• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Предстоящи събития на 19 февруари

Предстоящи събития на 19 февруари

/КРОСС/ Босилеград.От 14.00 часа местно време в залата на КИЦ - Босилеград ще се състои тържествено отбелязване на 147 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.


***
София.
От 17.00 часа президентът Румен Радев ще се присъедини пред президентската институция към гражданското шествие, което ще извърви „пътя на безсмъртието" - от килията до паметника на Васил Левски в София.


***
София.
От 18.00 часа президентът Румен Радев ще участва във възпоменателната церемония по повод 147 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. В честванията ще се включат и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители.


***
София.
От 9.00 ч. ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.


***
София.

От 09.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група на Галя Димитрова, Пламен Димитров, Ирена Дочева и Христо Гривов.

***
София.
От 09:30 часа в Capital Fort (бул. Цариградско шосе 90, София) ще се проведе конференцията „Knowledge City 2020 - градове на бъдещето".


***
София.

От 09.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група на Радослав Колев, Генчо Пашов, Венцислав Петков, Георги Стефанов, Тодор Атанасов и др.

***
София.

От 10.00 часа ще се проведе редовно заседание на Министерски съвет.

***
София.

От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група на Радослав Босилков, Денис Бошнаков, Мариян Комитов, Иван Иванов и Павел Варнаджиев.

***
София.

От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото за организиране и ръководене на организирана престъпна група на Цветан Василев, Александър Пантелеев и др.

***
София.

От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото за безстопанственост в особено големи размери на Петър Москов, Адам Персенски, Любомир Димитров, Росен Алексиев и Юлияна Ценкова.

***
София.

От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото за организиране и ръководене на престъпна група на Златко Каменов, Виктор Маджаров и Николай Милчев.


***
София.

От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото за организиране и ръководене на организирана престъпна група на Атанас Мъндев, Кольо Иванов, Валери Райков, Селим Кадиров, Петър Петров и Иван Илиев.

***
София.

От 11.00 ч. пред паметника на Васил Левски в двора на Ректората - Студентски град, академичната общност на Национална спортна академия ще отбележи тържествено 147- годишнината от гибелта на Апостола на свободата и патрон на Академията - Васил Левски.


***
София.

От 11.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото за организиране и ръководене на организирана престъпна група на Петър Петров, Станислав Марков, Валентин Христов и Любен Мерджанов.

***
София.

От 13.00 часа. в аула „Максима", УМБАЛ „Св. Екатерина", ще се проведе официалната церемония на БЛС по връчване на стипендии на студенти по медицина след 4 курс.

***
София.

От 13.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група на Любомир Витанов, Иван Топузов и Йордан Баряков.

***
София.

От 15.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото за изнудване с подсъдими Милчо Божков и Христо Трайков.

***
София.

От 16.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото за организиране и ръководене на престъпна група на Енчо Солаков, Георги Драгоев и Божидар Владков.

***
София.


От 17:30 ч. Фондация „Безсмъртни българи" и сдружение „Общество Път на Мъдростта" ще поднесат цветя на паметника на Апостола - в Борисовата градина.

***
София.

В 18.10 часа проф. Христо Пимпирев ще се върне от 28-ата Национална антарктическа експедиция с полет AZ 520 на Alltalia на Терминал 2 на летище „София".

***
София.

От 18:30 ч. в Национален дом на науката и техниката, бул. Г.С. Раковски №108 в Зала 3 ще се състои тържествено честване по случай 147 години от гибелта на Васил Левски. На събитието ще присъства председателят на Фондация „Безсмъртни българи" Петър Николов, който ще представи идеята на Ваклуш Толев за Ден и Дом-светилище на 13 поименни безсмъртни българи.

 

***
София.

От 18:30 часа в Литературен клуб „Перото" ще се проведе среща с малтийския писател Уалид Набхан".

***
София.

От 18.30 часа в Галерия „Сердика" ще се открие изложбата „Сънят на пчелите".

***
София.

От 19:00 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс ще се играе спектакълът на Анна Данкова - „Ада Лавлейс".

***
Асеновград.

От 12.00 часа пред паметника на Васил Левски ще се състоят възпоменателен митинг и панихида по повод 147 години от гибелта на Апостола на свободата.

***
Асеновград.

От 12.00 часа представителни подразделения от 4-ти артилерийски полк ще поднесат венци и цветя пред паметника на Апостола на свободата.

