• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Предстоящи събития в страната за 15 август

Предстоящи събития в страната за 15 август

/КРОСС/ Варна/Провадия.
От 14.00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще открие рехабилитираните близо 30 км от пътя Старо Оряхово - Долни Чифлик - Гроздьово - Провадия, финансирани от Оперативна програма „Региони в растеж". Събитието ще се състои при изхода на гр. Провадия в посока с. Бозвелийско (при входа на предприятие „Провадсол"). На събитието е поканен да присъства и министър-председателят Бойко Борисов.

***
Троян.
От 10.30 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще присъства на храмовия празник на Троянския манастир „Успение Богородично". Той ще се включи в литийното шествие с иконата на Пресвета Богородица „Троеручица".

***
София.
От 8.30 часа ще се проведе заседание на Министерския съвет.

***
София.
От 10.00 часа заместник-кметът на София по направление транспорт Евгени Крусев ще провери новоизграденото кръгово кръстовище в кв. „Драгалевци". На проверката ще присъства и кметът на район „Витоша" инж. Теодор Петков.

***
София.
От 10.30 часа до 18.30 часа пред Министерството на земеделието се организира фестивалът „От нашата ферма - с любов за вас!".

***
София.
От 13.30 часа в заседателна зала на МВР ще се проведе брифинг по повод обявяването на обществена поръчка за новото поколение български документи за самоличност. Подробности ще оповестят заместник-министър Красимир Ципов и експерти от МВР.

***
Банско.
От 11.00 часа в района на ул. "Гоце Делчев" и ул. "Хаджи Вълчо" ще се проведе церемония по официалното откриване на ул. "Гоце Делчев".

***
Благоевград/с. Първомай.
От 11.30 часа пред кметството на с. Първомай, община Петрич, ще се проведе брифинг за операцията по противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества на територията на Петричко.

***
Бургас.
От 10.30 часа започва програмата, посветена на празника на остров Света Анастасия.

***
Бургас.
От 11.00 часа в заседателната зала на община Бургас ще се проведе пресконференция за предстоящия турнир по конен спорт за Купа Бургас на 17-18 август.

***
Бургас.
От 18.00 часа в художествена галерия „Петко Задгорски" ще бъде открито биенале „Приятели на морето".

***
Варна.
От 08.30 часа Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще оглави Божествена света Литургия за храмовия празник на варненската катедрала „Успение на Пресвета Богородица".

***
Варна.
От 10.30 часа ще бъде издигнат тържествено флагът на града, след което ще се проведе литийно шествие с чудотворната икона на света Богородица. От 10.30 часа на сцена „Раковина" е предвиден спектакълът „Джобни чародейства" на Мануела Саркисян. От 11.30 часа ще бъде открито специално ателие за изработване на кукли с водещ Мария Банова. От 17.30 часа ще свири гайдарският оркестър „Диньо Маринов" при Народно читалище „Васил Левски 1945". От 19.00 часа ще започнат забавни минути с Богдан Томов. От 20.00 часа ще се проведе традиционният концерт на пл. „Независимост" със солисти и оркестър на Държавната опера, под диригентството на Мартин Пантелеев.
От 20.00 часа в Летния театър ще започне церемония по връчване на почетни звания и отличия на Община Варна, след което програмата ще продължи с концерт на Михаил и Кристина Белчеви и фолклорните ансамбли „Варна" и „Тракия" - Пловдив.
От 21.00 часа е предвиден концерт в свободната зона на пристанището. Около 23.20 часа ще започнат празнични илюминации.

***
Варна.
От 17.00 часа до полунощ на входа на Морската градина привърженици на волейбола ще могат да се снимат до оригиналния трофей на Световната купа.

***
Враца.
От 10.00 часа в детския отдел на Регионална библиотека „Христо Ботев" ще се проведе лятна читалня с четене на приказки за деца до 10 години.

***
Враца.
От 10.00 часа в заседателната зала на Община Враца ще се отворят ценовите предложения на участниците в обществена поръчка с предмет: „Инженеринг - проектиране, упражняване на авторски надзор и изпълнение на СМР във връзка с изпълнение на процедура BG16RFOP001-5.001-0049-С01 „Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца", във връзка с реализацията на проект „Нова възможност за деца и младежи в Община Враца - Проект 2" по оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020 година".

***
Враца.
От 11.30 часа в двора на манастира „Св. Иван Пусти" ще бъде осветен и раздаден курбан за здраве на големия християнски празник Успение Богородично. От 10.00 часа ще бъде осветен и раздаден курбан за здраве.

***
Велико Търново. /с. Арбанаси.
От 08.00 часа в Манастир „Света Богородица" ще бъде отбелязан храмовия празник „Успение на Св. Богородица".

