• 02 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Предстоящи събития днес

Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***

София.
Държавният глава Румен Радев ще присъства на 34-тия конгрес на Съюза на народните читалища в театър „Сълза и смях".

***
София.
От 08.00 до 18.00 часа ще се проведе вторият ден от Общото събрание за избор на член на ВСС от квотата на следователите.

***
София.
От 09.00 часа делегатите в Общото събрание на БЧК ще изберат председател на БЧК, зам.-председатели, Национален съвет, Контролна и Етична комисия, ще приемат план и бюджет на организацията и ще обсъдят редица важни за организацията въпроси.

***
София.
От 09.30 часа в зала „Сиконко" ще се проведе детски празник "Том и Джери‘‘ 2017 под мотото "Здравото дете e активно и щастливо дете".

***
София.
От 15.00 часа Националният антропологичен музей - БАН отваря врати за посетители по повод Европейската нощ на музеите.

***
София.
От 16.00 часа в Литературен клуб „Перото" ще се проведе дискусия под надслов „Детска игра" ли е преводът на детска литература", която ще се фокусира върху качеството на превода на съвременната детска литература, както и ще направи опит да формулира препоръчителни насоки за неговото развитие.

***
София.
От 17.00 часа в Княжеската градина (пред Паметника на Съветската армия) ще се проведе ФЕСТИВАЛ НА ОГЪНЯ И НЕСТИНАРСТВОТО под наслов „Да запалим и съхраним огъня български". Организатори на събитието са Български арт и фолклорен център „Нестия" и Фондация „Бъдност за талантите на България", с подкрепата на Столична община.

***
София.
От 18.00 часа Националният исторически музей /НИМ/ ще се включи в 13-ото издание на Европейската „Нощ на музеите".

***
София.
От 18.00 часа Националният етнографски музей отваря залите си за посетители в рамките на Европейската нощ на музеите.

***
София.
От 18.00 часа Националният археологически музей ще бъде отворен за безплатни посещения по повод Европейската нощ на музеите.

***
София.
От 19.00 часа в Квадрат 500 ще се проведе „Вълшебна нощ за деца". От 21.00 часа ще се състои видео представяне на Квадрат 500 в скулпторния двор и камерна изложба на автентични накити от племето масаи (Кения,Танзания) в зала 20.

***
София.
От 19.00 часа в Музея на социалистическото изкуство театрална трупа „Чай-ки" с режисьор Емил Емилов ще представи „Идеалният мъж" от Жолт Пожгай, а от 20.00 ч. ще бъдат прожектирани любими български игрални филми за деца. В музея ще може да се види изложбата „Митологеми на героичното".

***
София.
От 19.00 часа от 21.00 часа ще бъде отворен Музеят за християнско изкуство в криптата на храм-паметник „Св. Александър Невски". В неговата експозиция ще бъде включен „Амулетен свитък лекарственик" от 1838 г., предоставен временно от Центъра за славяно-византийски проучвания „Проф. Иван Дуйчев".

***
София.
От 19.00 часа в Националния политехнически музей Националната пациентска организация „Ваксинко" организира програма по повод Eвропейската нощ на музеите.

***
София.
От 19.30 часа в двора на къща-музей „П. К. Яворов" пред паметника на поета (ул. „Г. С. Раковски" № 136) Националният литературен музей организира голямо литературно четене на съвременни поети по повод Европейската нощ на музеите. От 21,30 ч. поетичният рецитал ще продължи в Литературния кабинет „Владимир Башев".

***
София.
От 19.30 часа в зала „България" цигуларят Веско Пантелеев - Ешкенази ще представи забележителните музикални цикли „Годишните времена" от Антонио Вивалди и Астор Пиацола в една концертна вечер.

***
София.
От 20.00, 21.00 и 22.00 часа в Двореца, пл. „Княз Александър І" №1, ще бъде показан пърформънс на Луиз Ерве & Клое Майе със Стефан Додуров в рамките на изложбата на съвременно френско изкуство „Палат Потьомкин".