***
Белене.

От 10.30 ч. военнослужещите от 55-ти инженерен полк ще участват в ритуала по поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на героя в двора на основно училище „Васил Левски".

***
Благоевград.

От 11.00 часа личен състав от Бригадно командване - Благоевград ще участва в ритуал по полагане на венци и цветя в знак на признателност към живота и делото на Апостола.

***
Бургас.

От 11.30 часа пред паметника на Васил Левски в Морската градина с тържествен ритуал ще бъде отдадена почит на Апостола на свободата.

***
Бургас.

От 12.00 часа в зала "Петя Дубарова" на Културен център "Морско казино" ученици от ОУ "П.Р. Славейков" ще отбележат 147 години от гибелта на Васил Левски с инициативата "Преклонение пред Апостола".


***
Бургас.

От 18.00 часа в Дома на писателя ще бъде представена поезия на съвременни автори от различни страни.


***
Варна.

От 10.00 часа с общоградско поклонение градът ще отбележи 147 години от гибелта на Васил Левски с поднасяне на венци и цветя пред барелефа на Апостола в квартал „Левски".

***
Варна.

От 10.30 часа пред сградата на Изпълнителната агенция „Морска администрация" ще се проведе мълчалив протест с искане за спиране на търга за продажбата на кораба „Перун".

***
Варна/Дългопол.

От 14.00 часа в залата на Общинския съвет ще се проведе IV Общински рецитал - конкурс по стихове, посветени на Апостола на свободата, по повод 147-та годишнина от гибелта на Васил Левски.

***
Видин.

От 14.30 часа в заседателната зала на Областен информационен център-Видин, ще се проведе конференция и ще бъдат връчени сертификати по проект „#Бъдеще", финансиран от програма "Еразъм плюс".

***
Враца.

От 10:00 ч. паметта на Васил Левски ще се почете със заупокойна молитва в храм-паметник „Свето Възнесение".

***
Враца.

От 10:30 ч., пред паметника на Апостола на българската свобода в центъра на града, ученици от Основно училище „Васил Левски" ще изпълнят поетична композиция за великия българин.

***
Добрич.

От 10.00 и 15.00 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще се играят куклените спектакли „Сън".

***
Добрич.

От 18.00 часа в Общински младежки център „Захари Стоянов" ще се проведе спектакълът „Земя на българите" с почит към Апостола.


***
Дупница.
От 11.00 часа пред паметника на Васил Левски ще бъдат поднесени венци и цветя по повод годишнината от неговата смърт.


***
Карлово.


От 09.00 ч. в църквата „Света Богородица" ще бъде отслужена архиерейска Света литургия и панихида, в която ще участват военнослужещи от Сухопътните войски.

***
Карлово.

От 12.00 часа в Национален музей „Васил Левски" ще бъдат обявени победителите от Международния студентски конкурс за есе на тема „Васил Левски - Диалози във времето, диалози с времето".


***
Кюстендил.
От 10.00 часа в залата на Община Кюстендил ще се проведе месечно съвещание на кметовете и кметските наместници на селата.


***
Кюстендил.
От 11.00 часа пред паметника на Васил Левски ще бъдат отбелязани 147 години от обесването на Апостола.

 

***
Ловеч.

От 8.00 часа ще тръгне туристически поход „По стъпките на Апостола" от Ловеч до Къкринското ханче през местността Пази мост.

***
Петрич.


От 11.00 часа ще се състои мултимедийна презентация на тема „Пазим заветите ти, Апостоле" в библиотеката към Народно читалище „Братя Миладинови".

***
Пловдив.

От 10:00 ч. в конферентната зала на хотел „Интелкооп" (ул."Константин Нунков" № 13А) ще се проведе информационен ден на тема „Подобряване на условията за активно социално включване на членовете на Националната асоциация на сляпо-глухите в България чрез подкрепа за съществуващите и развитие на нови услуги за хората с увреждания в рамките на организацията".

***
Пловдив.

От 10.30 часа . в зала „Пресклуб" на Конгресен център на Международен панаир Пловдив ще се състои пресконференция по повод началото на международните изложби АГРА - за селско стопанство, ВИНАРИЯ - за лозарство и винарство, ФУДТЕХ - за хранителната индустрия, и ВКУСОВЕ ОТ ИТАЛИЯ.