***
Велико Търново./с. Арбанаси.
От 09.00 часа пред Кметството ще се проведе Турнир по ускорен шах.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Читалище „Надежда - 1869" ще се проведе Творческо ателие „Красотата на фолклора" с Райчо Димитров.

***
Велико Търново./с. Арбанаси.
От 11.00 часа в Конната база ще се проведе квалификация по прескачане на препятствия.

***
Велико Търново.
От 13.00 часа в Читалище „Надежда - 1869" ще се проведе „В помощ на библиотекаря" - кампания за ученици от 5 до 8 клас.

***
Велико Търново./ с. Арбанаси
От 17.30 часа в Централния парк ще се проведе концерт на изпълнители от детско студио „Румина".

***
Велико Търново.
От 19.30 часа на Сцена „Арт лято" до ХГ „Борис Денев" Проект „Арт лято" представя: „Детско фото лято" - изложба на участниците.

***
Велико Търново.
От 19.30 часа на Централния площад ще се проведе Официално отбелязване на празника на селото и концерт на Мария и Магдалена Филатови.

***
Добрич.
От 18.00 часа голямата актриса Стоянка Мутафова ще се срещне със свои почитатели в залата на драматичен театър „Йордан Йовков", за да представи биографичната книга "Добър вечер, столетие мое!", посветена на легендата на българския театър. Автор на книгата е дъщерята на актрисата - Мария Грубешлиева - Муки.

***
Добрич.
От 19.00 часа при Скейт парка в Градския парк „Свети Георги" ще бъде открит фестивалът „ Пеещо езеро".

***
Пазарджик.
От 8.30 часа до 16.00 часа лабораторията в РЗИ Пазарджик ще изследва безплатно желаещите да проверят своя ХИВ статус.

***
Перник.
От 08.30 часа в църквата „Успение Богородично" в кв. „Изток" ще бъде отслужена празнична литургия по повод Успение Богородично. След това в квартала ще се състои традиционният събор по повод празника с богата концертна програма.

***
Перник./с. Рударци.
От 09.00 часа в църквата „Св. Йеремей" ще бъде осветен и раздаден курбан за здраве на големия християнски празник Успение Богородично.

***
Казанлък./с. Овощник.
От 09.00 часа в храм „Успение Богородично" ще бъде отслужена празнична литургия по повод Успение Богородично.

***
Казанлък./с. Овощник.
От 19.00 часа в НЧ „Просвета-1908" ще се състои концерт на Основно училище „Д-р Петър Берон" - село Овощник.

***
Калофер.
От 10.30 часа нов творчески център на калоферската дантела ще бъде открит по време на Празника на калоферската дантела.

***
Карлово.
От 10.00 часа в двора на Младежки информационен център - Карлово ще бъде открит Фестивал на младежкото творчество.

***
Несебър.
От 09.00 часа в храм „Св. Успение Богородично" ще бъде отслужена тържествена света литургия по повод големия християнски празник Успение Богородично и празника на Несебър. От 10.00 часа ще започне традиционният плувен маратон „Несебър". От 11.00 часа пред Крепостните стени ще се състои ритуалът по издигане на националния флаг. От 11.30 часа в амфитеатъра ще
Награждаване на участниците в плувния маратон. От 18.00 часа в южния парк ще се проведе детски празник с цирк „Балкански". От 20.00 часа на площад „Жулиета Шишманова" ще се проведе концерт на група „Jeremy?". От 20.30 часа пред Крепостните стени ще бъде представен спектакълът на ансамбъл „Българе" - „Духът на България" - спектакъл на ансамбъл „Българе". От 21.00 часа в амфитеатърът ще се проведе концерт на Тримата български тенори
„Уникалните гласове". От 22.00 часа пред Крепостните стени ще се състои концерт на Васил Найденов. От 23.30 часа пред Крепостните стени кметът на Община Несебър ще отправи поздрав по повод празника на града. От 23.45 часа пред Крепостните стени цирк „Балкански" ще представи каскади с мотори, след което ще има музикално-светлинен спектакъл.

***
Стара Загора/Шипка.
От 9.00 часа в храм „ Успение на Св. Богородица" ще бъде отслужена тържествена Св. Литургия и водосвет.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в детския отдел на библиотека „Родина" ще бъде открита лятна детска академия.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в къщата музей „Гео Милев" ще се проведат литературни занимания за деца от 5 до 9 години.

***
Троян.
От 07.00 часа в Троянската света обител „Успение на Пресвета Богородица" е началото на Празнична полунощница с Игуменската лития. От 08.00 часа започва празнична утреня. От 09.00 часа е началото на празнична света Литургия, оглавена от Негово Светейшество Българския Патриарх Неофит. От 11.00 часа започва традиционната Лития с чудотворната икона на Пресвета Богородица „Троеручица" от храма до мястото на първото чудо извършено от иконата. От 18.00 часа ще бъде отслужена празнична вечерня с акатист на Успение Богородично.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.