• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Предстоящи събития в страната за днес, 7 март

Предстоящи събития в страната за днес, 7 март

/КРОСС/***София. 
От 11.00 часа в Радисън Блу Гранд Хотел София министърът на икономиката Теодор Седларски официално ще раздаде сключените до момента договори по процедура „Развитие на управленския капацитет и растеж на МСП" на ОП „Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 г.

***
София. 
От 10.00 часа в зала „Мусала" на „Интер Експо център" - София заместник-министърът на енергетиката Константин Делисивков ще участва в откриването на 13-а Международна конференция и изложба за енергийна ефективност и възобновяема енергия и 5-а Международна конференция и изложба за интелигентни градове.

***
София. 
От 09.30 часа ще започне седмичното заседание на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.

***
София. 
От 9.30 часа Софийски градски съд ще гледа делото срещу Мирчо Петков, обвинен за Престъпления по служба с цел облага.

***
София. 
От 9.30 часа в Голяма конферентна зала на УНСС ще се проведе кръгла маса „Обществени медии и публични финанси. Казусът „БНР и Музикаутор".

***
София. 
От 10.00 часа в зала „Европа", конгресен център „Глобус", в сградата на КНСБ на пл. „Македония" 1, ще се проведе конференция „Равнопоставеност на половете", организирана от КНСБ, Синдиката на българските учители към КНСБ и Съюза на транспортните синдикати в България.

***
София. 
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА Американската търговска камара в България ще представи своята Бяла книга за 2017 г. с препоръки за приоритети и политики към бъдещото правителство.

***
София. 
От 10.00 часа в сградата на БДЖ на ул. Иван Вазов №3 в София ще бъдат отворени офертите на обществената поръчка № 01605-2017-0001 "Извършване на техническа поддръжка за 5-годишен период на дизелови мотрисни влакове серия 10 и електрически мотрисни влакове серии 30 и 31, собственост на "БДЖ-Пътнически Превози" ЕООД" на максимална стойност 164 402 044,8 лв. (с ДДС).

***
София. 
От 10.00 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Йосиф Й., Ивайло С., Вергил Сл., Пламен С., Иван Й., Йордан Й., Георги Г., Кристиян Т., Николай Р., Александър Й., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София. 
От 10.00 часа 10 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Венцеслав Д., Боян П., Георги Д., обвинени в изнудване.

***
София. 
От 10.30 часа в Национален политехнически музей (ул. „Опълченска" 66) . Фондация "Америка за България" ще обяви старта на тазгодишното издание на наградата #ВМУЗЕЯСМЕ.

***
София. 
От 11.00 часа в столичната православна църква „Св. Св. Кирил и Методий" (ул. „Георг Вашингтон" № 47) ще бъде дадено началото на Второто издание на Националната кампания „Великден за всеки" под патронажа на омбудсмана Мая Манолова.

***
София. 
От 11.00 часа в Пресклуба на БТА Академичното ръководство на Техническия университет - София ще даде пресконференция на тема: „Новости в кандидатстудентската кампания на ТУ - София".

***
София. 
От 14.00 часа 5 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Катя Ст., Георги Б., Стоян П., Севасти Ст., Йордан Дж., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София. 
От 15.00 часа в конфeрентната зала на Библиотечно-информационния център на ТУ - София по случай международния ден на жената 8 март, център „Кариера и възпитаници (алумни)" на Техническия университет-София организира празнична среща-дискусия на тема: „Жената инженер - идеи и препоръки за един развиващ се Технически университет - София". 

***
София. 
От 14.00 часа 11 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото Нели Н., Юлия Хр., Мирослав С., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София. 
От 19.00 часа в литературен клуб „Перото", НДК ще се състои премиерата на сборник с разкази „Образи и отражения" от Велислав Д. Иванов.

***
София. 
От 20.45 часа режисьорът Джесика Удуърт пристига на Летище София, Терминал 2.

***
Благоевград. 
От 19.00 часа в зала „Яворов" Б.Т.Р. ще изнесе концерт в Благоевград.

***
Варна. 
От 10.00 часа в Юнашкия салон (бул. „Христо Ботев" срещу Информационен център на ВМС - бившето комендантство) в град Варна ще се проведе конференция „Българката и морето", организирана от Военноморските сили и Община Варна.

***
Варна.
От 10.00 ч. започва конференцията „Българката и морето", организирана от Община Варна и ВМС. 

***
Варна.
От 16.00 часа в Щаба на Военноморските сили командването на ВМС ще поздрави жените военнослужещи и цивилни служители, по случай 8 март - международния ден на жената.