***
Пловдив.

От 11.30 часа министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева ще открие VI Мегафорум за агробизнес, вино, храни и оборудване в палата 6 на Международен панаир Пловдив.

***
Пловдив.

От 11.30 часа в плата 6 на Международен панаир Пловдив ще се състои официалното откриване на международните изложби АГРА - за селско стопанство, ВИНАРИЯ - за лозарство и винарство, ФУДТЕХ - за хранителната индустрия, и ВКУСОВЕ ОТ ИТАЛИЯ.

***
Пловдив.

От 14.00 часа в Зала 2 на Окръжен съд - Пловдив ще се гледа делото срещу подсъдимите Г. М. и С. Н. за подкуп чрез изнудване посредством злоупотреба със служебно положение.

***
Пловдив.

От 19.00 часа във Vintage house, Дом на културата "Борис Христов" „Младият Пловдив чете" започва с кауза на ученици от Френска езикова гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери".


***
Разград.

От 11.00 часа в двора на ОУ „Васил Левски" ще се състои ритуал по отдаване на почит към Апостола на свободата.


***
Русе.

От 11.00 ч. в Зала 1 на Областна администрация-Русе ще се проведе заседание на Постоянно действащата междуведомствена областна епизоотична комисия.

***
Симитли.

От 10.30 часа жители и гости на града ще сведат глава пред подвига на Апостола на свободата Васил Левски пред бюст-паметника на Левски в мемориалния парк.

***
Сливен.

От 09.30 часа пред ППМГ „Добри Чинтулов" ще се проведе „Урок по родолюбие" - Спомен и цвете за Михаил Икономов, Михаил Греков, Сава Геренов, Атанас Узунов и Пенчо Черковски - учители в класното училище и участници в комитетите, създадени от Васил Левски.

***
Сливен.

От 10.00 часа в квартал „Клуцохор" ще бъдат поднесени цветя пред паметните плочи на сподвижниците на Дякона /ул. „Георги Икономов"/ Георги Икономов, Сава Райнов, Бойка Атанасова, Нено Господинов - Брадата и паметника на Таньо войвода; пред релефа на Васил Левски пред храм „Св. Цар Борис Първи Покръстител"; на паметника на Панайот Хитов в квартал „Ново село".

***
Сливен.

От 11.00 часа на площад „Васил Левски" ще се състои общоградска възпоменателна церемония: заупокойна молитва и поднасяне на цветя пред паметника на Васил Левски.

***
Сливен.

От 11.00 часа на площад „Васил Левски" своята почит към Васил Левски ще отдадат военнослужещите от Центъра за подготовка на специалисти - Сливен.

***
Смолян.

От 10.30 часа, в Спортната зала на ППМГ „Васил Левски" ще се проведе традиционното междуучилищно състезание „Лъвски скок".

***
Смолян.

От 18.30 часа пред читалище "Балкански просветител" в кв. „Райково" тръгва традиционното факелно шествие до гимназия ППМГ „Васил Левски".

***
Смолян.

От 19.30 часа ще се проведе митинг-заря пред паметника на Апостола на свободата Васил Левски в двора на ППМГ „Васил Левски".

***
Стара Загора.

От 09:00 часа в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески", Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан, ще се обърне с приветствие към участниците в Общата епархийска конференция на всички духовници, епархийски съветници и административни служители в Старозагорска епархия.
***
Стара Загора.

От 19:30 часа в ДКТ „Стара Загора" ще се състои премиерата на пиесата „Tre sorelle".

Търговище.
От 11.40 часа пред барелефа на ул."Васил Левски" ще се състои ритуал по поднасяне на венци и цветя. Ученици от II СУ „Проф. Никола Маринов" ще изнесат музикално-поетичната композиция „Поклон пред теб, Апостоле!". В програмата ще вземат участие и Духовият оркестър и църковният хор при храм „Св. Йоан Рилски".


***
Хасково.

От 11.00 часа военнослужещите от 31-ви механизиран батальон ще отдадат почит на Апостола.

***
Хасково.

От 14.30 часа в Зала 202 на Младежкия център ще бъдат отличени победителите в конкурса „Завещано от Апостола".

***
Шумен.
От 11.00 часа пред паметника на Апостола на свободата ще се състои общоградски ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 147 години от гибелта на Васил Левски. - отразява Ивелина.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.