***
Асеновград.
От 11.30 часа в Ловно-стрелковия комплекс „40-те извора" в Асеновград ще се състои Празник на Ловно-рибарско дружество „Сокол". Проявата е част от програмата на Майските културни празници в Асеновград.

***
Благоевград.
От 10.00 часа от площад „Георги Измирлиев" ще бъде дадено началото на маратон по бягане.

***
Благоевград.
От 15.00 часа с богата програма от изложби, концерти и спектакли РИМ-Благоевград ще се включи в "Европейска нощ на музеите".

***
Благоевград.
От 17.30 часа в зала „22 септември" ще се проведе среща с писателя Юлияна Антонова- Мурата, автор на книгата „Моши моши, Япония".

***
Бургас.
От 10.30 часа на открита сцена „Охлюва" в Морската градина бургаските читалища тържествено ще отбележат Денят на славянската писменост и култура - 24 май.

***
Бургас.
От 18.00 часа Регионалният исторически музей ще се включи за XIII-та поредна година в Европейската нощ на музеите.

***
Бургас.
От 18.00 часа Археологическият музей ще покаже обновената си експозиция.

***
Варна.
От 09.00 часа на стадиона на Техническия университет ще се проведе поредното Двадесето издание на „Данониада".

***
Варна.
От 18.00 часа Музей по история на медицината ще се включи в инициативата „Европейска нощ на музеите".

***
Варна.
От 18.00 часа Военноморският музей ще отвори врати за безплатни посещения за Нощта на музеите.

***
Варна.
От 18.00 часа с вход свободен и специална програма Парк-музеят на бойната дружба - 1444 г. ще се включи в европейската инициатива Нощ на музеите и галериите 2017.

***
Варна.
От 18.00 часа в галерия „Съвременно пространство" ще се състои среща с младия диригент и композитор Милен Апостолов.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа Регионалният исторически музей ще отвори врати за безплатно посещение по повод Европейска „Нощ на музеите".

***
Велико Търново.
От 18.00 часа Художествена галерия „Борис Денев"ще се включи в инициативта „Европейска нощ на музеите" с откриването на изложба с картини от дарители.

***
Велико Търново.
От 20.15 часа в летен театър в парк „Марно поле" ще бъде закрит Старопланински събор „Балаканфолк" 2017.

***
Видин.
От 13.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА председателят на политическа партия "Възраждане" Костадин Костадинов ще обяви учредяването на местна структура на партията.

***
Видин.
От 18.00 до 1.00 часа ще бъдат отворени безплатно за посетители средновековният замък „Баба Вида", художествената галерия „Никола Петров", музеите „Кръстата казарма" и „Конака".

***
Враца/с. Баница.
От 10.00 часа с. Баница е домакин на Празник на баницата за 17-ти пореден път.

***
Враца.
От 11.00 часа в местността „Учителските колонии", със състезателен център-вилата на СБУ, ще се проведе състезание по ориентиране.

***
Враца.
От 13.00 часа Регионалният исторически музей ще се включи в инициативата „Европейска нощ на музеите".

***
Горна Оряховица.
От 19.00 часа Историческият музей организира „Европейска нощ на музеите" под мотото „Хорото и хората".

***
Добрич.
Между 10.00 и 18.00 часа на пл. „Свобода" ще се проведе първото издание на Детски панаир в Добрич.

***
Добрич.
От 10.00 часа Художествената галерия ще се включи в инициативата „Европейска нощ на музеите".

***
Добрич.
От 11.00 часа в Дом-паметник „Йордан Йовков" ще се състои концерт на детски хор „Маестро Захари Медникаров" с диригент Адриана Димитрова.

***
Добрич.
От 13.00 часа на пл. „Демокрация" с игри и забавления за деца ще започне програмата на „Хит Kар Добрич Дрифт Шоу".