***
Велико Търново. 
От 10.00 часа в учебен салон по фризьорство в Професионална гимназия по моден дизайн ще се проведе училищния кръг от Националното състезание „Най-добър млад фризьор и гримьор". 

***
Велико Търново. 
От 11.30 часа в ОУ „Св. Патриарх Евтимий" ще се проведе Представяне на проекта на ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон" - „Уча се да уча".

***
Велико Търново. 
От 15.00 часа в ДКС „Васил Левски" ще се проведе Откриване на международен турнир по борба. 

***
Велико Търново. 
От 18.00 часа в Зала 30 на Младежки дом ще се проведе „Празничен музикален поздрав" - концерт на момчетата от Музикална школа при Младежки дом. 

***
Велико Търново. 
От 18.00 часа в Ритуална зала на Общината ще се проведе дискусия на Start It Smart Veliko Tarnovo на тема „Предприемачеството в българските медии: Да бъдеш позитивен". 

***
Габрово. 
В Историческия музей в Габрово ще бъде представена документалната изложба, посветена на твореца Емилиян Станев „Към всичко подхождай с любов".

***
Горна Оряховица. 
От 18.00 часа в Зала 1 на Общината ще се проведе Концерт на Балетна школа „Грация", посветен на Международния ден на жената. 

***
Горна Оряховица./с. Янтра. 
От 12.00 часа в НЧ „Пробуда-1922" ще бъде представена Изложба „Женско творчество" - гоблени, плетива и бродерия. 

***
Добрич. 
От 10.30 часа в Художествената галерия ще се проведе Работилничка за въображение.

***
Добрич. 
От 17.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков" ще се проведе Спектакъл „Баща под наем" от Рей Куни.

***
Добрич. 
От 18.30 часа в Младежки център - Добрич ще се проведе Концерт на Милица Божинова и Асен Масларски, посветен на 8 март - Международен ден на жената.

***
Долна Оряховица. 
От 14.00 часа в НЧ „Христо Козлев-1883" ще бъде открита „Майчице любима" - изложба на детски рисунки. 

***
Пловдив. 
От 9.30 часа 2 наказателен състав на Пловдивския районен съд ще гледа делото срещу Иван Е., срещу когото е повдигнато обвинение, че се е съвкупил с лице от женски пол, ненавършило 18 години, като го е привел в безпомощно състояние чрез опиване с алкохол.

***
Пловдив. 
От 9.00 часа Апелативен съд - Пловдив ще гледа делото по жалба на подсъдимия Йонко С., против присъда, с която му е наложено наказание лишаване от свобода в размер на шест години.

***
Пловдив. 
От 10.00 часа 24 наказателен състав на Пловдивския районен съд ще заседава по делото срещу Севджан А., срещу която е повдигнато обвинение, че в периода 14.01.2016 - 13.06.2016 г. в Пловдив при условията на продължавано престъпление пред следовател от Национална Следствена служба-гр. София, водещ разследването за убийството на съпруга й, устно, при разпити като свидетел, съзнателно е потвърдила неистина.

***
Пловдив. 
От 18.00 часа в галерия "Пловдив" на ул. "Авксентий Велешки" 20 ще бъде представена Изложба "Усещане за жена". 

***
Разград. 
От 17.30 часа в ХГ "Проф. Илия Петров" ще се състои литературна среща с поетесатя Надя Попова, на която тя ще представи книга с есета „Дух над водите".

***
Силистра. 
От 8.30 до 14.00 часа в Ресурсния център ще бъдат организирани консултации за родители по повод Деня на логопедията. 

***
Стара Загора. 
От 9.45 часа от площада пред Общината ще тръгне поход за жени, организиран по повод Международния ден на жената 8-ми март от Община Стара Загора и Туристическо дружество „Сърнена гора", като част от кампанията „Стара Загора - Европейски град на спорта".

***
Хасково. 
От 18.00 часа в Младежки център ще се проведе концерт „Благодаря ти, мамо!" на Детски хор „Орфей" и Детска вокална група „Орфейче". 

***
Хасково. 
От 19.00 часа в ДКТ „Иван Димов" ще се състои Концерт на Камерен оркестър Хасково „40 години творческа дейност на композитора проф. Красимир Тасков". 

***
Шумен. 
От 10.00 часа в зала 203 в общината ще има брифинг, на който ще бъдат дадени подробности за Втория национален конкурс „Децата на България пеят, танцуват и рисуват". 



ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2017

***
София. 
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА ПП "Партия на зелените" ще представи програмата си.

***
София. 
От 11.30 часа ПП ГЕРБ- София организира среща с НПО, предоставящи социални услуги в дневен център за лица с ментални увреждания „ Св Марина" в столицата (жк. "Сердика", ул "Гюешево"). На срещата ще присъстват кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ- София Зорница Русинова, Петър Манолов, Мартин Атанасов, Албена Събева.

