• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Къде, какво в страната

Къде, какво в страната

/КРОСС/ ***
София.
В 11.00 часа в Министерство на икономиката министърът Емил Караниколов ще даде пресконференция, на която ще представи икономическите приоритети от Управленската програма на правителството.

***
София.
В 12.00 часа заместник - кметът на Столична община Евгени Крусев ще провери строителните дейности на ул. „Шандор Петьофи".

***
София.
От 15.00 часа в Министерство на вътрешните работи, главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов ще награди столични полицаи и пожарникари от Пазарджик.

***
Банско.
В 18.30 часа на сцената на джаз фестивала ще се проведе „Професионалната балканска лига" по канадска борба.

***
Благоевград.
От 10.00 часа в заведение за хранене, което се намира на алеята към парк „Бачиново" ще се проведе Неформална кърмаческа среща на открито ще се проведе в Благоевград по повод Световната седмица на кърменето.

***
Бургас.
В 20.30 часа в Експо център „Флора Бургас" ще се проведе фестивал „Джаз в Бургас".

***
Варна.
В 19.30 часа в обновената зона на Морската гара представителният духов оркестър на Военноморските сили с диригенти Мирослав Трифонов и Георги Зайранов ще даде концерт „На брега на моето лято...".

***
Велико Търново.
В 17.30 часа парк „Марно поле" ще бъде отрит Фестивалът на науката и изкуствата, организиран от учителите Йордан Ходжев и Владимир Стефанов.

***
Велико Търново/Дебелец.
В 20.00 часа на централния площат ще бъде прожектиран филмът „Воевода - история на силната и смелата българска жена".

***
Велико Търново.
В 21.00 часа в крепостта Царевец ще бъде представен премиерния спектакълт „Мария Десислава" на Русенската опера в рамките на Летния фестивал „Сцена на вековете".

***
Велико Търново/село Горна Липница.
Арт резиденция „Старото училище" ще се проведе в селото, в което ще вземат участие артисти от осем държави. Предвидени са лекции за съвременното изкуство, кураторски тур и концерти.

***
Видин.
От 10.00 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков ще присъства на представлението на детската опера "Шегобишко на Острова на чудесата", което ще се играе в средновековния замък "Баба Вида" и е част от Първия летен фестивал, организиран съвместно със Софийска опера и балет и Министерство на културата.

***
Видин.
В 21.00 часа На сцената, обособена на шлеп в река Дунав, ще бъде открит Първият летен фестивал „Крепост на вековете „Баба Вида".

***
Каварна.
От 08.30 часа пред сградата на Община Каварна ще се проведе протест под надслов „Да спасим крайморска Добруджа".

***
Каварна.
В 18.00 часа в ХГ „Христо Градечлиев" ще бъде открит Фестивалът на старинната музика „Sravaganza" и концерт на дуо „Мagnifique".

***
Дупница.
От 10.00 часа в заседателната зала на Община Дупница ще се проведе заседание на Общински съвет.

***
Пазарджик.
От 10.30 часа в регионалния пресклуб на БТА Илия Траханаров организира пресконференция по повод спечелено от него дело срещу решение на Комисията по досиетата, с което е посочен като сътрудник на Държавна сигурност.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Центъра за управление на трафика НКЖИ организира Ден на отворени.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Заседателната зала на Община Пловдив ще се състои среща с ръководителите и представители на съставите, участници в 23-тия Международен фолклорен фестивал Пловдив 2017. На срещата ще участват заместник-кметът Александър Държиков, представители на дирекция „Култура и културно наследство" на Община Пловдив и гости.

***
Смолян/Чепеларе.
От 18.00 часа в HЧ „Poдoпcĸa иcĸpa 1880" ще бъде открито излoжeниe нa ĸoлeлa, вeлocepвизи и мaгaзини в Бългapия „Бaйĸ Eĸcпo Бългapия".

***
Царево.
В 20.30 часа на градския площад ще започне концертът-спектакъл на Николина Чакърдъкова.

***
Добрич.
В 18.00 часа в Художествената галерия Дружество на художниците Бург е. V. - Германия представя изложба „Мисли, моменти, движения".

***
Смолян.
От 14.00 часа в местността Смолянски езера ще се проведе национално състезание по ориентиране за Купа „Тренера".

***
Стара Загора.
В 10.00 часа в Детския отдел на библиотека „Родина" ще се проведат групови игри за запознаване и общуване, литературно състезание „Четящо дърво", изработване на седмичен вестник „Детски звън".

***
Стара Загора.
В 18.30 часа в парк „Артилерийски" в кв. „Казански" ще се проведе четвърта среща на фолклорни състави от България и чужбина под мотото „Верея и приятели".

***
Стара Загора.
В 20.00 часа в парк „Пети октомври" ще се състои музикално-театрален фестивал „Под звездите".

***
Търговище.
От 10.30 часа на раннохристиянската епископска катедрала Базилика 1 в крепостта Мисионис ще бъде отслужен тържествен водосвет от Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.