• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Предстоящи събития в страната на 6 април

Предстоящи събития в страната на 6 април

/КРОСС/ *** Трън/с. Лева река

От 13.00 часа Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов ще участва в освещаването на
ремонтирания ранносредновековен манастир „Св. 40 мъченици".

*** София

От 10.00 и 11.00 часа в парка срещу районната администрация в ж.к. "Младост 3" и в парк "100 години София" в ж.к. "Младост 2" ГЕРБ - Младост ще постави къщички за книги.

От 10.30 часа Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира Ден на отворените врати.

От 11.00 часа в Новата гора край Суходол започва пролетният залесителен сезон.

От 11.00 часа в Националния военноисторически музей ще се проведе нова семейна образователна програма „Животните на фронта".

От 14.00 часа в зала 8 на НДК ще се състои пресконференция след заседание на Националния съвет на ПП АБВ и Политическия съвет на „Коалиция за България". На събитието ще бъде представен съставът на листата на „Коалиция за България" за предстоящите европейски избори.

От 19.00 часа на сцена Backstage в Театър Азарян ще бъдат представени различни начини на виртуалното общуване в спектакъла „Сбогом, Йохан Райс!".

*** Асеновград

В 10.00 ч. на пл. „Акад. Николай Хайтов" започва IV фестивал на уличното изкуство „Брилянтин' 2019".

*** Благоевград

В 10.30 часа в конферентната зала на Областна администрация Благоевград РИК-Благоевград ще проведе пресконференция.

В 10.30 часа на площад „Македония" с концерт ще бъде поставено началото на кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!". В 10.30 часа ще бъде официалното откриване на кампанията, когато ще бъде даден и старт на почистването.

В 10.30 часа в двора на ДГС-Благоевград ще бъдат раздавани фиданки в рамките на кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!".

*** Благоевград./с. Струмяни

От 18.00 часа на площад „7-ми април" ще проведе празничен концерт.

*** Бургас

В ОУ „Георги Бенковски" ще се проведе математически турнир за деца от предучилищна възраст „Многознайко".

От 10.00 до 15.00 часа в Експо център „Флора" ще се проведе инициативата „Мини Академия за родители".

Oт 11.00 часа в МОЛ Бургас Плаза (ниво 0) ще започне официалното откриване на Четвъртото издание на Изложение „Зона Здраве" - Бургас.

От 11.00 до 16.00 часа ще се извършват прегледи и консултации от специалисти от лечебните заведения в Бургас като част от изложението „Зона Здраве".

От 11.00 до 14.30 часа в района на Експозиционен център „Флора" младежи ще участват в различни творчески и спортни работилници.

От 11.30 часа в Етнографския музей (ул. „Славянска" 69) ще се проведе лекция на тема „Подводни археологически проучвания по Южното българско Черноморие".

От 12.00 часа в зала 4 на Експозиционен център „Флора" ще бъдат представени резултатите от проект „Социално включване и развитие за младежите от община Бургас".

От 17.00 часа в Кафе "С автограф" (ул. "Вола" 1) ще се проведе литературна вечер, озаглавена "Енигматичният Maurice Blanchot, който "не разказваше истории".

От 19.00 часа на сцената на Културен дом на нефтохимика ще бъде представен спектакълът „Пътят" с участието нашкола за арменски танци „Наири" и балет „Естрея".

*** Варна

От 10.00 часа пред Катедралния храм ще започне откриване на мотосезона.

*** Велико Търново

В 7.50 часа на жп гарата във Велико Търново започва походът из горите на Кръстец, организиран от групата за здравословен начин на живот „TarnovoRuns".

От 10.00 часа в парк „Дружба" ще се състои фитнес на открито - безплатна тренировка.

От 11.00 часа в Салон на Читалище „Искра" Театър „Весел" ще представи детски куклен спектакъл „Умник Гюро" на Държавен куклен театър - Търговище.

От 20.00 часа от площадка за наблюдение на ул. „Никола Пиколо" ще може да се наблюдава Аудио-визуален спектакъл „Царевград Търнов - звук и светлина".

*** Враца

От 10.30 часа в Куклена зала на ДКТ ще се играе постановката „Палечка" по Ханс Кристиан Андерсен.

*** Габрово

От 14.00 до 16.00 часа в ЕМО „Етър" ще се проведат безплатни тематични беседи за занаяти, в които се използват съоръжения, задвижвани с вода - дървостругарство, мелничарство, тепавичарство и гайтанджийство.

*** Гоце Делчев

От 13.00 часа в залата на общината ще се проведе първа среща с участниците в обучителния курс за родители на малки деца „Работилници за родители" по програмата „Да пораснем заедно".

*** Добрич

От 10.00 часа на бул. „Русия" ще бъде дадено началото на Националния шампионат по спортно ходене за мъже, жени, юноши и девойки под 20 г. и под 18 г., както и за момчета и момичета под 16 г.

*** Перник./с. Черна гора

От 10.30 часа в местността „Анев дол" ще се проведе спортен празник ,,Ден на гората".

От 19.00 часа в театрален салон „Георги Русев" ще се играе „Приятели мои" - комедийно шоу на Дарик радио и Сдружение "G. O. WAKE UP" с Димитър Туджаров - Шкумбата.

*** Пловдив

В 11.00 часа в зоната пред Туристическия информационен център в Стария град (ул. „Д-р Стоян Чомаков" №1) започва инициативата „Музей на открито".

От 14.00 часа пазар „Чайка", район Източен ще се превърнат в сцена на един специален театър, посветен на пловдивчани и тяхното ежедневие.

От 18.00 часа в читалище „Алеко Константинов" ще бъде представен проектът „Mind The Kiss".

*** Смолян

От 10.00 часа в Спортна зала „Величко Чолаков" ще започне Националният турнир по спортни танци и Купа България.

*** Стара Загора

От 11.00 часа в РБ „З. Княжески" ще бъде прожектиран балетът „Дон Кихот", запис от 2016 г. на балета на Виенската опера.

От 16.30 ч. в Драматичен театър „Гео Милев" македонската група от Факултет за драматични изкуства към Университет „Св. Св. Кирил и Методий" в Скопие ще даде началото на основната програма в Международния студентски театрален фестивал „Данаил Чирпански".

От 19.00 часа в Оперния театър ще се състои премиерата на камерната опера „Лицето на лъва" от Елена Лангер.

*** Шумен

От 10.00 часа Шуменският общински младежки съвет се включва в националната инициатива „ФАС ОFF" и организира акция за почистване на района около Паметника на Свободата и стъпалата до Младежки дом Шумен.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.