутати от БСП Румен Гечев и Емил Георгиев ще се срещнат с жители в Клуба на пенсионера.

***
Ловеч.
В 18.00 часа в хотел „Ловеч" кандидатът за евродепутат от БСП Сергей Станишев ще проведе среща с граждани. В 19.30 часа в хотел „Троян Плаза" той ще се срещне с обществеността.

***
Ловеч.
От 18.00 часа в залата на Драматичен театър ще бъде представена листата на ГЕРБ и СДС за предстоящите на 26 май избори за членове на Европейския парламент. В събитието ще участват областният координатор на ГЕРБ Николай Нанков, както и кандидатите Ева Майдел и Ивелина Василева. От 15.00 часа същия ден на 1 ет. В Барокови къщи в Ловеч Ева Майдел ще се срещне с представители на бизнеса.

***
Перник.
В 18.00 часа в Изложбената зала в квартал „Мошино" кандидатът за евродепутат от БСП Валери Жаблянов ще участва в годишнина от създаването на Мошинската партийна организация.

***
Първомай.
В 15.00 часа в завод "Витал" кандидатите за евродепутати от БСП Момчил Неков и Димитър Данчев ще проведат среща със земеделски производители. В 17:30 часа в читалището в квартал „Дебър", Димитър Данчев ще участва в тематична среща: „За буквите и словото".

***
Първомай./с. Градина.
В 17.30 часа кандидатът за евродепутат от БСП Момчил Неков ще проведе среща с жители.

***
Първомай./с. Дълбок извор.
В 18:30 часа кандидатите за евродепутати от БСП Момчил Неков и Димитър Данчев ще проведат среща с граждани.
***
Плевен.
От 18.00 часа в зала „Гена Димитрова" в Окръжна библиотека „Коалиция за България" ще проведе среща с обществеността.

***
Пловдив.
В 10.30 часа в Инфоцентъра на БСП на главната улица кандидатът за евродепутат от БСП Петър Витанов ще се срещне с граждани.

***
Пловдив.
В 11.00 часа в хотел „Лайпциг" кандидатът за евродепутат от БСП д-р Десислав Тасков ще проведе среща: „Българското здравеопазване и европейските стандарти за качествено лечение". В 15:00 часа, в Инфоцентъра, д-р Тасков ще проведе среща с граждани.

***
Пловдив.
В 18.00 часа в Клуб на БСП - Тракия кандидатът за евродепутат от БСП д-р Десислав Тасков ще се срещне с граждани. В 19.00 часа, той ще се срещне с обществеността в Клуб на БСП - Южен.

***
Смолян.
От 10.00 часа кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Марин Захариев ще проведе беседа със студенти във филиала на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски" в Смолян.

***
Смолян./с. Стърница.
В 10.00 часа в центъра на селото кандидатът за евродепутат от БСП Тодор Стоилов ще се срещне с жители.

***
Смолян./с. Загражден.
В 11.30 часа кандидатът за евродепутат от БСП Тодор Стоилов ще проведе среща в центъра на селото.

***
Смолян./с. Баните.
В 12.30 часа кандидатът за евродепутат от БСП Тодор Стоилов ще се срещне с жители на пазара в селото. В 13.30 часа той ще проведе среща с жители в хотел „Родопа".

***
Смолян./с. Гълъбово.
В 15:00 часа кандидатът за евродепутат от БСП Тодор Стоилов ще проведе среща с жители на село Гълъбово в читалището на селото.

***
Смолян./с. Малка Арда.
В 17.00 часа кандидатът за евродепутат от БСП Тодор Стоилов ще се срещне с жителите на селото в читалището.
***
Сливница.
От 14.30 часа кандидатът за евродепутат от ГЕРБ и СДС Андрей Ковачев ще се срещне с жители в сградата на общината.

***
Тетевен.
В 17:00 часа кандидатите за евродепутати от БСП Румен Гечев и Емил Георгиев ще се срещнат с граждани в залата на общината.

***
Угърчин.
В 20.00 часа кандидатите за евродепутати от БСП Румен Гечев и Емил Георгиев ще се срещнат с обществеността в читалище „Вълчо Русковски".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.