• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Павлова: В следващите 2 до 6 часа ще бъдат отворени много от главните пътища

Павлова: В следващите 2 до 6 часа ще бъдат отворени много от главните пътища

/КРОСС/Към курортите е спокойно, пътищата са проходими и обработени, скиорите нямат проблем. Това каза министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова на извънредна пресконференция заедно с АПИ и министър Теменужка Петкова. Те обобщиха тежката ситуация заради снега и студа в страната към 8 часа тази сутрин. До часове отварят главни пътища по магистралите Хемус и Тракия".

Поетапно в следващите 2 до 6 часа ще бъдат отворени много от главните пътища в страната. Екипите работят непрестанно. На магистрала „Хемус" при Ябланица до часове ще бъде отворено направленията към Русе през Плевен - Ловеч и през Велико Търново, включително за тирове, каза Лиляна Павлова. През нощта, докато снегопочистващите екипи разчистват по „Хемус", 200 тира са чакали търпеливо. Лиляна Павлова им благодари. 3-ма от шофьорите обаче абсолютно неуместно решиха да протестират и запушиха магистралата с тежките камиони, обясни Павлова. Наложила се намесата на полицията.

Пътят Бяла -Русе също ще бъде отворен до 2 часа, надява се тя. Направленията Русе - Разград и Русе - Силистра трябва да бъдат пробити от снегорините до няколко часа, но само за леки коли. Отсечката Търново-Варна също се рачиства, за да бъде отворен до следобед за леки коли. Усилено се работи по направлението Варна -Добрич. Оправят се само главни пътища, защото видимостта е много ниска, вятърът е много силен и навяванията са сериозни, уточни министърът в оставка. Отворен е пътят Бургас-Слънчев бряг, но има нулева видимост. Остава обходният маршрут през Елхово, Средец и Ямбол. Затворени са граничните пунктове към Македония и Сърбия.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Значи, скиорите да са спокойни. Излиза, че за държавната ни администрация те са по-важни от тези, които трябва да пътуват, за да работят! Как може да построиш магистрала, която цяла зима ще е непроходима и затворена?! Увеличиха винетките почти двойно - нещо да се почувствало по пътищата? Вероятно, някой повече краде. И с ТОЛ-таксите ще е така. Цените им ще бъдат калкулирани в цените на стоките, но милионите ще потъват в близки до властта фирми!

08.01.2017 11:47:40

Анонимен

20 см. сняг през януари. Чудо невиждано! Лилито Винетката, като същински Матросов пред амбразурата.

07.01.2017 12:08:34

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.