***
Добрич.
От 21.00 часа в ж.к. „Балик" по ул. „Христо Ботев" до мини-бензиностанция „Петрол" на ТИР-паркинга ще се състоят прожекциите на пътуващото автокино „Воевода" и „Докато Ая спеше" .

***
Каварна.
От 21.00 часа в Исторически музей - Каварна ще се проведе тринадесетото издание на Европейската „Нощ на музеите".

***
Кюстендил.
От 10.00 часа на площад „Велбъжд" ще започне кампанията „Книги за смет".

***
Кюстендил.
От 12.00 часа в двора на Регионален исторически музей ще започне програмата, посветена на Европейската нощ на музеите.

***
Кюстендил.
От 18.00 часа в Художествената галерия „Владимир Димитров - Майстора" ще бъде открита изложба скулптура на Стефан Лютаков.

***
Кюстендил.
От 21.00 часа в Художествената галерия „Владимир Димитров - Майстора" ще бъде открита светлинната интерактивна инсталация "Lucus" - проект на художника Аксиния Пейчева и физика Мартин Йорданов.

***
Пловдив.
От 08.45 часа в парк Лаута ще бъде открит Фестивалът на ролерите и ролковите кънки РОЛЕРФЕСТ ПЛОВДИВ 2017 под надслов "Да караме заедно ролери в Пловдив".

***
Пловдив.
От 10.00 часа Градската художествена галерия - Пловдив обявява вход свободен за всички експозиции по повод Европейския ден на музеите. От 19.00 часа ще се проведе творческа среща с художника Вълчан Петров. От 20.00 часа започва „Нощ на БНТ Пловдив в Галерията", в рамките на която ще се прожектират филми за художниците Златю Бояджиев, Димитър Киров, Георги Божилов - Слона, Йоан Левиев, Георги Бояджиев - Бояджана, Здравко Йончев, Лили Кичукова, Станимир Видев, Атанас Хранов, както и за създателя на архитектурния резерват "Старинен Пловдив" Атанас Кръстев.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в парк „Лаута" в пловдивския квартал „Тракия" ще се проведе обща спортна тренировка. Събитието е посветено на Деня на българския спорт.

***
Пловдив.
От 18.00 часа до полунощ в Пловдив ще се проведе тринадесетото издание на Европейската „Нощ на музеите". Десетки музеи и галерии в града ще се включат в европейската инициатива с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви, посветени специално на Нощта.

***
Пловдив.
От 18.00 часа Регионалният исторически музей ще се включи в инициативата „Европейска нощ на музеите".

***
Смолян/ с. Момчиловци.
От 11.00 часа ще започне празникът на село Момчиловци/

***
Смолян/ с. Момчиловци.
От 15.30 часа в НЧ „Светлина - 1925" ще се състои честване на 100 години от рождението на свещеник Константин Канев - духовен стожер на Родопите.

***
Смолян/ с. Сивино.
От 12.00 часа ще започне празникът на село Сивино.

***
Смолян/ с. Търън.
От 16.00 часа ще започне празникът на село Търън.

***
Смолян.
От 18.00 часа с отворени врати на постоянните експозиции и временните изложби Регионалният исторически музей ще се включи в инициативата „Европейска нощ на музеите".

***
Стара Загора.
От 09.30 часа в Кукления театър ще се проведе първото издание на международния формат TEDx в Стара Загора.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески" ще бъде прожектиран филм на Музикално общество „Борис Христов".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Оперния театър ще се състои концерт „40 години детски фолклорен ансамбъл „Загорче".

***
Хасково.
Кметът Добри Беливанов ще открие Регионалния полуфинал на Фен Купа 2017 в Хасково, който ще се проведе на градския стадион в Хасково.

***
Хасково.
От 10.00 часа в местността "Кенана" ще се проведе 52-ри Национален събор на Народното творчество "Китна Тракия пее и танцува".

***
Ямбол.
От 17.30 часа ще започне занимателната игра „Влез в история", която концентрира в единен продукт инициативите на ямболските музеи и галерии, посветени на Европейската нощ на музеите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.