• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Предстоящи събития днес

Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***
София.
От 11.00 часа на изградената парк фитнес площадка в парк „Герена" ще се проведе турнир по парк фитнес.

***
София/с. Негован.
От 12.00 часа, в района на водоема, намиращ се непосредствено до село Негован, район Нови Искър, ще се проведе историческата възстановка „ДРАВСКА ОТБРАНИТЕЛНА ОПЕРАЦИЯ".

***
София.
От 18.00 до 22.00 часа ще се проведе пролетна вечер на астрономията в Астрономическата обсерватория на Софийския университет. Астрономическата обсерватория в Борисовата градина ще бъде отворена за всички, желаещи да се докоснат до астрономията.

***
София.
От 20.00 часа в кино „Люмиер Лидл" ще се проведе официалното закриване на филмовия фестивал „Master of Art".

***
София.
От 22.00 до 02.00 часа на територията на ОДМВР-Шумен ще се проведе Специализирана полицейска операция „Алкохол и неправоспособност".

***
София.
В зала ИЕФЕМ - БАН ще се проведе Втори международен приложен семинар „Обучение в изработване на дантела - български принос и европейски опит.

***
Бургас.
От 11.30 часа Община Бургас кани всички свои жители и гости на официалното откриване на цветното изложение "Флора'2017".

***
Варна.
От 11.00 часа на Централен плаж на Варна ще се състоят въздушни демонстрации, организирани от вертолетна авиобаза „Чайка" по повод 100 години от създаването на българската военноморската авиация.

***
Варна.
От 12.15 часа във Военноморски музей ще бъде открита експозиция по случай 100 години военноморска авиация „Българската морска авиация в полет между две стихии.

***
Варна.
От 12.45 часа във Военноморски музей ще се състои валидиране на пощенска марка по случай 100 години военноморска авиация.

***
Варна.
От 17.30 часа във Фестивален и конгресен център - Варна ще се състои празничен концерт по случай 100 години военноморска авиация.

***
Варна.
От 13.00 часа на сцена, изградена на пл. „Св. Св. Кирил и Методий", съставите, участващи във Варненски карнавал, както и индивидуалните изпълнители ще представят своите маски и костюми. Около 15.00 часа ще започне карнавално шествие, в което участници и зрители ще преминат по пешеходната зона на бул. „Княз Борис I", за да стигнат до входа на Морската градина. Там около 16.00 ч. на втора сцена кукерски групи от цялата страна ще изпълнят характерни ритуали от празничната маскарадна обредност. От 17.00 ч. ще започне концерт, след приключване ще бъдат наградени и победителите по категории в конкурсната програма. Изложба-базар на майстори-занаятчии от цяла България ще бъде част от съпътстващата програма на карнавала- от 10:00 ч. до 20:00 ч. на пл. „Антон Новак".

***
Враца.
От 17.00 часа на фестивалната сцена пред Община Враца ще бъде открит XII Международен фолклорен фестивал „Врачанска пролет".

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще продължи Национален театрален фестивал за деца и юноши „Малкият принц". Входът за всички спектакли е свободен.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Читалище „Надежда" ще се проведе Празник на Мюфтийството.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Читалище „Искра" Театър „ВЕСЕЛ" представя: „Рисувани приказки с бате Ицо" - спектакъл на КТ - Варна.

***
Добрич.
От 09.30 часа в зала „Добрич ще бъде открит областен конкурс рецитал „За да я има България".

***
Добрич.
От 10.00 часа ще започне конкурсната надпревара между различните участници в V Национален Преглед на Фолклорните Ансамбли 2017 - 2018, който се провежда в Драматичен театър „Йордан Йовков".

***
Кюстендил.
От 19.00 часа в Общински драматичен театър - Кюстендил ще бъде представена пиесата „Оскар".

***
Панагюрище.
От 10.00 до 18.00 часа в градския парк ще се проведе Военно-исторически фестивал „Живата история", посветен на 141-та годишнина от избухването на Априлското въстание и 140-та годишнина от Руско-турската война.

***
Пещера.
От 11.00 часа на площадката пред паметника-костница в централния градски парк ще се проведе среща с Разказвач на приказки, организирана от Детския отдел на библиотеката към Народно читалище „Развитие" - Пещера.

***
Пазарджик. .
От 11.30 часа във фоайето на Младежкия дом ще се състои премиерата на сборник със стихове и проза на шестокласници от Основно училище "Проф. Иван Батаклиев" - Пазарджик.

***
Пловдив
От 10:00 часа в квартал „Капана" в Пловдив ще се проведе работилница за килими. Тя ще разкрие тайните на древния чипровски занаят, влязъл в списъка на ЮНЕСКО за световно нематериално културно наследство.

***
Свиленград.
От 11.00 часа в Исторически музей - Свиленград ще бъде представена книгата „Граница" на Капка Касабова.

***
Свищов/с. Българско Сливово
В НЧ „Възраждане -1908" ще се проведе Регионален фолклорен празник „От Лазарица до Гергьовден".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в залата на Държавна опера-Стара Загора, балетната трупа на театъра ще отбележи Международния ден на танца с танцова гала вечер.

***
Хасково.
От 20.00 часа на площад „Свобода", с наблюдения на открито ще бъде отбелязан Международния ден на астрономията.

***
Шумен.
От 9.30 часа в сградата на II ОУ "Д-р П. Берон" ще се проведе второ градско състезание по краснопис и правопис.

***
Шумен.
От 10.00 часа в МИКЦ ще се проведе за първи път Ден на Настолните игри Tabletop Day.

***
Шумен.
От 10.30 часа на паркинга на Стария град мотористи ще бъде съберат за откриване на мотосезона в Шумен, те ще отпътуват за село Мадара, където от 12.00 часа ще започне водосвет за здраве.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.