***
Харманли. 
От 13.30 часа ПП ГЕРБ- София организира среща в 12 ДКЦ в столичния ж.к. „Люлин" с водача на листата на ГЕРБ в Смолян д-р Даниела Дариткова и кандидатите за народни представители на ПП ГЕРБ в София Христо Гаджев, Антония Петрова и Деян Нинов.

***
Брегово. 
От 14.00 часа председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник - председател на партията Цветан Цветанов ще се срещне с членове и симпатизанти от гр. Брегово, в офиса на ПП ГЕРБ, ул. „Климент Охридски" №1.

***
Брегово./с. Връв. 
От 15.30 часа председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник - председател на партията Цветан Цветанов ще проведе среща с жители на с. Връв в салона на читалище „Съзнание", ул. „Димитър Благоев" №2.

***
Варна. 
От 18.00 часа в галерия „Графити" КП „Реформаторски блок - Глас народен" ще представи листата си във Варна.

***
Видин./с. Чупрене. 
От 11.30 часа председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник - председател на партията Цветан Цветанов ще разговаря с жители на с. Чупрене в салона на пенсионерския клуб, ул. „Асен Балкански" №47.

***
Видин. 
От 17.00 часа в залата на Общински съвет, ул."Цар Симеон Велики" №2 - А, председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник - председател на партията Цветан Цветанов ще представи приоритетите на ПП ГЕРБ в сферата на сигурността на Кръгла маса по национална сигурност. Във форума ще участва кметът на община Видин Огнян Ценков. - Анна

***
Димово./ с. Гара Орешец 
От 19.30 часа председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник - председател на партията Цветан Цветанов ще се срещне с членове и симпатизанти в с. Гара Орешец, община Димово, в салона на кметството, ул. „Ленин" №6.

***
Елин Пелин. 
От 18.00 часа, в библиотеката в Елин Пелин, водачът на листата на левицата за София област Иван Ченчев ще се срещне с обществеността.

***
Кирково/Кърджали. 
От 11.00 часа в салона на читалището в Кирково на Цвета Караянчева, депутат в 41-то, 42-то и 43-то Народно събрание и водач на листата на ГЕРБ в Кърджали, организира Кръгла маса по проблемите на аграрния сектор.

***
Малко Търново. 
От 16.30 часа, в Бизнес център, в Малко Търново кандидатите за народни представители от листата на „БСП за България" ще се срещнат с обществеността.

***
Павликени. 
От 10.00 часа кандидатът за народен представител от „БСП за България" Христо Кавалски ще се срещне с обществеността на пазара в града.

***
Пазарджик.
От 18.00 часа в зала „Маестро Георги Атанасов" председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов ще присъства на среща с избиратели. - Ваня

***
Пловдив. 
От 18.00 часа в Пловдив, в клуб „Източен" водачът на листата на „БСП за България" в Пловдив проф. Иво Христов ще се срещне със сержанти и офицери от запаса. Срещата ще бъде на тема - Новият световен ред и предизвикателствата пред отбраната на България. 

***
Полски Тръмбеш. 
От 16.00 часа кандидатът за народен представител от листата на БСП във Велико Търново Мариана Бояджиева ще участва в среща на клуба на жените-социалистки.

***
Радомир. 
От 17.30 часа, в Радомир, водачът на листата на левицата за Перник Станислав Владимиров и кандидати за народни представители от региона ще открият кампанията си в кафене „Кадифе".

***
Разград. 
От 17.30 часа в Цар Калоян, област Разград, кандидатите за народни представители от БСП ще открият предизборната си кампания в клуба на партията.

***
Ружинци./с. Дреновец. 
От 10.00 часа председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник - председател на партията Цветан Цветанов ще се срещне с членове и симпатизанти на ГЕРБ от община Ружинци в Ритуалната зала в с. Дреновец, ул. „Георги Димитров" №118. Ще присъства и кметът на община Ружинци Александър Александров. 

***
Сливен. 
От 18.30 часа в Хотел "Национал" коалиция „Реформаторски блок - Глас народен" ще открие предизборната си кампания. 

***
Сопот. 
От 18.30 часа в читалище "Иван Вазов" водачът на коалицията „Реформаторски блок - Глас народен" за Пловдив - област Божидар Лукарски, председател на СДС, ще представи листата и приоритетите в програмата на коалицията. 

***
Стара Загора. 
От 14.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на Гражданско движение ВОЛЯ.

***
Харманли. 
От 17.30 часа, в Културен център, в Харманли, БСП ще представи кандидат-депутатите от листата си за Хасково. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.